Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A trükkös kérdések valójában tesztek, megmutatják, hogy váratlan helyzetben hogyan viselkedik, mennyire őrzi meg nyugalmát, hogyan reagál a provokációra – ez előrevetíti, hogy egy adott munkahelyi helyzetben hogyan fog cselekedni.
Aranyszabály, hogy senkit nem illik szidni és negatív kritikával illetni, volt munkaadót különösen nem. Koncentráljon a metakommunikációra, ne hagyja, hogy az ujjak kopogása, lábrázás, tollcsattogtatás elárulja idegességét. Maradjon nyugodt és higgadt (vagy legalábbis imitálja). Az interjú készítőit az is érdekli, hogy mit mond, de az, hogy hogyan mondja; az nyom többet a latban. Bármilyen trükkös kérdést kap, őrizze meg hidegvérét, humorérzéket és mosolyát.

Kezdjük az általános kérdésekkel, melyekkel gyakorlott interjúra járók már sokszor szembesültek.

„Mit mesélne magáról dióhéjban?”

Az interjúztató nyilván arra kíváncsi, hogy hogyan tud kapcsolatot teremteni, hogyan fejezi ki magát (különösen idegennyelvű interjú esetében), mennyire tud prezentálni és szabatosan fogalmazni. Ebben az esetben a „hogyan” szinte fontosabb, mint a „mit”. Gondolja át, hogy 1-2 percben mit tart fontosnak elmondani saját magáról, emeljen ki 1-2 sikeres projektet, emlékezetes, szakmailag kiemelkedő feladatot. Ne monológot mondjon, hanem próbálja frappánsan összefoglalni azt, amiről úgy gondolja, hogy az Ön szakmai útját jól jellemzi.
Nem javasolt válasz: „Budapesten születtem, átlagos családban, 2 testvérem van…” – az élettörténetét ne mesélje el, maradjon szakmai területen.

 Izzasztó interjúkérdések 

„Hogyan készült fel erre az interjúra?”

Elvárás, hogy az interjú előtt gyűjtsön adatokat a cégről és informálódjon. Minimum olvassa el a honlapjukat szakmai szemmel. Ha webes fejlesztő állásra jelentkezik, akkor mesélje el, hogy mit gondol a cég honlapjának felépítéséről, design-járól, ha értékesítői állásra pályázik, akkor nézzen utána a publikus forgalmi adatoknak. Fontos, hogy képben legyen a céggel, annak piaci helyzetével, versenytársaival kapcsolatban. Információt és véleményét próbálja megosztani az interjút vezetővel.
„Elolvastam a honlapjukat és a médiában megjelent interjúkat is megnéztem. Nagyon tetszett, amit a honlapon a cég stratégiájáról írtnak, úgy vélem, éppen egybe vág eddigi tapasztalataimmal…...”

Hasonló kérdés lehet a „Miért szeretne nálunk dolgozni?”

Itt is megmutathatja, hogy tisztában van az iparági trendekkel, cég stratégiával, kultúrával. Mondja el, hogy az Ön képzettsége és szakmai tapasztalatai hogyan tehetik a céget sikeresebbé. Ne gondolja, hogy ez túlzás. Az állásra nem csak Ön jelentkezik egyedül, az interjúra általában olyan 4-6 jelöltet hívnak be, aki elvben, - az önéletrajzuk alapján - képesek lehetnek az állás betöltésére. Fontos megmutatnia, hogy mennyire motivált az állás elnyerésére.

„Miért Ön lenne a legalkalmasabb erre az állásra? vagy „Miért Önt válasszuk?

Itt a remek alkalom, hogy megcsillantsa erősségeit, de csak módjával. Kerülje el a ’tucat jelzőket’. A pályázók nagy többsége ilyenkor azt mondja el magáról, hogy keményen dolgozik, motivált és igazi csapatjátékos. Gondoljon arra, hogy az interjú készítőjét az érdekli, hogy megvannak-e azok a személyiség jegyei, melyek alkalmassá teszik az állás betöltésére. Ezért fontos, hogy Ön jól megértse, hogy miről is szól az állás és milyen típusú ember tudná azt sikerrel betölteni. Olyan tulajdonságait és azt a szakmai eredményét emelje ki, amely az adott álláshoz kapcsolódik. Ha ügyfelekkel kellene dolgoznia, akkor meséljen el egy olyan helyzetet, amikor egy ügyfele nem volt elégedett és emlékezzen vissza, hogy milyen megoldási javaslatai voltak, hogyan kezelte az ügyfél elégedetlenségét, hogyan tette ismét elégedetté és biztosította, hogy ne menjen át a versenytárshoz.
Érvelhet azzal, hogy kialakult kapcsolatrendszere van, jól beszél egy ritka idegen nyelven vagy elvégzett egy tanfolyamot, van valamilyen speciális ismerete, amelyre a cégnek szüksége lehet. Ezért is érdemes utánanézni a cégnek és a munkakörnek, hogy ezek az apróságok is időben kiderüljenek, és jobban „eladhassa” saját képességeit.

„Melyik gyenge pontját emelné ki?” vagy „Milyen rossz tulajdonságai vannak?”

Brrrrr…  ettől a kérdéstől sokan tartanak. Az interjúk nagy többségénél általában a következő sablon válaszok hangzanak el: „Nem is tudom hirtelen, most semmi sem jut eszembe” vagy „Túl sokat dolgozom, addig nem megyek haza, ameddig mindennel nem vagyok készen”.
Erre a kérdésre is érdemes előre készülni, mert nagyon gyakran hangzik el az interjú vége felé. A lényeg az, hogy olyan „gyengeséget” érdemes kiemelni, amelyben benne van a lehetőség, hogy odafigyeléssel még erősséggé is alakítható. Például mondhatja azt, hogy: régebben hagytam, hogy összetorlódjanak a feladatok és akkor a hullámok is majdnem összecsaptak a fejem felett és ettől nagyon ideges lettem… DE!...aztán rászoktattam magamat, hogy tudatosan figyeljek a feladataim jobb ütemezésére, és ha kell, akkor segítséget is kérek a megvalósításukhoz!

„Miért jött el az utolsó munkahelyéről?”

Lehetőség szerint ne mondjon negatívumot az előző cégéről és fogalmazzon diplomatikusan. A „Beleestem én is a létszámleépítésbe, de nem baj, mert már úgyis nagyon rossz volt bent a hangulat a bizonytalanság miatt” válasz nem a legjobb. Ne kezdjen el beszélni arról, hogy nem jött ki a főnökével, vagy megsértődött, mert nem kapott fizetésemelést, mert az interjúztató azt feltételezheti, hogy hirtelen felindulásból is képes otthagyni a munkahelyét, amely soha nem jelent jót.
Manapság sok embert küldenek el létszámleépítés vagy átszervezés miatt, ha Önnel is ez történt, nyugodtan bevallhatja, jelenleg ez már nem feltétlenül azt jelenti, hogy rosszul végezte a munkáját. A múltban ne időzzön sokat és inkább a jövőre koncentrálva hivatkozhat arra, hogy „ Szeretném a kitűzött szakmai céljaimat megvalósítani, egy olyan céget keresek, ahol az eddigi tapasztalataimat hasznosíthatom, és a feladataim is kihívást jelentenek.”