Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkaerőpiac igényeinek megfelelő, vagy ahhoz a mostaninál sokkal jobban közelítő oktatási rendszerre van szükség ezért 2013. szeptemberétől kötelező lesz a duális szakképzés bevezetése - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára Kecskeméten, a Térségi Integrált Szakképző Központ (Kecskeméti TISZK) átadásán. A 864 millió forintos beruházás 10 százalékos önerő mellett az Európai Unió és a magyar állam támogatásából valósult meg. „Az egész országnak üzenhetjük azt, hogy igenis van értelme befektetni az oktatásba, mert ez közép- és hosszútávon megtérülő beruházás” – tette hozzá

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere elmondta: a projekt előkészítési fázisában arra törekedtek, hogy a Mercedes-Benz munkaerőigényeit figyelembe vegyék, ezért a TISZK-ben megvalósult fejlesztést közösen határozták meg az üzem vezetésével. A kialakított feltételek lehetővé teszik az úgynevezett Mercedes-szakmák sikeres elsajátítását, a képzésben résztvevőknek pedig lényegesen nagyobbak az elhelyezkedési esélyeik – hangsúlyozta a polgármester.

2011-ben három szakmában elindították a szakképzést, melyhez ebben az évben csatlakozik a szerszámkészítő szak a gyár szakműhelyében – mondta Fabio Belá, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary oktatásért és képzésért felelős vezetője az MTI-nek. Emlékeztetett arra, hogy a duális képzés a mérnökképzésben is beindul 2012 szeptemberétől a Kecskeméti Főiskolán.

A Mercedes-hez 212-en jelentkeztek a német cég felhívására; 12 diákot választottak ki, akik a kecskeméti gyárban fogják végezni a duális mérnökképzés gyakorlati részét – fűzte hozzá. Fabio Belá kiemelte: alapvetően elégedettek a gyár igényeinek megfelelő, a német mintát követő oktatási rendszer helyi kialakításával.