Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Siemens Zrt. kifejezetten elégedett volt a korábbi Profession-börzékkel, nagyon interaktívak, fókuszáltak voltak, hatékony és kényelmes alternatívát jelentenek az állásbörzéknek - mondta Jámbor Fruzsina, a cég toborzási specialistája.

A Continental eddig az összes Profession Virtuális Állásbörzén részt vett a kezdetek óta. ,,Mindenképpen innovatív, illetve kényelmes megoldás. Szeretnénk minél több álláskeresőhöz eljutni" - magyarázta Béndek Katalin, aki a cég veszprémi telephelyének toborzási koordinátora. Szöllősi-Varga Emese, a Continental budapesti EBR referense hozzátette: ,,a virtuális börzét nagyon innovatív kezdeményezésnek tartom, amelynek előnye, hogy a világ bármely pontjáról elérhető, interaktív és nem utolsó sorban kényelmes megoldást kínál mindkét fél számára."

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. jelenleg két telephelyen (Tatabánya és Székesfehérvár) lévő három gyárában gyárt elektromos motorokat és szivattyúkat, körülbelül 2000 alkalmazottal. A cégcsoporton belül az elmúlt években jelentős szerephez jutott a magyarországi vállalat, és a jövőben is jelentős nemzetközi kihívások várnak ránk - mondta Farkasné Takács Ágnes, a vállalat vezető HR specialistája. ,,2013-ban elindul a gyártás a Székesfehérváron most épülő negyedik gyáregységünkben, és a szintén Székesfehérváron lévő, termék- és technológiai kutatással-fejlesztéssel foglalkozó nemzetközi csoport is jelentős létszámbővülés előtt áll. A Profession segítségével eddig is sikeresen töltöttünk be nyitott pozíciókat, reméljük, hogy a jelenlegi kereséseinkhez és a hosszú távú terveinkhez is megtaláljuk a megfelelő szakembereket" - tette hozzá.

Milyen állásokat kínálnak?

A Grundfos jelenleg hét különböző pozíciót hirdet: logisztikai, műszaki, minőségügyi, gyártástámogató területekre, illetve a nemzetközi R&D (K+F) csapatba várnak jelentkezőket. Az aktuális pozícióik diplomás, elsősorban gyakorlattal rendelkező jelölteknek szólnak, és elvárás az angol nyelvtudás.

A nemzetközi lehetőségek kiemelten érvényesek az olyan osztályokra, mint például a jelenleg 50 fővel Székesfehérváron működő R&D részleg. A következő években a folyamatosan bővülő csoportban a magyar mérnököknek jelentős szerep jut a Grundfos-termékek fejlesztésében, újak tervezésében, valamint a gyártás előkészítésében a világ minden táján lévő gyáraikban. Az újonnan, frissdiplomásként a munkaerőpiacra lépő tehetségeket is keresi a cég, az évente meghirdetett Global Graduate Program 2 éves nemzetközi gyakornoki programot kínál, 1 év külföldi tapasztalatszerzéssel, és a résztvevők a sikeres végzés után munkát is kaphatnak a vállalatnál.

A Continental Veszprémbe körülbelül 15-20 pozíciót hirdet a Virtuális Állásbörzén, közép- és felsőfokú végzettségű jelentkezőket is várnak. A budapesti telephely pedig 8-10 nyitott pozíciót kínál, mérnöki és támogató területeken egyaránt. A fővárosi álláshelyek mindegyikénél szükséges a diploma.

A Siemens folyamatosan keresi azokat a szakembereket, akik nyitottak egy multinacionális, de erős helyi kapcsolatokkal rendelkező nagyvállalat által nyújtott kihívások iránt. Az éppen kínált állások köre mindig változó, a cégnél futó projektektől függ a pontos szám. Ilyenkor, ősszel inkább tapasztalt munkatársakat keresünk - mondta Jámbor Fruzsina. Kecskeméten és Győrben van jelen a cég, a munkatársak nagy része azonban Budapesten dolgozik. ,,Sajátosságunk, hogy üzleti évünk szeptember végén zárul, ezért ilyenkor az új évre tervezett nagyobb lélegzetű projektekhez, változásokhoz kapcsolódó pozíciók is megjelennek az álláskínálatunkban. Termelő telephelyeinken alapvetően középfokú, míg értékesítő és szerviz területeinken inkább felsőfokú végzettséggel rendelkező jelölteket keresünk" - tette hozzá.

A Siemens globális vállalat. Minden munkatársunk részére nyitott a nemzetközi karrier lehetősége is, amivel egyre többen élnek - mondta a toborzási specialista. Számos olyan pozíciót kínál a cég, amik magyarországi központtal, jellemzően külföldi munkavégzéssel párosulnak, a magyar szakértői csapatot sok országban keresik külföldön is. Az érdeklődőknek természetesen részletes felvilágosítást biztosít a Siemens a standján.

