Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Profi sajtszobrász

Sokak számára fontos, hogy képzőművészeti tehetségüket a piacon is kamatoztatni, azaz pénzre váltani tudják, nincs ezen mit szégyellni. Így van ezzel Sarah Kaufmann is, az Egyesült Államokban élő három sajtszobrász egyike. A Cheese Lady-nek hívott hölgy szerint minden művész szabadon választ anyagot, amellyel a gondolatait leginkább ki tudja fejezni, és ő a remekül formázható sajtban lelte meg ezt. Azt mondja, annak külön örül, ha például egy rendezvényre vagy esküvőre rendelt műve nyomtalanul elfogy a vacsora után.

Ételkóstoló

Azt hihetnénk, a biztonságtechnika fejlődésével egyenes arányban, a ma élő uralkodók és fontos politikai vezetők már nem alkalmazzák a századokkal ezelőtt még bevett ételkóstolókat, ám tévedünk. A szakma, illetve speciális foglalkozás él és virul, ám természetesen sokkal tudományosabb alapokon nyugszik, mint előtte. Vlagyimir Putyinnak is van ételkóstolója, aki egy kisebb laboratóriummal felszerelve kíséri mindenhová, de például George Bush amerikai elnök egy FBI-ügynököt alkalmazott erre a feladatra.

Meghökkentő munkaerők

Macskagyűjtő

Itt most nem valami beteges, netán kitömött állatokat otthonába zsúfoló emberről van szó, hanem az amerikai kertvárosokban gyakori macskabegyűjtőkről. Amennyiben elkóborolt a kedvenc, nem a túlterhelt hatóságokat riasztják arrafelé, hanem a profi macskagyűjtőket, akik nagy szakmai hozzáértéssel és tapasztalattal megkeresik és hazaszállítják a szökevényeket, sőt a fáról is lehozzák őket szorult helyzetükből. A hálás tulajdonosok állítólag igen szép borravalókkal köszönik meg a szolgáltatást.

Repülő rénszarvaspásztor

Amíg az amerikai kertvárosokban a macskák kóborolnak el, addig a sarkkör térségében a rénszarvasok. Márpedig ezek az állatok nem a szomszédos háztömbig vándorolnak, hanem irgalmatlan távolságokon tudnak csatangolni. Ezért használnak például Észak-Norvégiában külön erre a célra kifejlesztett, könnyű repülőgépeket, amelyek törzsét egy gumicsónak alkotja, így vízre, jégre, hóra egyaránt biztonságosan le tud szállni vele a rénszarvaspásztor. A dermesztő hidegben embert próbáló feladat ez a tejesen nyitott repülő alkalmatossággal, mégis vannak, akik imádják ezt a munkát.

LEGO-építő

Egy belga férfi, bizonyos Dirk Denoyelle abból él, hogy legózik. Ráadásul nem is rosszul. Szenvedélyét a LEGO támogatásával váltotta pénzre, akik küldtek neki egy egész raklapnyi műanyagkockát, amiből Dirk híres portréfestmények másolatait készítette el. Olyan jól csinálta és olyan sikeres lett ez a tevékenysége, hogy most már egy egész csapattal dolgozik, és rengeteg megrendelésük van egy évben. Akár Rubens, Michelangelo vagy Botticelli valamelyik művét szeretnénk a falunkon látni színes LEGO-kockákból kirakva, csak őket keressük!

 

Ezek az állások természetesen ritkák, sőt olykor egyediek, de érdekes, testhezálló munkát találni nem ördöngösség. Fontos, hogy már az álláskeresés fázisában legyenek konkrét elképzeléseink, terveink, gondoljuk át alaposan, mit csinálnánk szívesen akár hosszú ideig. És használjuk személyre szabott beállításainkat, kérjünk hírlevelet és Facebook-értesítést!

 

Készítette: Papp Sándor

 A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala