Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az év utolsó hónapjában sok munkahelyen óriási a hajtás. Ennek ellenére az ünnepek hangulata az első adventi hétvége után már elkezd begyűrűzni és arra inspirál, hogy egy kicsit lazítsunk.

Íme, néhány ötlet arra, hogyan építhetjük be a lazítást az év végi feszített tempójú hetekbe úgy, hogy az a lehető legkreatívabb és leghasznosabb legyen.

1. Nézzük meg azokat az inspiráló videókat, amiket egész évben halogattunk!

Már nem is számoljuk, hány alkalommal küldtek át nekünk ismerőseink, munkatársaink olyan e-maileket, melyek így kezdődtek: „Ezt a TED videót meg kell nézned, megváltoztatta az életemet!” Az interneten számos olyan előadás van, amikből komoly inspirációt meríthetünk. Segítenek kiszakadni a hétköznapokból és arra is kiválóak, hogy egy másik nézőpontból szemléljük szakmai karrierünket.

2. Kávézzunk egy másik csapattaggal!

Nagy eséllyel egész évben többnyire ugyanazokkal az emberekkel jártunk ebédelni, kávézni. Használjuk ki a decemberi, kötetlenebb időszakot arra, hogy új embereket ismerjünk meg a cégen belül. Gyakran levelezünk valakivel a sales-ről , de csak látásból ismerjük és még sosem beszélgettünk igazán vele? Hívjuk el egy közös kávészünetre. Meg fogunk lepődni, mennyire sokat tanulhatunk abból, hogy az ő szemszögéből milyenek a folyamatok. Arról nem is beszélve, hogy a további közös munkát is új alapokra helyezi egy-egy ilyen kedves gesztus.

Lazítsunk okosan év végén

3. Vegyünk előre egy olyan feladatot, aminek nincs határideje!

Év vége felé úszunk a teendőkben és erről gyakran listát is vezetünk. A határidő nélküli, de hosszú távon fontos feladatokat ilyenkor hajlamosak vagyunk elnapolni. Tegyünk kivételt, és foglalkozzunk valami olyasmivel, ami nem köthető határidőhöz. Egészen új lendületet fogunk kapni.

4. Készítsünk gasztro listát!

Az ebéd kérdés minden munkahelyen téma, és sokaknak jelent napi kihívást. Főzzünk, rendeljünk vagy étkezzünk a közeli menzán? Nagyszerű előkészítése lehet egy újévi, egészségesebb étkezésről szóló fogadalomnak, ha már decemberben elkezdjük összeállítani a 2018-as ebédlistát. Gyűjtsünk recepteket, tervezzünk, írjunk gasztro naplót! Nemcsak kikapcsol, de később igencsak meghálálja magát ez a tevékenység, hiszen hosszú távon rengeteg gondot levesz a vállunkról.

5. Tegyünk rendet a munkaállomáson!

Ne arra a pár mozdulatra gondoljunk, amivel minden nap végén rendet vágunk az íróasztalon, hanem egy átfogó, mindent felölelő átalakításra. Nézzük át az irattartókat, ürítsük ki a fiókokat és szabaduljunk meg mindentől, ami nem szolgálja hatékonyságunkat, vagy nem okoz örömet. A számítógépen is végezzünk „lomtalanítást”. Archiváljuk, amit szükséges, végezzük el a frissítéseket és alakítsunk ki egy olyan struktúrát, amihez örömmel térünk majd vissza a jövő évben.

6. Rendszerezzünk a postafiókunkban!

Hetekkel, sőt hónapokkal ezelőtt lezárult egy projekt, de az erről szóló levelezés az összes melléklettel együtt foglalja a helyet a postaládánkban? Archiváljuk a feleslegessé vált e-maileket, és szabadítsunk fel egyszerre tárhelyet is.

Már rég másik edzőterembe járunk, de még küldik nekünk a heti órarendet? Egyszer rendeltünk egy jópofa kiegészítőt, és azóta is ömlenek a levelek a „legjobb ajánlatokról”?  Itt az idő, hogy minden olyan, felesleges figyelemelterelő levélről leiratkozzunk, amikre év közben oly lelkesen feliratkoztunk mondván, hogy „erről jó lesz még hallani”.

 

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és építsük be az év végi munkanapokba, persze csak akkor, ha már nincsenek égetően sürgős feladataink. Közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

       
 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala