Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gyors ütemben nőtt az online portálokon állást kereső pályakezdők aránya az elmúlt években. Az online munkaerőpiac 70 százalékát lefedő Profession.hu portálon 2009 óta csaknem tízszeresére emelkedett a pályakezdőként regisztrálók száma, de az 1-3 év munkatapasztalattal rendelkezők táborában is több mint háromszoros volt a bővülés. Várhatóan a Profession.hu szeptember 18-20. között szervezett ötödik virtuális állásbörzéjére is ebből a korosztályból érkeznek a legtöbben.

A portál tavasszal tartott, negyedik virtuális állásbörzéjén minden korábbinál több, 120 000 látogató, keresett állást - közülük minden ötödik érdeklődő a hiányszakmának számító IT/műszaki szektorból érkezett. A szervezők a szezonindító őszi eseményre ennél is több álláskeresőt várnak. A szeptember 18-20. között tartott virtuális kiállításon több mint 20 piacvezető cég, több száz állásajánlattal jelentkezik majd.

Virtuális állásbörze -  Telenor

A Profession.hu nyáron végzett átfogó felméréséből kiderült, hogy a vállalatok leginkább mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek az elmúlt fél évben az online munkaerőpiacon. A trendeket követve az állásbörze szervezői továbbra is ezekre a hiányszakmákra koncentrálnak: a kiállítók többsége IT, telekommunikációs területről érkezik - a legnagyobbak között a Telenort, az NNG-t, a Volksbankot és a Graphisoftot találjuk.

Miközben számos iparágban munkaerőhiány mutatkozik, nemcsak itthon, az egész világon emelkedett a fiatal álláskeresők száma. Az ILO nemzetközi munkaügyi szervezet legutóbbi jelentése szerint a helyzetet az európai válság hullámainak terjedése súlyosbítja. Bár az előrejelzések szerint a fejlett gazdaságok 17,5 százalékos fiatal munkanélküliségi rátája 15,6-ra csökken a következő öt évben, ez még mindig jóval magasabb, mint a 2007-es 12,5 százalék.

Virtuális állásbörze

,,Ebben a kiélezett munkaerőpiaci versenyben a fiataloknak azt érdemes megtanulniuk, hogyan tudják a legtöbbet kihozni magukból egy adott pillanatban - legyen az interjú vagy egy assessment center kiválasztás." - fogalmazott Herczku Mónika, a Profession.hu karrierszakértője. ,,Fontos, hogy tisztában legyenek önmagukkal és lehetőség szerint megfelelő idegen nyelvtudással és már valamilyen - egyetem vagy főiskola mellett megszerezhető - munkatapasztalattal is rendelkezzenek. Az sem elhanyagolható, hogy mennyire mutatkoznak energikusnak, motiváltnak az adott feladat elvégzésére."

A szakember a szeptember 18-án kezdődő háromnapos virtuális börzén karrier-tanácsadással várja a fiatalokat, aki többre is kíváncsi, ingyen letölthető, praktikus állásinterjú segédletekhez is hozzájuthat majd. A kiállítás látogatói valósághű virtuális térben barangolhatnak a standok között, ahol kattintással hívhatják le a cégek ajánlatait. Ugyanitt, chaten keresztül, élőben beszélgethetnek a munkaadókkal, sőt egyből önéletrajzukat is leadhatják.

A kiállítók az anyagi lehetőségek mellett természetesen igyekeznek teljes képet adni a vállalatnál kínálkozó egyéb perspektívákról is. "A Telenornál folyamatosan keressük a tehetséges munkaerőt, emellett figyelemmel kísérjük a fiatalok álláskeresési szempontjait is. Úgy látjuk, hogy az anyagi megbecsülés mellett a karrierlehetőség kiemelten fontos a munkahelyválasztás során." - mondta Szabadfalvi Anikó, a Telenor Magyarország HR igazgatója. ,,Stabil, megbízható munkahelyet kínálunk, ahol rugalmas körülmények között, a kreativitást ösztönző környezetben, a legmodernebb eszközök és technológiák segítségével dolgozhatnak a fiatalok, és rengeteg lehetőség áll előttük a külföldi tapasztalatszerzésre is."

A virtuális állásbörze 24 órában elérhető, a napközben dolgozók így akár reggel vagy éjszaka is válogathatnak az ajánlatok között. A pályázatukat itt benyújtó látogatók személyes állásinterjú tréninget is nyerhetnek.

www.virtualisallasborze.hu

Kövesse a Profession.hu-t a Facebookon is, és csatlakozzon az eseményhez!