Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Télen a szabadtéren végzett fizikai munka veszélye a szövetek lehűlése, illetve az ebből következő diszkomfort érzet és hidegsérülés. Az ilyen munkakörnyezet fáradtságot idézhet elő, fokozhatja a kéz remegését, valamint csökkentheti a kéz szorítóerejét. Mindenképp védenünk kell izmainkat a hideg ellen!

Szünet

Amennyiben kültéren végzünk fizikai munkát, fontos tudnunk milyen előírásokra hivatkozhatunk munkáltatóinknál. Természetesen a legtöbb munkahelyen figyelnek erre, azonban nem árt nekünk is tisztában lennünk bizonyos szabályokkal. Hideg időjárás esetén ugyanis, a munkáltató kötelessége biztosítani, óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces, szélsőségesen hideg időjárási körülményeknél akár hosszabb időtartamban is, pihenőidőt. Ilyenkor melegedjünk át, pihenjünk meg kicsit!

Fűtés

A fűtőtestek megválasztásánál és elhelyezésénél figyelni kell, hogy azok ne idézhessenek elő a munkahelyen levegőszennyezést, ami szervezetünkre és a környezetre káros hatással lehetne. Nyugodtan szóljunk, ha úgy érezzük zavaróan hat a fűtőtestek működése légzésünkre vagy, ha feltűnik számunkra, hogy a berendezés nem működik megfelelően a nagy hidegben.

Kültéri munkavégzés a hidegben

Amikor hosszabb ideig kinn dolgozunk télen a hidegben, mindenképp ügyelnünk kell a végtagok folyamatos átmozgatására, ugyanis ez élénkíti a vérkeringést és segít a megfelelő testhőmérséklet megtartásában. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk teljesíteni aznapi feladatainkat, próbáljunk meg erre időt szánni, így óvhatjuk egészségünket is és ez a legfontosabb szempont.

Forró tea

A kültéren történő fizikai munkavégzés során a munkáltatónak kell biztosítania számunkra az +50 °C teát, illetve ennek ízesítéséhez szükséges cukrot és édesítőszert. Nehéz a folyamatos munka közben ilyen dolgokra odafigyelni, de tényleg érdemes. Sokkal több erőnk van, amikor megfelelő mennyiséget iszunk és közben a tea átmelegíti a testünket a nagy hidegben. A tea elfogyasztásához legalább a dolgozók létszámát elérő mennyiségben kell gondoskodni az ivópoharakról is.

Védőruházat

A zárttéri és szabadtéri munkavégzés során egyaránt kell megfelelő ruházatot biztosítani a dolgozóknak. Hidegben a munkáltatónknak el kell látnia minket olyan ruházati védőeszközökkel, mint például a sapka, kabát, védőkesztyű. Elengedhetetlen a többrétegű öltözködés, hogy óvjuk a mínusz fokok ellen testünk minden részét és ne szenvedjünk el hidegsérülést.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala