Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

BusinessNewsDaily toborzók, tanácsadók és pszichológusok megkérdezésével készült kutatása tíz különböző személyiségtípust említ, akiket minden cégnél tárt karokkal várnak. Kis-és közepes vállalkozások esetében a legjobb, ha mind a tíz különböző személyiségtípusból foglalkoztatnak minimum egy embert, hiszen így lesz kiegyensúlyozott és hatékony a munka – vélik a szakértők.

A stratéga

Az egyik legfontosabb személyiségtípus a munkahelyen. Ő az, aki azonosulni tud a hosszú távú célokkal, rendelkezik elképzelésekkel a jövőre nézve és stratégiai tervet dolgoz ki azok megvalósítására.

A rendszerező

A stratéga elképzelései észrevétlenül eltűnnek a munkahelyi rutin során, ha nincs a vállaltnál egy rendszerező személyiségtípus, aki mindezt összefogja, feladatorientált és gyakorlatias szemlélettel rendelkezik.

A főnök ellentéte

Habár a legtöbben szeretnek hasonló beállítottságú emberekkel együtt dolgozni, elengedhetetlen új, eltérő gondolkodású kollégákkal is frissíteni a csapatot. A sok hasonló ember ugyanis csökkentheti a visszacsatolást, az egymás közti kommunikációt és hosszú távon a növekedés akadálya lehet.

A kezdeményező

A marketing szemléletű egyéniségekre minden vállalatnál szükség van, ők azok, akik a világ számára megismertetik és pozícionálják a céget új ügyfelek megnyerése érdekében. A kezdeményező szemléletű munkatárs a csoport elképzeléseit felhasználva építi a márkát. Ez a személyiségtípus öntudatos egyéniséget, gyors reakcióképességet és kockázatvállalást követel meg.

   Ilyen típusú emberekre van szükség minden munkahelyen   

A feladathalmozó

A legtöbb vállaltnál kellenek olyan munkatársak, akik hajlandóak időről-időre eltérni a rájuk osztott feladattól és belevágni abba, amire éppen az adott pillanatban szükség van. Ez a személyiségtípus nemcsak elviseli a káoszt, hanem egyenesen igényli azt.

A döntéshozó

Ez ebbe a típusba tartozók bíznak saját értékítéletükben, ami elengedhetetlen, hiszen a főnök nem lehet mindig jelen az összes döntéshozatali szituációban, ráadásul nem is egészséges, ha a legkisebb feladattal kapcsolatban is minden alkalommal kikérik a véleményét.

Az óvatos

A kockázatvállaló munkavállalói típust ellensúlyozva kockázatkerülő magatartása révén stabilitást és korrektséget hoz a vállalat életébe. Az óvatos személyiség megakadályozhatja azt is, hogy a kollégák túlvállalják magukat.

A szolgálatközpontú

Az ebbe a típusba tartozó munkavállaló különösen motivált abban, hogy kollégáinak segítsen és ezért elvárja a köszönetet is. Jó érzékkel hozza összhangba az adminisztratív, vagy sok részlettel járó feladatokat úgy, hogy közben tartja a határidőket. Megfelelő önbizalommal rendelkezik a problémás ügyfelek kezeléséhez.

Az elemző

Minden munkahelyen elengedhetetlen, hiszen elemzi az egyes döntések várható hatását, képes józanul mérlegelni és prezentálni a várható előnyöket és az elszenvedett hátrányokat.

Az alkalmazkodó

Az ilyen munkavállaló a főnökök álma, megbízhatóan átvesz feladatokat másoktól, kiválóan delegálhatunk rá megbízásokat anélkül, hogy visszautasítástól kellene tartanunk. Terhelhető és lojális személyiségtípus.