   Virtuális állásbörze   

Képesség és képzettség egysége

A Siemens Zrt. pozícióinak betöltéséhez összességében valamilyen szakmai végzettséggel minden jelentkezőnek rendelkeznie kell. A végzettségeket igazoló diplomák és oklevelek biztosítékot jelentenek a kompetenciákra, emellett számos pozíciónál a szakmai végzettséget igazoló dokumentumok előfeltételei a törvényes munkavégzésnek - mondta Jámbor Fruzsina. A papíroknál azonban a készségek, kompetenciák és tapasztalatok fontosabbnak bizonyulnak a kiválasztás során, a Siemens saját kompetencia rendszert fejlesztett ki, ami alapján a legmegfelelőbb jelöltek kerülnek kiválasztásra.

A Grundfos a meghirdetett munkakörök betöltéséhez meghatározta a legszükségesebb elvárásokat, iskolai végzettséget, illetve azokat a készségeket, amelyek általában elengedhetetlenek a munkavégzéshez. ,,Van, amiből nem tudunk engedni. Az általunk elvárt minimum iskolai végzettségeken túl viszont már egyértelműen a kompetenciák hangsúlyosabbak. Ezek fejlesztésére nagy figyelmet fordítunk: a karriercélokat, a teljesítményt félévente felülvizsgáljuk minden dolgozó esetében, és közösen határozzuk meg a szükséges fejlesztési lehetőségeket, melyek megvalósulásához segítséget nyújt a cég" - mondta a vezető HR specialista.

A Continentalnál a képzettség és a kompetenciák is nagyon fontosak. ,,Mindkettőt fontosnak tartjuk, mindig az adott pozíció elvárásaitól függ, hogy melyiken van nagyobb hangsúly" - mondta Szöllősi-Varga Emese és Béndek Katalin is.

Miért jó itt dolgozni?

A Continental folyamatos szakmai fejlődést, gazdaságilag stabil jövőképet, előrelépési lehetőséget, innovációt, új technológiák megismerését kínálja a dolgozóinak. Aki őket választja, stabil nemzetközi cégnél, környezetbarát munkahelyen dolgozhat, egy rendkívül jó csapatban.

A Siemens technológiai nagyvállalatként világszerte mintegy 360 ezer embernek nyújt munkát számos területet érintve a kutatás-fejlesztés, az energia, az ipar, az egészségügy vagy akár a közlekedés, a logisztika területén. Amit a kezdő - vagy akár a tapasztalt - munkavállalóknak nyújtani tudunk, az alapértékeinkben (Felelősség - Kiválóság - Innováció), felkészült, nemzetközileg is elismert szakembereinkben, hazai és multinacionális partnerkapcsolatainkban rejlik - mondta Jámbor Fruzsina.

,,A Grundfos cégcsoporton belül és a magyarországi vállalatunknál is magas szinten működik a pozíciók közötti átjárhatóság, a növekedéssel együtt a belső karrierlehetőségek is folyamatosan jelen vannak akár házon, akár a cégcsoporton belül. A belső pályázatok, kinevezések általában előre tervezetten, a fejlesztési és karrierterv céljaként valósulnak meg, melyet többféle belső fejlesztő programunk előz meg" - magyarázta Farkasné Takács Ágnes.

A Grundfos hosszú távon gondolkodó, megbízható, prémium minőséget gyártó nemzetközi vállalatcsoport, amely hihetetlen mértékű növekedés és átalakulás kapujában áll. Az alapítványi tulajdonú vállalat független pénzügyi háttérrel és töretlen ambícióval rendelkezik, folyamatos fejlesztések, termék és technológiai innováció jellemzi. A cég elkötelezett amellett, hogy ne csak termékeket gyártson, hanem termékei a felhasználók életszínvonalát is javítsák, a fenntarthatóságot szem előtt tartva. Ehhez persze nélkülözhetetlenek a belső képzésekkel folyamatosan fejlesztett kollégák. ,,Teret adunk a kollégáknak, akik az önálló feladatokon túl együtt dolgozhatnak nemzetközi projektekben, fejlődhetnek, és akár nemzetközi pozíciókat nyerhetnek el. A béreken felül igyekszünk mindenfajta, a törvény által is támogatott juttatást megadni, és számos olyan extra, nem bérjellegű lehetőséget biztosítani, mellyel igyekszünk hosszútávon pozitív légkört biztosítani a munkavégzéshez" - tette hozzá.

A Profession Virtuális Állásbörze 2012. szeptember 18-19-20-án várja az álláskeresőket, érdeklődőket. Kattintson jövő kedden a http://www.virtualisallasborze.hu weboldalra, és böngésszen az állásajánlatok között, chateljen a munkaadókkal, töltse fel az önéletrajzát, vagy kérjen tanácsot szakértőinktől!