Úgy érezzük, hogy már csak pár év választ el minket attól, hogy elérjük a szakmai csúcsot és maximálisan kiteljesedjünk karrierünkben? Egy friss kutatás szerint a többség bőven az 50. születésnapján túlra kalkulálja azt az időszakot, amikor a karrierépítés gyümölcse beérik. 

A Citi és a LinkedIn által készített felmérés szerint a női munkavállalók általánosságban úgy érzik, hogy 53 éves korukig kell várniuk arra, hogy elérjék szakmai teljesítményük csúcsát. A férfiak sem várnak gyorsabb sikert, ők 55 évesen látják magukat a legjobb helyzetben.

A Woman&Co. által ismertetett tanulmányt több mint ezer dolgozó megkérdezésével készítették el. A kutatás egyik legfontosabb megállapítása, hogy minél későbbi generációhoz tartozik a munkavállaló, annál távolabbra helyezi a legnagyobb szakmai elismerés elérkezését. 

Karrierépítés: 53 évesen érkezünk a csúcsra?

Az ezredfordulós nemzedék (22-29 év közöttiek) 43 éves korára, a baby boom generáció (a ma 50-70 év közöttiek) 62 éves korukra tippelték a legmagasabb szakmai szint elérését. 

A felmérés egyik érdekessége, hogy habár a karrier csúcsát a generációk meglepően távoli jövőbe helyezték, amikor arról kérdezték őket, hogy mikor voltak vagy lesznek a legboldogabbak a munkahelyen, a többség egy múltbéli időpontot említett meg. A 35 év alatti munkavállalók átlagosan 28 éves korukban érezték magukat a legjobban, a 45-54 év közötti korosztály 42 évesen érezte magát a legboldogabbnak a munkahelyen. 

"A kutatás rámutat, hogy a karrierrel való elégedettség és a siker nem egy végső cél, inkább egy mozgó célpont. Jól látható, hogy a többség úgy véli, hogy karrier szempontból a legboldogabb pillanatok már mögötte vannak, a szakmai csúcs ugyanakkor még nem érkezett el. Ez arra utal, hogy a karrierrel kapcsolatos elégedettség és boldogságérzet nem áll közvetlen összefüggésben az objektív szakmai eredményekkel" - nyilatkozta a Linda Descano, a Women & Co ügyvezetője. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A megszólalók válaszait elemezve arra is fény derült, hogy a férfiak és a nők alapvetően másként értelmezik a siker fogalmát. A karrierrel való elégedettséget a férfiak nagyobb arányban azonosították a "jó fizetéssel", a nők emellett azt is legalább annyira fontosnak tartották, hogy a végzett munka kihívás legyen, illetve szeressék az adott tevékenységet.

A nők válaszaiban a karrierrel való elégedettség ezen kívül sok esetben egyenlő volt azzal, hogy mekkora hatást gyakorolnak a környezetükre, illetve munkájukkal mennyire segítik az embereket.

Címkék: karrier, szakmai siker, fizetés, elismerés, előléptetés, nők

Szemlézte: Fogas Krisztina