Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Profession.hu 2012. őszi állásbörzéjén a látogatók egyszerűbben regisztrálhattak, összesen majdnem 40 ezren ezt meg is tették. Egy álláskereső átlagosan majdnem félórát töltött a börze honlapján - derül ki a statisztikából.

Az érdeklődők több mint egyharmada (38 százaléka) diplomás volt, a többiek alap- vagy középfokú végzettségűek.

70 ország 1318 városából érkeztek álláskeresők a virtuális rendezvényre a három nap alatt. A legtöbb látogató Budapestről, Miskolcról, Debrecenből, Pécsről és Szegedről internetezett. Nemcsak Magyarországról, hanem Németországból, Romániából, az Egyesült Királyságból, illetve Szlovákiából is nagyon sokan látogatták meg a kiállítók standjait.

800-nál is több állást hozott börzére a húsznál is több kiállító. A látogatók által leginkább keresett szakterület az adminisztráció, irodai munka volt, az érdeklődők 14 százaléka ilyen állást szeretett volna megcsípni.

A második helyen a szakmunkákra vágyókat találjuk, a börzézők majdnem tizede ilyen állás után érdeklődött. Az értékesítés, kereskedelem és üzleti szektorban hirdetett pozíciókra a 8 százalékuk kattintott, de majdnem ugyanennyi embert vonzott a pénzügy, számvitel, menedzsment, továbbá az IT, telekommunikáció is.

Mérnöki és más műszaki jellegű munkát az álláskeresők 6 százaléka keresett, ők ugyanannyian voltak, mint a marketing, média, művészet, illetve a szállítás-logisztika terület iránt érdeklődők. A gyakornoki programok és a pályakezdőknek szóló ajánlatok, valamint az ügyfélszolgálat a látogatók 5-5 százalékát vonzották.