Kevesen tehetnék fel a kezüket arra a kérdésre: "Ki nem kereste még sosem a hibát másokban?" Azt is megtanulhattuk már, hogy az éremnek két oldala van, és ilyenkor tükröt tartunk magunk elé, megvizsgáljuk a saját felelősségünket is. Azonban eljön az a pont, amikor valóban helytálló a meglátásunk, és történetesen éppen a főnökünk az, aki finoman szólva is egy nehéz eset.

Ennek azonban négy árnyalata is létezik, nézzük, mi jellemzi őket!

1. Az agresszív főnök

- A problémás főnökök többsége ebbe a csoportba tartozik. Az agresszív főnöktípus erőszakkal alakítja a helyzeteket a saját elképzelésére. Azt hiszi, csak erőszakkal lehet a leghatékonyabban irányítani. Attól fél, hogy különben gyengének tűnik, vagy egyszerűen csak ilyen példán szocializálódott, ő is ilyen főnök vezetése alatt dolgozott.

- Jellemző még rá: hangulatból eredő kirohanások, erőteljes szankciók, szarkazmus, gúnyolódás.

2. A túl kemény főnök

- A legnagyobb baj vele, hogy túlságosan is irányítani akarja a beosztottait. Fél kiadni a kezéből a felelősséget, és ez általában a saját bizonytalanságára vezethető vissza. A másik oka: nem akarja másokkal megosztani a sikert.

- Miről ismerhetünk még rá? Mindenben talál hibát, nem értékeli a munkánkat, nem bízik bennünk. Mellette egyértelműen beszűkül a fejlődési lehetőségünk. Jó ötleteink lennének, de a fiókban maradnak. Vagy vezetőnk kisajátítja, és saját maga aratja le érte a babérokat.

Íme a 4 legrosszabb főnök

3. A laza főnök

- A vezető, aki nincs mindig jelen - akár fizikailag, akár a figyelem terén - talán könnyebbség néhány embernek. Na, de a többségnek, aki várná az irányítást?

- Ez a típus egyszerre túl sok mindennel foglalkozik, szétesik a teendők és a prioritások között. Az is lehet, hogy elfelejt feladatokat delegálni, vagy nem is tudja, hogy ez az ő feladata lenne.

- Úgy érezhetjük, hogy nem becsül meg bennünket eléggé, nem kapunk elegendő figyelmet. Sőt, szükség esetén gyakran nem is számíthatunk rá.

- Aggodalomra adhat okot mindez az előmenetelünkkel kapcsolatban is. Vajon tudja a vezetőnk, mi mindent viszünk véghez?

4. A gyenge, tapasztalatlan főnök

- Előfordulhat, hogy túl korán nevezték ki, és bizonytalan a munkáját illetően. Amiatt is kevésbé hatékonynak tűnhet, hogy igyekszik elodázni a problémákkal való szembesülést.

- Az ilyen főnök nem érzi jól magát a szerepében. És ki tudja, mikor fogja jobban érezni magát.

- A másik lehetőség, hogy már túl régóta van ebben a pozícióban, kiégetté és motiválatlanná vált.

- Minden bizonnyal nem fog kiállni értünk, nem lesznek jobbak a munkakörülményeink, és a fejlődésünk is zsákutcába jut.

- Felborul a csapat leterheltsége, és felelősségi körök összegabalyodhatnak. Rivalizálás és játszmák vehetik kezdetüket a munkatársak között.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ismerős helyzetek és jellemzők? A jó hír az, hogy több megoldást is bevethetünk. Nézzük!

enlightened Keressünk magunknak szövetségest, főleg a vezető beosztásúak közül.

enlightened Ragaszkodjunk a formális és rendszeres megbeszélésekhez.

enlightened Kezdeményezzünk vezetőnkkel személyes beszélgetést arról, hogy milyen hatással vannak ránk a szavai és a tettei. Még az is lehet, hogy meglepődik, felnyitjuk a szemét, és jó irányt vesz a kapcsolatunk.

enlightened Sose beszéljünk általánosságban arról, ha bánt valami vele kapcsolatban. Legyünk egyenesek, és hozzunk konkrét eseteket.

enlightened Hagyjuk meg a lehetőségét, hogy a főnökünk megőrizhesse tekintélyét, ellenkező esetben még nehezebb esetté válhat.

enlightened Legyünk határozottak, és hozzuk a tudomására, ha a viselkedése nem korrekt, és nem ezt a bánásmódot érdemeljük.

enlightened Törekedjünk az írásbeli kommunikációra, így visszakereshető minden, és vitás helyzetekben egyértelmű tényekre lehet hivatkozni.

enlightened Ha főnökünk nem ismeri el, hogy nem megfelelően viselkedett, fordulhatunk a feletteséhez vagy a jogainkat védő szervezetekhez is. Ebben az esetben szedjünk össze néhány egyértelmű esetet, melyek segítségével meg tudjuk védeni álláspontunkat. Ne személyeskedjünk. Készüljünk fel arra is, hogy időbe telik, míg eredményt érünk el.

enlightened Van, amikor az egyetlen megoldás, ha más munkahelyet, illetve főnököt keresünk. Ez cégen belül is megoldható egy másik részlegre való áthelyezéssel, de ha nincs szabad és megfelelő pozíció: keressünk minél előbb egy új állást!

Forrás: Ken Lawson: Nehezen kezelhető emberek, kényes szituációk.

Készítette: S. G.

Címkék: munkahely, főnök, vezető, kolléga