Decemberben már kiderült, hogy a minimálbért és a szakképzetteknek járó bérminimumot mennyivel emelik, a munkáltatóknak szóló (nem kötelező jellegű) bérajánlás összege azonban nem született meg.

Január végén elkezdődtek a tárgyalások a munkáltatók és a munkavállalók képviselői között, összeüt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF). Az első ülésen kitértek arra is, hogy a március-áprilisi időszakban már tárgyalni kellene a 2017. évi adó-, járulék és költségvetési törvényeket is, és fel kell készülni a jövő évi bértárgyalásokra. Felmerült az ágazati szintű bérajánlás lehetősége is, amihez viszont a szakszervezetek szerint mindenképp szükséges az ágazati párbeszéd-bizottságok helyzetének tisztázása.

A szakszervezetek továbbra is azt szeretnék elérni, hogy százalékosan is meghatározzák a bérajánlás mértékét. A munkavállalói oldal bizakodó, hogy a 2016-ra sikerül majd konkrét számokban meghatározott bérajánlást kötni, valamint, hogy sikerül egy olyan dokumentumot megszövegezni, ami már a 2017-es bérre is tesz majd utalásokat - mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A munkáltatói oldal nem szeretne számokban megállapított éves bérajánlást kiadni, mert szerintük nemcsak az egyes ágazatok között, de az egyes ágazatokon belül is nagy bérkülönbségek vannak - vélte Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Mekkora lehet a béremelés idén?

Ennyivel emelnének a cégek

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Kienbaum Management Consultants GmbH közös bérezési tanulmánya szerint a Magyarországon működő nemzetközi érdekeltségű vállalatok az alapbérek átlagosan 2,8 százalékos emelését tervezik 2016-ra. Az alacsony infláció lényegesen mérsékli a béremelési nyomást, és vélhetően hatással van a vállalatok 2016-ra tervezett, átlagosan 2,8 százalékos béremelésére is.

A Hay Group kutatásában azt olvashatjuk, hogy 2016-ra az elemzők 2,3 százalékos inflációt jósolnak, a tervezett béremelés mértéke viszont csak 3 százalék körüli lesz. A reálbér-növekedés folytatódik ugyan, de jelentősen lelassulva - derült ki a lapunknak eljuttatott közleményükből.

A bérkiáramlás 4,5-5 százalékra, az áremelkedés 1,7 százalék körülire gyorsul, de ez utóbbit az szja egyszázalékos csökkentése részben ellensúlyozza. Így a reálkeresetek ismét 4 százalékkal nőnek - derült ki a GKI 2016-os előrejelzéséből.

A DUIHK felhívta a figyelmet arra is, hogy a cégeknél a tervezett bérnövekedést leginkább a beosztás és a képzettség, valamint a vállalat mérete és földrajzi elhelyezkedése befolyásolja majd.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A VKF-fel párhuzamosan az egyes cégeknél, illetve ágazatokban is folyamatosak a bértárgyalások.

Vasutassztrájk is lehet

A vasutasok 5 százalék alanyi jogú alapbérfejlesztést, 2,7 százalék differenciált bérfejlesztést szeretnének a munkavállalók, a MÁV azonban csak 2,2 százalékos alapbéremelést, az alapbér további 0,5 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést, továbbá két alkalommal 25 000-25 000 forint egyszeri kifizetést ajánlott február 8-án a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére.

A munkavállalók inkább azt szeretnék, hogy a munkáltató által évi kétszeri 25 000 forint kifizetés épüljön be az alapbérbe. Ezzel ugyanis a bérfejlesztési szint már nagyjából elérné a szakszervezetek által javasolt minimum 5 százalékos mértéket. A szakszervezetek az alapbéremelés mellett a foglalkoztatásra vonatkozó középtávú megállapodás kidolgozását, életpályamodell kialakítását, a műszakpótlékok 30-ról 40 százalékra való emelését, valamint a kollektív szerződés bizonyos elemeinek (például, hogy a forgalmi munkakörben dolgozók létszáma nem elegendő) rendezését szeretnék.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szolidaritás bejelentette: kész a többi vasutas szakszervezettel közös sztrájk meghirdetésére, amennyiben a MÁV-csoportnál a bértárgyalások nem vezetnek eredményre.

A vasutas szakszervezetek nem fogadták el a MÁV legújabb bérajánlatát, azonban egyelőre elhalasztják a tervezett sztrájk bejelentését, ugyanis bíznak a további tárgyalások eredményességében - mondta Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke a cég és a munkavállalói érdekképviseletek bértárgyalása után.

Nulla százalékot ajánlott a munkaadó

A munkaadó szerint a Volánoknál a 7,5 százalékos szakszervezeti béremelési igény túlzó, a munkáltatói ajánlat kialakítása folyamatban van. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közölte: 2014. és 2015. évi átlagos fogyasztói árindex negatív volt, az így keletkezett reálbérnövekedést 2016-ban még a személyi jövedelemadó egyszázalékos csökkenése is növeli. Az előző években az alágazat munkavállalóinak jövedelme nominális átlagban több mint 3 százalékkal növekedett, amely magában foglalta a béreket és a béren kívüli juttatásokat is.

A Liganet a bértárgyalásról azt írta, hogy a munkáltató nulla százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot a Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, az Autóbusz-Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége, az Autóbusz-közlekedésben és Személyszállításban Dolgozók Uniója, valamint a Volánbusz Közlekedési Szakszervezet közlése szerint.

Az orvosok ennyit szeretnének

Valós, a teljes ágazatra kiterjedő alapbéremelés szükséges az egészségügyben - közölte a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz). Az alapbéremelés első lépéseként a szakorvosi nettó minimális bér még ebben az évben érje el a kormány által korábban kommunikált 270 ezer forintot, illetve a szakdolgozók és technikai dolgozók bére 50 százalékkal emelkedjen.

"Összességében tehát kijelenthető, hogy béreink régiós átlaghoz történő felzárkóztatása 2013-ban megrekedt, azóta alapbéremelés nem történt, 2016-ban eddig csupán 357 friss szakorvos részesült plusz ösztöndíj-támogatásban, ami nem összevethető az egészségügyi dolgozók teljes rétegével" - fogalmazott közleményében a ReSzaSz, és hozzátették: ők sem riadnak vissza a nyomásgyakorlástól.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: fizetés, béremelés, jövedelem, bértárgyalás, bérajánlás, 2016