Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az információs technológia, a számítógépek és a kütyük világa kívülről nézve talán egy picit férfiasnak hat. A szoftver- és hardveripari szakértők között azonban szép számmal akadnak nők is. Ilyen Ildikó is, aki harmincas évei elején nem mindennapi karriert tudhat magáénak. Eddigi karrier állomásai között megtalálható Magyarország, Skócia és az Egyesült Államok, ahol jelenleg többek között a mesterséges intelligencia témakörében végez munkát egy kaliforniai IT-cégnél. A Profession.hu-nak arról beszélt, milyennek látja a magyar gyakorlatot az amerikaival összevetve és milyen készségekkel kell rendelkeznünk, ha fejlődni szeretnénk ezen az izgalmas pályán.

Mennyiben más a vállalati kultúra egy amerikai cégnél, egy európaihoz képest? Miben nyilvánul ez meg?

Mivel csak egy rövid bepillantást nyertem az amerikai vállalati kultúrába, a tapasztalataim nem feltétlenül reprezentatívak, es persze csak egy adott cégre korlátozódnak. Ami itt elsőként feltűnt az a nagyfokú szabadság és önállóság, amire nagy hangsúlyt helyeznek problémák megoldása során. A munkakultúra része és elvárás, hogy kezdeményezzünk, és kezünkbe vegyük az irányítást egy-egy probléma megoldása során – persze ezt a csapattal és felettessel koordinálva. A lényeg a projekt sikere, és ehhez hozzájárul, ha a csapat minden tagja fontosnak érzi a munkáját, és azt megbecsülik.

Emellett a hangsúly azon van, hogy a feladat időben el legyen végezve. Több kollégám otthonról dolgozik, az én csapatomban például mindenki más helyről.

A saját ötleteket bátorítják. Ha van egy, az adott projekthez kapcsolódó probléma, amit szívesen feltérképeznénk, és tudjuk is a hasznosságát bizonyítani, akkor erre kapunk időt, és ebből akár új pozíciók is születhetnek.

Persze nem teljes a kép anélkül, hogy megemlítsem, hogy itt is vannak negatívumok, mint bárhol máshol, és végül az, hogy az amerikai vállalati kultúrát, vagy inkább az otthonit valljuk magunkénak, a prioritásainktól és értékeinktől függ.

 Magyar nőként a Szilícium-völgyben 

Szakterületeden hogy látod, melyek azok a készségek, amelyekre szükség van a külföldi munkavégzés során

Korábban főleg szoftverfejlesztéssel kapcsolatos témákkal foglalkoztam, itt pedig betekintést nyertem a gépi tanulás világába, amiről már jó pár éve egyre többet hallhatunk és láthatjuk a különböző alkalmazási területeit. Az ezen a területen szerzett tudás – aminek az elméleti alapjait megszerezhetjük online kurzusok es oktatási anyagok segítségével - nem csak szakmai szempontból fontos és hasznos. Ezen keresztül jobban megérthetjük, hogyan működnek bizonyos megoldások, amik a mindennapjaink részét képezik, és láthatjuk, hogy milyen irányba tart a technológiai fejlődés, ami persze nem csak a technológia területén befolyásolja az életünket.

A technikai és szakmai felkészültség mellett fontos szerepet kap jó pár olyan készség, ami segíthet abban, hogy sikeresek legyünk egy ilyen környezetben. Leginkább a rugalmasságot, nyitottságot, proaktivitást, és önállóságot emelném ki.

A most a pályára készülő IT-s nők számára milyen tanácsokat adnál, mennyire tudnak érvényesülni? Még mindig igaz az, hogy ez a szakma férfi-központú?

Szemelyesen eddig szerencsére pozitív tapasztalataim voltak, köszönhetően az összes kedves kollegámnak, akivel eddig találkoztam, és nem éreztem, hogy hátrányos helyzetben lennék. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a nők száma még mindig jóval kevesebb a szakmában, és eddig még nem sikerült elérni, hogy ugyanolyan mértékben vonzza a nőket ez a pálya, mint a férfiakat. Találkoztam jó pár kezdeményezéssel, ami ezen változtatni próbál, és az elkövetkező néhány év majd megmutatja, hogy ezek mennyire hatékonyak. Mivel ez a pálya olyan sokszínű, s számos területre bontható, nehéz egy általános receptet meghatározni, de számomra az érvényesülés egyik kulcsa az, hogy folyamatosan képezzük magunkat, és alkalmazkodjunk a változásokhoz.

Hogyan állnak hozzá a csapatmunkához és ez mennyiben különbözik a Magyarországon tapasztalt gyakorlattól?

Ahol én dolgozok, nagyra értékelik a kezdeményezőkészséget, azt, hogy önállóan kutassunk az adott témában, és az eredményeket a többiekkel megosztva járuljunk hozzá a projekt sikeréhez. Több fórum is létezik, ahol egymással megoszthatják a kollegák a tapasztalataikat: meetingek, cégen belüli konferenciák, levelezőlisták.

 

Ha kedvet kaptunk az IT szakmához, ne habozzunk, jelentkezzünk még ma a legfrissebb állásokra! Merítsünk önbizalmat abból, hogy több tízezer álláshirdetés vár ránk, és nagy eséllyel az álomállást is megtalálhatjuk, ha kitartóan keressük! Nézzünk szét bátran a legfrissebb álláslehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint! Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Ha pedig önéletrajz nélkül pályáznánk, használjuk a Mobilmunkát.

 


Készítette: Khojaste K

 A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala