Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szeptember elsején nemcsak az iskolakezdés, hanem a béremelés ideje is a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok számára. Jövő hónaptól 3,4 százalékkal emelkednek a pedagógusbérek, ami havonta 3-15 ezer forint közötti összeget jelent az érintetteknek - közölte Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára korábban.

A béremelési program 2013-tól 2017-ig tart, és öt év alatt átlagosan mintegy 50 százalékos emelést jelent – tette hozzá. Példaként említette, hogy egy főiskolai végzettségű, I. kategóriába tartozó, 19 éve dolgozó tanár 2013-ban 149 145 forintot keresett, 2015 szeptemberében ez az összeg 257 150 forintra emelkedett, 2017-ben pedig 274 050 forint lesz.

Kezdődik az iskola, íme a tanári állások

Az emelés törvényi háttere részlegesen módosult tavaly óta, ugyanis a számítási képletből kivették a minimálbér emelkedésének hatását. Emiatt a 2016 évi pedagógusfizetések nagyjából 10%-kal alacsonyabbak a korábban ígértnél (a jelenlegi 111 ezer forintos minimálbér helyett a képletben még a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven). Újabb béremelés a jelenlegi helyzet szerint 2017. január 1-től sincs tervbe véve, ugyanis a vetítési alap a költségvetési törvényben 2017-re is változatlan szinten marad.

Kezdődik az iskola, íme a tanári állások
(Forrás: Közszolga.hu)

"Magyar-történelem szakos tanárként végeztem három éve, és már az egyetem alatt elkezdtem dolgozni egy szolgáltató központban. Lediplomáztam, de maradtam az SSC-ben, nem mentem el tanítani. Mivel anyanyelvi szinten beszélek szlovákul, és angolul is felsőfokon, ezért nagyon jó bérpótlékokat kapok az SSC-ben, havonta akár 400 ezer forint nettót is hazaviszek. Pályakezdő tanárként nem keresnék ennyit” – mesélte lapunknak Katalin.

Keveslik a béremelést

A tanárok 2015-ben és 2016-ban hozzávetőleg kéthavi minimálbérnek megfelelő összegtől esnek el amiatt, hogy a pedagógus-bértábla alapját már nem a minimálbér, hanem egy úgynevezett vetítési alap képezi – mondta a 168 órának Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elnöke.

A tanévkezdő sajtótájékoztatóján az elnök elmondta: nem látszik megoldás a pedagógus munkát segítők bérkérdése ügyében, a kétszer 35 ezer forint és a jövőre ígért 10 százalékos béremelés a szervezet szerint kevés. Ellentmondásosnak tartotta az osztályfőnök és munkaközösségi vezetők órakedvezményét is, mert ezek kiadása esetén veszélybe kerülhet a szakos helyettesítés megszervezése. Új álláshelyek biztosítására is szükség lenne – közölte.

Íme a tanári állások:

- Ilyen állásokat kínálnak tanároknak, pedagógusoknak pedig ilyeneket. 

- A legtöbb tanári munkát Budapesten hirdetik.

- Részmunkaidős állásokat is kínálnak, jellemzően óraadó tanárokat keresnek.

- Nyelvtanárt nemcsak állami iskolák keresnek, hanem magán nyelviskolák is.

- Angol és francia nyelvű iskolákba is keresnek tanárokat.

- Óvodapedagógusok, tanítók, általános iskolai, illetve középiskolai tanárok is találhatnak munkát.

- Nemcsak pedagógusoknak, hanem például iskolapszichológusnak, valamint iskolatitkárnak is kínálnak állást.

- Külföldön ilyen állást találhatunk.

Kezdődik az iskola, íme a tanári állások

Kihívást jelentő külföldi tanári munka

Tanárt keresnek egy skóciai szigetre, az érdeklődő a világ bármely pontjáról beadhatja jelentkezését. Mindössze hét gyerek oktatásáról kellene gondoskodni, hátrány viszont, hogy Muck az egyik legelhagyatottabb sziget a világon. A Belső-Hebridákhoz tartozó Small-szigetcsoport legkisebb szigetén nincsenek üzletek és az ott élők télen teljesen el vannak vágva a külvilágtól. A 24 órás áramszolgáltatást is csak három éve vezették be. A lakosok száma 30, a legtöbben a kikötő, Port Mor közelében élnek.

A helyiek azután hirdették meg globálisan a tanári állást a közösségi hálón, hogy az előző hat tanító nem tudott alkalmazkodni a helyi életformához. Pedig a legutóbbi tanárnál még soha nem volt jobb az ott élők szerint, de ő is elmegy. "Nagyon szerencsés voltam, hogy két és fél évig az itteni általános iskolában taníthattam, de családi okok miatt sajnos távoznunk kell" - idézte a The Times című lap hétfőn Julie Bakert, aki szerint Muck amúgy csodálatos hely, jó ott élni és tanítani. (A most távozó tanár elődje néhány órával az érkezését követően közölte, hogy mégsem kell neki az állás, és másnap már el is ment.

A következő tanárt és családját háromszobás lakás és gyönyörű kilátás várja. A jelentkezőtől elvárják, hogy lelkes, türelmes, megértő és eltökélt legyen, szeressen a szabadban lenni (elkél az erősen vízálló ruházat), képes legyen alkalmazkodni a körülményekhez, többek között ahhoz, hogy nincs bolt és néha el vannak vágva a külvilágtól. Az előnyök között említették a szórakoztató közösségi programokat és a gyönyörű nyarat. Az igazgató a szomszédos sziget, Eigg tanára, aki ingázik a két sziget között.

Az új tanár évi 22 500 és 35 800 font (mintegy 7,9-12, 5 millió forint) közötti fizetésre számíthat. Érdeklődők máris vannak, még Spanyolországból is.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: tanár, pedagógus, állásajánlat, álláskeresés, béremelés