Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

„Az utóbbi 5-10 évben szinte kicserélődtek azok az ismeretek, amelyeket az IT technológia területén elvárunk egy-egy jelölttől, módosultak a prioritások is, hiszen mára a digitalizáció a sztenderd” - osztja meg gondolatait a Profession.hu-val Mariann, egy Magyarországon is jelen lévő szoftvermegoldásokat kínáló cég toborzási és kiválasztási szakembere, hozzátéve, hogy jelenleg két kulcsterület fejlődik a leginkább: a felhőszolgáltatások és a kódolás.

1. Ne ragadjunk le a konkrét technológiai ismereteknél!

Mariann szerint a gyors ütemű fejlődés miatt a kiválasztás során egy konkrét technológiai ismeretnél fontosabb, ha valaki képes gyorsan tanulni, új tudást elsajátítani.

Ez hosszabb távú gondolkodást igényel, mert az adott pillanatban olykor hirtelen nagyobb segítség lenne felvenni valakit, aki a technológiában jártas, ám a várható jövőbeli technológiai változások követésében - vagy akár előidézésében - sikeresebb tud lenni a vállalat olyan munkatársakkal, akikbe esetleg fektetni kell az elején az adott technológia elsajátításáért, de a későbbiekben könnyebben váltanak az újabb technológiákra.

„Számtalanszor tapasztaltam már, hogy az önéletrajz gyakorlatilag egy felsorolás volt, amelyben hemzsegtek a programnyelvek, amiket az illető elsajátított. A probléma csak az, hogy megközelítőleg ugyanezeket a programnyelveket sorolja fel mindegyik jelölt. Javaslom, hogy a rugalmasságra, a tanulási vágyra és a hosszabb távú gondolkodásra utaló dolgokat is írjon be a pályázó az önéletrajzba a siker érdekében” – fejti ki Mariann.

2. Hangsúlyozzuk a tudásmegosztást!

A technológiai fejlődés sebességére való tekintette kiemelt fontosságú a szakmai érdeklődés, a tanulási vágy, az önképzés, a csapatmunka, illetve a tudásmegosztás. Hiszen sokkal hatékonyabban tanul a csapat, ha mindenki képes megosztani elképzeléseit, újításait, vagy amiről hallott, olvasott és ezeket a csapaton belül megvitatják, kipróbálják a munkatársak.

„Az IT érdeklődésű álláskeresőkről él egy olyan sztereotípia, hogy az interperszonális, vagyis a társas érintkezésre vonatkozó készségeik kevésbé fejlettek. Minden, amivel ezt ellensúlyozni tudjuk, kerüljön bele az önéletrajzba. A tudásmegosztásban élen járó jelölt hatalmas lendületet adhat egy egyénenkét jól működő társaság csapattá alakításában. Csapatatot vezettünk? Ügyfélszolgálati szerepköröket is magunkra vállaltunk? Sikeres kampányt szerveztünk? Ezeket mind szerepeltessük az önéletrajzban” – véli a szakértő.

3. Innováció és tapasztalat

Ez az az iparág, ahol az innováció szinte már elcsépelt kifejezés, évente kerülnek ugyanis piacra a technológiák újabb és újabb generációi. Az IT szakemberek eddig sem engedhették meg maguknak, hogy hátradőljenek egy sikeres fejlesztés után. Emellett egy tehetséges mérnök hosszú évek tapasztalatával a háta mögött nagyon erős tud lenni abban, hogy a problémákat különböző szinteken lássa és kezelje. Ha ezt társítjuk az Y generációs kollegák sémákat megkérdőjelező attitűdjével, előremutató mixet kaphatunk.

„Javaslom, hogy a jelöltek csak a legfrissebb technológiákat szerepeltessék az életrajzban, és emeljék ki, hogy ezek milyen pozitív változást hoztak az üzletfejlesztésben. Minél inkább képesek rá, hogy rendszer szinten megértsék a technológiáknak az üzletmenet egészére gyakorolt hatását, annál értékesebbek lesznek egy cég számára.”

IT állásra vágyunk? Íme, a nyerő önéletrajz!

Íme, a Profession.hu által kínált IT állások!

Annak érdekében, hogy a lehető legideálisabb munkához segítsen hozzá önéletrajzunk, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala