Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Főleg szüleinktől vagy barátainktól hallhatunk régi igazságokat az álláskeresés világából, és habár jó szándékkal mondják őket, egyes tanácsokról mára bátran kimondhatjuk, hogy „lejárt a szavatosságuk.” Annak érdekében, hogy lehető legjobb esélyekkel induljunk neki az álláskeresésnek, a kis- és középvállalkozásokra szakosodott Adriennhez fordultunk, aki karrier coach-ként és senior karriertanácsadóként próbál segíteni azoknak, akik éppen állást keresnek.

„A karriertanácsadásra mindig is úgy tekintettem, mint egy hatalmas felelősséggel járó munkára, hiszen mások elhelyezkedése, és végső soron megélhetése a tét. A hozzám fordulók sok esetben már rendelkeznek egy képpel arról, hogy mit hogyan kellene tenni, és azt vettem észre, hogy elképzeléseik igen sokszor akár 10-15 évvel korábbi állapotokat tükröznek. Az alábbi 4 álláskereséssel és karriertervezéssel kapcsolatos tévhit a legyakoribb, ha ezeken változtatunk, máris rengeteget tettünk a siker érdekében!”

1. Tévhit: „Muszáj egy munkahelyen minimum X évet eltölteni, mielőtt továbblépnénk!”

Valóság:

„Való igaz, hogy akinek az önéletrajza tele van pár hónapig tartó munkákkal, az nem feltétlenül kelt jó benyomást a munkaadóban. Viszont nem létezik már általános szabály, mely szerint minimum 3 évet le kell húznunk egy helyen, hogy az megalapozottnak tűnjön. Az Y generáció például a tanulmányai elvégzését követő évtizedben akár 4-5 alkalommal is válthat munkát, az X generációsok pedig előre láthatóan minimum 4 alkalommal fognak karriert váltani életük során. A felgyorsult munkahelyváltásnak megvan az oka: egy új munkahely a legjobb esély a karrierlétrán való feljebb lépésre, mind pozíció, mind fizetés tekintetében. Ha tehát nem érezzük megbecsültnek magunkat a munkahelyen, vagy hamar kiderül, hogy valójában más területen képzelnénk el az életünket, akkor nyugodtan váltsunk állást, ne tartson vissza a jól ismert, és mára már elavult tanács: „3 év a minimum egy munkahelyen.”

2. Tévhit: Aki állást akar találni, annak a lehető legtöbb helyre be kell adnia a jelentkezését!”

Valóság:

„Természetes, hogy ha több helyre adjuk be pályázatunkat, azzal növeljük esélyünket, önmagában azonban a sok jelentkezés nem áll egyenes arányban a gyorsabb elhelyezkedéssel. Az álláskereséskor az okos, átgondolt jelentkezések benyújtása nagyobb eséllyel vezet sikerre, mint a mennyiségi hajsza. Ahelyett tehát, hogy ugyanazt az önéletrajzot megpróbálnánk a lehető legeslegtöbb helyre elküldeni, válasszunk ki 10-12 meghirdetett pozíciót, amelyekre valóban lenne esélyünk, majd dolgozzuk át az önéletrajzot minden egyes álláshirdetés esetén az adott követelményeknek megfelelően. Ha ezt tesszük, nagyobb eséllyel hívnak be interjúra, mintha csak „szórnánk” a CV-t minden lehetséges helyre.

Ha nem tudjuk eldönteni, mi érdekel, akkor írjunk össze 10 céget, amelyet valami miatt szeretünk. Ne az alapján rangsoroljunk, hogy milyen közel vannak a lakásunkhoz, vagy el tudnánk-e magunkat képzelni ott, csak írjuk őket össze pusztán a szimpátia szerint őket. Nézzük meg, mi a közös ezekben a vállalatokban. Erős ügyfélszolgálat? Innováció? Mások segítése, karitatív szemlélet? Esetleg multicégeket írtunk össze, ahol nemzetközies légkör uralkodik? Ha megvan a válasz, akkor máris elindulhatunk az általuk kínált konkrét állásajánlatok irányába.”

Karriertippek: mi érvényes és mi elavult?

3. Tévhit: „Próbáljuk elkendőzni a munka nélkül töltött időszakokat!”

Valóság:

„Ez az a taktika, amely mindig a visszájára fordul és nem vet jó fényt ránk. Minden felvételiztetőnek fel fog tűnni, hogy vannak „lyukak” az önéletrajzban, így jobb, ha nem bízunk abban, hogy úgysem fog szóba kerülni. A legjobb a kellemetlen helyzetnek elébe menni, és ha nem is mi hozzuk fel a témát, egy őszinte választ nagyra fognak értékelni a felvételin, és egyben eloszlathatjuk vele a fennálló ellenérzéseket. A legjobb, ha a „tapasztalat-tanulás-fejlődés” köré csoportosítjuk válaszunkat. Mit tapasztaltunk meg? Hogyan éltük meg a munkanélkül töltött időszakot? Mit tanultunk belőle? Milyen következtetésre jutottunk?

Tegyük fel, hogy egy viszonylag pályakezdőről van szó, aki az első-második munkahelyére jelentkezik. Az önéletrajzból világosan látszik, hogy nem vett részt semmilyen nyári gyakorlaton, és a végzés utáni nyárral sem tud „elszámolni”. A jó válasz a következő lehet: „Diplomaosztó után évfolyamtársaimmal ellentétben nem jelentkeztem egyetlen céghez sem nyári gyakorlatra, úgy döntöttem, hogy teljes mértékben a pihenésnek szentelem a nyarat és hogy a munkakeresés várhat még. Utólag be kellett látnom, hogy ez hiba volt, mert elvesztegettem egy nagyszerű lehetőséget arra, hogy betekintést nyerjek a szakmai gyakorlati oldalába, és rakétaként elindítsam a karrieremet egy irányba. Tanultam belőle, és az biztos, hogy többször nem szalasztok el egyetlen lehetőséget sem a fejlődésre.” Ez egy őszinte válasz, ne titkolózzunk inkább.”

 

4. Tévhit: „Az önéletrajzon fel kell tüntetni minden eddigi munkahelyet!”

Valóság:

„A hagyományos felfogás szerint minden eddig betöltött állást és pozíciót fel kell tüntetni az önéletrajzon, hogy a munkaadó teljes képet kapjon szakmai előéletünkről. A helyzet azonban mára megváltozott: az önéletrajz egy „marketing dokumentum”, melynek egyik legfontosabb célja, hogy a jelentkezőt a lehető legelőnyösebb színben tüntesse fel. Törekedjünk a megpályázandó állással kapcsolatos legrelevánsabb munkatapasztalatainkat számba venni, ahelyett, hogy kimerítő felsorolást adnánk az eddigi összes munkahelyünkről. Nézzük át, hogy a megpályázandó pozíció szempontjából milyen munkahelyeket, konkrét projekteket érdemes megemlíteni? Haladjunk visszafelé az időben, tehát mindig a legfrissebb tapasztalat kerüljön előre. Ha például 30 éve vagyunk a pályán, nem kell az önéletrajzba beleírnunk legelső munkahelyünket, vagy olyan tevékenységeket, amelyek teljesen lényegtelenek az új munkaadó számára.

Az új trendeknek megfelelően már a CV-t sem kell egyetlen oldalba sűríteni: egyre gyakoribbak és teljesen elfogadottak a kétoldalas önéletrajzok; az egyoldalas változat a csupán pár éves munkatapasztalattal rendelkezők számára ajánlatos."

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala