Több cikkben foglalkoztunk már azzal a témával, hogyan dobjuk vissza a labdát elegánsan és hatékonyan egy-egy beszólás, negatív kritika és sértegetés után. Most mutatunk 6 olyan zseniális reagálási módot, amivel némán, tehát egyetlen szó nélkül hatástalaníthatjuk a minket provokáló illetőt.

Tény, hogy az ostoba megjegyzések többségének csupán egy célja van: az, hogy minket provokáljon. A másik fél azt akarja elérni, hogy idegesek legyünk, "bekapjuk a horgot", és máris kihúzta a lábunk alól a talajt, hogy higgadtan, racionálisan tudjunk válaszolni.

Fordítsunk ezen 180 fokot! Tekintsük az egészet egy játéknak, és húzzuk ki a provokáló fél lába alól a talajt ezentúl mi magunk!

Így védjük meg magunkat a munkahelyen: 6 bosszantó reakció

Íme, 6 néma reakció a provokáló fél hatástalanítására, válasszuk ki a legtesthezállóbbat! Az elv: maradjunk némák, és csak testbeszéddel válaszoljunk a másik megjegyzésére.

1. Miután elhangzott a provokáló megjegyzés, meredjünk a támadóra tágra nyílt szemekkel, mintha egy UFO-t látnánk. De semmit ne mondjunk, nagyon fontos!

2. Biccentsünk fejünkkel barátságosan a másik felé, mintha egy régi ismerősünket üdvözölnénk.

3. Néhány másodpercig bámuljuk olyan kíváncsian a támadónkat, mintha egy fura csodabogarat szemlélnénk.

4. Bölcsen mosolyogjunk magunkban, mintha éppen most világosodtunk volna meg.

5. Szó nélkül vegyünk elő egy jegyzetfüzetet és egy tollat, és jegyezzük fel a sértő megjegyzést. (Legidegesítőbb taktika!)

6. Végezzünk légző gyakorlatokat! Lélegezzünk be mélyen, és a végén nagyon lassan és hallhatóan ki.

Fontos: ne adjunk magyarázatot viselkedésünkre még akkor se, ha a másik hirtelen elcsodálkozik, vagy folytatná a provokálást. Ne engedjük magunkat eltéríteni, és ne pazaroljunk több energiát erre az ügyre.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ne feledjük: kizárólag mi döntünk arról, hogy mire ugrunk rá és mire nem. Nagyon fontos ezért, hogy tudatosan válasszunk taktikát. Egyébként is fennáll a veszély, hogy valaki egy buta megjegyzéssel felbosszant minket, és máris nyakig benne vagyunk egy vitában. Ezért mindig fontoljuk meg: "Biztosan bele akarok ebbe menni, vagy sem?" Ha van ettől fontosabb dolgunk is, akkor hagyjuk a másikat üresjáratban, és lépjünk tovább!

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Korábbi cikkeink hasonló témában:

8 tipp, hogy ne legyünk áldozati bárányok!

Ez a legjobb védőpajzs beszólások ellen!

Így kezeljük, ha igazságtalanul kritizálnak a munkahelyen!


Forrás: Barbara Berkchan: Verbális önvédelem, Bioenergetic kiadó.

Készítette: S. G.

Címkék: munkahely, provokáció, kommunikáció