Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy érvényes mindegyikünkre: ha bebizonyosodik, hogy nem hozzáértő a főnökünk, mielőbb kézbe kell vennünk a szakmai fejlődésünk alakulását.

Először is nézzük, milyen egyértelmű jelei vannak, ha a főnökünk nem hozzáértő!

1. Nem kapunk elegendő motivációt és lelkesítést a munkánkhoz

Egyik csalhatatlan jele mindez annak, hogy a főnökünk nem érzi jól magát a bőrében, a munkakörében, és így tovább. Lehet, hogy túl korán nevezték ki, és még nem nőtt fel a feladatához. Vagy éppen a másik véglet: megrekedt egy szinten, és már kiégett. Akárhogy is nézzük, a szakmai fejlődésünk szempontjából ez mindenképpen hátrányos helyzet.

2. Gyenge az irányítás, a mentori szemlélet pedig teljes mértékben hiányzik

Újabb jel arra, hogy visszafejlődünk, vagy éppen a túl nagy önállóság hatására nem olyan irányba megyünk tovább, mint ahogy azt egy erős szakmai vezető támogatásával tehetnénk.

KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

3. A vezetőnk kerüli a konfliktusokat, kibújik a felelősség és a konkrétumok alól

Emögött valójában egy mindenkinek való megfelelési kényszer húzódhat, és ez eredményezi a túlságos puha munkaszemléletet és hozzáállást. Nem kérdés, mennyire ártalmas a mi munkánkra és a cégen belüli megítélésünkre nézve egyaránt.

Karrierépítés: 7x1 jel, ha a főnökünk nem hozzáértő

4. Nem a vállalat és a csapat érdekeit tartja szem előtt a főnök, hanem kizárólag a sajátját

Ezért is próbálja elkerülni az összetűzéseket, a konfliktusokat, mérvadó döntéseket, mert ezek mentén fény derülhet az ő alkalmatlanságára. De vajon milyen példakép a számunkra egy ilyen vezető?

5. Szétesik a csapat

A gyengekezű, hozzá nem értő vezető környezetében csökken a munkatársak teljesítménye és fegyelme, szétesnek a korábbi keretek, a munkaidő betartása, a szabályok lazulnak. Sőt, még az is lehet, hogy elindul a kiskakaskodás, a rivalizálás.

6. Nincs képben a velünk kapcsolatos dolgokkal

Ha azt látjuk, hogy a vezetőnk nincs tisztában a feladatainkkal és a leterheltségünkkel, és irreális vagy éppen túlságosan könnyű feladatokat kapunk tőle, egyértelmű jel arra, hogy nem ő az a vezető, akire szükségünk van. Ráadásul így fejlődési lehetőséget is hiába remélünk tőle - amire már többször utaltunk.

7. Nem partnerünk a bajban

Ha nem tudunk számítani a főnökre döntési vagy éppen kritikus helyzetekben, jogosan érezzük úgy, teljesen magunkra vagyunk hagyva. Az pedig nem normális, hogy nekünk kéne megoldani mindent, egyedül. A végrehajtás valóban a mi dolgunk, de egy hozzáértő vezető támogatást és iránymutatást ad a helyzetekhez, aminek segítségével továbbléphetünk.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

MIT ÉRDEMES TENNÜNK, HA A FENTI JELEKET TAPASZTALJUK?

- Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy vezetőnkkel megértessük: milyen iránymutatásokat várunk a munkánk támogatásához. Ne váljunk önjáróvá, és ne kerüljük ki csak azért, mert tudjuk, úgysem számíthatunk rá. Ez még vissza is üthet ránk. Ragaszkodjunk a hivatalos felálláshoz, de emellett kezdjünk el új állást is keresni.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot.Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

Ne feledjük: sosem dőlhetünk hátra száz százalékosan. Akkor se tegyük ezt, ha új vezetőt kapunk, és minőségi javulást érzünk ezen a téren. Mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkaadó, munkahely, főnök, vezető, tippek