A "valamiből meg kell élni" és a Maslow piramisának csúcsán lévő önmegvalósítás között igen sok árnyalatot megélhetünk. Vajon a minél magasabb fizetés mozgat bennünket, vagy a munka öröme, a tehetségünk kibontakoztatása, a gyermekkori álmaink megvalósítása is dominál a munkahelyünk megválasztásában, alakításában? Nézzük, hogyan vélekednek erről interjúalanyaink!

"Valamiből meg kell élni, igen, így van, én csak a pénzért dolgozom. Voltam munkanélküli is, az nagyon kemény időszak volt. Aztán egy haverom szólt, hogy értékesítőket keresnek egy amerikai tulajdonú vitaminforgalmazó céghez, és jelentkeztem. Nem mondom, hogy álmaim munkája, de nem is ez volt a célom. El kell tartanom a családot, a kisebbik lányom most nyolcadikos, különórák, nyelvvizsga előkészítő stb., a nagyfiam már tizenhét, ő nemsokára érettségizik. A feleségem bérszámfejtő, de épp most szervezik át a céget, és arra is gondolnunk kell, ha esetleg felmondanak neki, ne kerüljünk padlóra."

Antal, 42, értékesítő

"Én csak a pénz miatt dolgozom multinál, pláne, ebben a mobilszolgáltatói szektorban. Egészen eltérő dolgok érdekelnének, mint például a webdesigner feladatok, de egyelőre lakásvásárlásba fogtam, és szeretném minél gyorsabban törleszteni a hitelemet. De nem aggódom, mert ha, mondjuk már éppen babázni fogok otthon, lesz időm azalatt megtanulni a grafikusi szakmát alaposabban, és utána akár saját lábra is állhatok vállalkozóként."

Zsuzsa, 29, értékesítési menedzser

KÖZEL 300 KREATÍV ÁLLÁS ITT, AMIT MÉG MA MEGPÁLYÁZHATUNK!

Megkérdeztük: Ön csak a pénzért dolgozik?

"A munkám a szenvedélyem, gyerekkorom óta ezzel foglalkozom. Édesapám műhelyét vittem tovább, és bővítettem az ügyfelek igényei szerint. Szerintem ez az igazi boldogság, azzal foglalkozni és abból élni, amit szívesen csinálunk - na és persze, amihez a legjobban értünk. Nincs diplomám meg nyelvvizsgám, az igaz, de nem is hiányzik."

László, 51, egy autószerelő műhely tulajdonosa

KÖZEL KÉTEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS DIPLOMA NÉLKÜL!

NINCS NYELVTUDÁSUNK? EZEK AZ ÁLLÁSOK PONT RÁNK VÁRNAK!

"Váltás közben vagyok, de még legalább egy év kell, hogy megteremtsem az anyagi feltételeket is hozzá. Most pénzügyi igazgatóként dolgozom egy biztosítótársaságnál, itt stabil, fix és magas jövedelmem, jó csomagom van. De már egyre inkább a következő lépés jár a fejemben: egy egészséges ételkiszállító céget fogunk alapítani a menyasszonyommal."

 Balázs, 43, pénzügyi vezető

"Mindent megtennék azért, hogy ne kelljen itt dolgoznom ennyire nevetséges fizuért. De elváltam, fizetem a tartásdíjat, az albérletemet, közben próbálnék még félre is tenni. Azért nem ugrálhatok, amíg nincs más. Alig keresek, és ez nagyon rossz érzés. Mindenféle másodállást vállalok be, hogy ne dőljek be anyagilag. Remélem, ez csak egy átmeneti időszak, de amúgy külföldi munkákat is nézek ezen az appon keresztül minden nap."

Pali, 39, ügyvéd

A JÓL FIZETŐ MUNKÁK LISTÁJÁT ITT BÖNGÉSZHETJÜK!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Valóban sokféle indok és mögöttes érv húzódhat meg amögött, hogy a nemszeretem munkákat is elvégezzük nap, mint nap. De ne feledjük azt sem: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Vagy éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, fizetés, bér, pénz, megélhetés