Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha olyan lehetősége adódna, hogy 2-3 évig, teljes munkaidejű állásban, három-öt óra repülőútnyi távolságra, a mostaninál 10 százalékkal magasabb fizetésért végezhetné a munkáját, a világ munkavállalóinak ötöde rábólintana az ajánlatra - közölte az Ipsos Zrt. hétfőn.

Az Ipsos-csoport 24 országban végzett felmérést a Canadian Employee Relocation Council megbízásából.

A felmérés eredményei alapján a magyar munkavállalók mobilitási kedve az átlagosnál valamivel alacsonyabb, 15 százalékuk mutat nagy érdeklődést egy ilyen ajánlat hallatán. A kutatás adatai szerint leginkább Mexikó, Brazília, Oroszország, Törökország és India polgárai vállalnának külföldön munkát ezekkel a feltételekkel.

A nemzetközi adatok alapján a külföldi munkavállalást motiválná, ha a két év elteltével garantáltan vissza lehetne térni a jelenlegi pozícióba, így a megkérdezettek 35 százaléka vállalkozna szívesebben a váltásra. Ösztönözné a külföldi munkavállalást, ha egytizeddel nagyobb bérezést, hazalátogatásra szóló repülőjegyet, fizetett nyelvtanfolyamot kapnának a máshol dolgozni kívánók. A magyarok körében is a korábbi állásba való biztos visszatérés növelné leginkább a migrációs kedvet, míg a második legerősebb ösztönző erőnek a fizetett nyelvtanfolyamot jelölték meg.

Az Ipsos tájékoztatása szerint általában az alacsony jövedelműek, a kevésbé iskolázottak, a 35 év alattiak, a magasabb pozíciójú döntéshozók és a férfiak kerekednének fel, hogy más országban keressenek munkát. A magyarok körében viszont nincsenek ilyen jellegzetességek, az egyes társadalmi csoportokban a 15 százalékos átlagtól alig eltérő a mobilitási kedvet mutatók aránya.