A válság hatására különösen rádöbbentünk, hogy az addig betonbiztos főnöki székekből is pillanatok alatt röpíthetik az évek óta ott dolgozókat. A vezetőváltás külföldön és a hazai multinacionális vállalatoknál gyakrabban ismétlődő jelenség, ha nem jönnek a számok és az elvárások sem teljesülnek.

Mindemellett nemcsak a vezetői váltások száma nő folyamatosan, hanem azoknak az állomásoknak a száma is, melyeken a menedzsereknek végig kell haladniuk. Napjainkban már nem számít kivételnek, inkább szabályszerűnek, hogyha 3-5 évente változik egy beosztás.

A vezetőváltás problémái azonban minden szinten ugyanazok:

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Vajon mennyire képes az új munkaerő kidolgozni egy friss stratégiát?
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Rendelkezni fog-e - az elődjéhez hasonlóan - a beosztottak vezetéséhez szükséges integrálóképességekkel?
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Hogyan fog helytállni a piac várható viharaiban?
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Eléri-e, hogy a beosztottak állandóan motiváltnak érezzék magukat, és felsorakozzanak mögötte a közös stratégia érdekében?

Az új vezető többek között ilyen kérdésekkel találja magát szemben. De túl ezen a vezetőváltás legfontosabb előnyét se feledjük: igazi esélyt teremt a vállalat számára. Az illető előtt olyan lehetőségek tárulnak fel, mint senki más előtt korábban. Mindenekelőtt régóta fel nem tett kérdéseket fog boncolgatni, ami talán már a régebbi munkatársak számára az elfogadott rossz címkéjét viseli magán. Szerkezeti változásokat kezdeményezhet, ami könnyebbé teszi a csapat munkamegosztását, hatékonyságát - és nem ritkán új motivációkat teremt számukra. Új ötletek, friss gondolatok, összefüggések láthatnak napvilágot - ha az új vezető jól végzi a dolgát!

Így válhat egy új vezető sikeressé

Na, de mi különbözteti meg a sikeres új vezetőt a kevésbé sikerestől? A harvardi Business School professzora és a vezetőváltás szakértője, John J. Gabarro tanulmányában a következőkre jutott.

A sikeres új vezetők:

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Alaposabb tudással rendelkeznek, és jól ismerik a céget - ezért gyorsan meg tudják különböztetni a fontos és érdektelen dolgokat.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Felismerik, hogy kik a kulcsfontosságú személyek, és kapcsolatot létesítenek velük.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Ügyesen bánnak a titkos vetélytársakkal és az elődökkel.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Hálózatot építenek ki a vállalatnál és a csapatépítésre koncentrálnak.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Képesek a teendők, problémák sokaságát vízióvá ötvözni és a beosztottakat ennek megfelelően motiválni.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Feletteseikkel elfogadtatják stratégiájukat és vezetői stílusukat, módszereiket.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Magabiztos ismeretekkel rendelkeznek a vezetőváltás körülményeivel, elvárásaival kapcsolatban.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Biztonságot és bizalmat sugároznak, mert tisztában vannak a fejlemények következményeivel.

Ezzel szemben a kevésbé sikeres, ám új vezetők ismérvei:

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Gyakran idegenek a cégnél: először tájékozódniuk kell, és ehhez sok időt vesznek igénybe.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Túlságosan is a megoldandó feladatokra összpontosítanak, és elhanyagolják a bizalmas munkakapcsolatok kialakulását. Így gyakran magányos harcosokká válnak.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Meggyőző stratégia híján egyszerre sok mindenbe fognak bele, és a gyenge pontok kiküszöbölésére összpontosítanak.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Beérik a felettes főnökök által vázolt általános követelményekkel.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Könnyen zavarba lehet őket hozni.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Egyoldalúan csak a változásokra fókuszálnak, elhanyagolják a beosztottaikat, akik a stabilitást és a biztonságot igényelnék.

Mindez saját tapasztalatainkkal is egybevághat!

Az új vezető ezen kívül még egy sor olyan kompetenciával is rendelkezik, amely megkülönbözteti kevésbé sikeres riválisától. Arra gondolunk, hogy egyfelől képesnek kell lennie arra, hogy világos és áttekinthető rendszerré ötvözze a teendők, problémák és elvárások sokaságát. Tudnia kell annak a fortélyát, hogyan lelkesítse beosztottait a cég víziójára és ehhez kapcsolódóan a napi kimagasló teljesítményre.

Íme egy tanulságos példa, amely éppen az előző képesség eredményességét mutatja be!

Az amerikai Motorola konszern új vezérigazgatója, Edward Zander megmutatta, hogyan lehet egy vállalatot céltudatos vízió segítségével egyenesbe hozni és néhány év alatt sikeressé tenni. A Motorola ugyanis a kemény küzdelmet folytató mobilgyártók üzleti versenyében alaposan lemaradt. Zander többek között megfogalmazta a ,,szünetmentes mobilitás" jelszavát: az ügyfeleiket bárhol, bármikor hozzá kell juttatni a szükséges adatokhoz, filmekhez és zenékhez - egyszóval tartalomhoz. Nem tévesztve szem elől a világos célkitűzést, sikerült így a Motorolából - ebből a szunnyadó óriásból - lépésről lépésre elérni, hogy a világ második vezető mobiltelefonkészülék-gyártójává lépett elő a világválságot megelőző időszakban.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A sikeres új vezető azonban még egy tényezővel rendelkezik, ami különösen a nehéz helyzetekben jön jól: ez az állóképesség.

Ugyanis képes rá, hogy rövid idő alatt elhitesse másokkal: a kitűzött célok nem irreálisak, hanem teljesíthetők. Éppen emiatt meg tudják erősíteni a csapat önbizalmát, és nem lépnek hátra az ismétlődően felbukkanó akadályok hatására sem. Ez a képesség általában arra is visszavezethető, hogy már több cégnél és változatos státuszokban meg kellett állni a helyüket, így elsajátították a beilleszkedés adottságát. Önbizalmukat az adja, hogy már a múltban többször is megbirkóztak az új és váratlan helyzetekkel.

Ebből is fakad a felismerés, hogy az ismertetett képességek többsége olyan kompetencia, amely a gyakorlati tapasztalatok megszerzése során fejlődött ki az illetőben. Egy-egy vezetői kiválasztáskor nem véletlenül fektetnek nagy hangsúlyt a jelöltek korábbi tapasztalataira és mérhető eredményeire egyaránt. Gondoljunk ezekre is, ha legközelebb hasonló megmérettetésben lesz részünk!

Forrás: hbr.org; Peter Fischer: Az első 100 nap a főnöki székben, Mérték Kiadó.

Készítette: S. G.

Címkék: karrier, vezető, munkahely, képesség, készség, kompetencia