Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most az egészségüggyel kapcsolatos munkakörök elvárásait!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN HELYEZKEDNÉNK EL:

1. Munkaköri alkalmasság

Erősen függ ez a tényező a megpályázott munkakörtől, és mindig érdemes logikusan is átgondolni az elvárásokat. Egy betegápoló vagy éppen idősgondozó fizikuma, fittsége és kiegyensúlyozott egészségügyi állapota magától értetődően fontos.  Ahogy az orvoslátogatói, műtős, mentős, védőnői állások esetében is megvannak a speciális alkalmassági elvárások - a megfelelő iskolai végzettségen túl.

2. Empátia

Nagyon fontos a tárgyi tudás és tapasztalat mellett az emberi tényező, hiszen sok támogatásra és megértésre szoruló pácienssel kerülhetünk kapcsolatba. A bíráskodás és a közöny nem megoldás, ha valaki az egészségügyben szeretne dolgozni, szociális érzékenységgel és empátiával érdemes rendelkeznie.

3. Szakmai alázat

Ez ugyan minden szakma esetén hasznos tényező, ám itt duplán számít. Gondoljunk csak egy sürgősségi esetre, egy műtétre, és így tovább. Az egyéni teljesítményünk és tudásunk reklámozása helyett inkább kooperáljunk többet és legyünk nyitottak a kollégáink véleményére is.

Íme 7 elvárás az egészségügyi munkáknál

4. Fokozott felelősségtudat

Az egészségügy területén dolgozni egyszerre lehet felemelő és szorongásokkal teli. Maga a tudat, hogy akár emberéletek múlhatnak azon, mennyire vagyunk aznap formában, eleget aludtunk-e a napi kihívásokhoz és helyzetekhez, sokakat félelemmel tölthet el. Hát még a döntéseink súlya. Ez érthető, azonban nem jó választás számunkra ez a terület, ha nem tudjuk megfelelő felelősségtudattal kezelni.

5. Megbízhatóság

A pontos diagnózis, a szakszerű betegellátás, a következetesség, a bizalom mind összeadódik ebben a tényezőben, ahol egy szóval a megbízhatóságot testesítjük meg a páciensek és a munkatársak felé.

ÍME AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK!

6. Megfelelő kommunikációs készségek

Akár egy klinika recepcióján szeretnénk dolgozni, akár a sebészeten leszünk asszisztensek vagy orvosok, minden területen szükségünk lesz a megfelelő kommunikációra. Sorsdöntő lehet, hogy pontosan fogalmazunk-e vagy sem, nem hallgatunk-e el információkat a kollégák elől, határozottan lépünk-e fel bizonyos helyzetekben, és megfelelően tudunk-e beszélni a páciensekkel és a hozzátartozóikkal.

7. Megoldásra való törekvés

Az egészségügyben dolgozók számára gyakran jöhetnek váratlan helyzetek. Ezért fontos a megoldásra törekvő szemlélet a jajveszékelés, a pánikolás vagy éppen a leblokkolás helyett. Idővel ez is tanulható természetesen, de alapvető hozzáállást is feltételez.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot .Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: egészségügy, álláskeresés, állásajánlat, munka