A jó szakemberek megtalálása nagy gondot okoz az IT fejlesztés, üzemeltetés és a telekommunikáció területen működő cégeknek. A munkaadók általában már az álláshirdetéseikben kiemelik, miért jó náluk dolgozni. Ám előfordul, hogy csak általánosságokat írnak a hirdetéseikbe: fiatalos csapatot, barátságos munkakörülményeket, fejlődési lehetőséget, modern munkakörnyezetet, nemzetközi karriert kínálnak.

Ahhoz, hogy álláskeresőként megtudjuk, milyen lehet egy adott cégnél dolgozni, szükségünk van a leendő kollégáink véleményére is. Mit találnak vonzónak és miért szeretik a vállalatot? Ezt nagyon egyszerűen kideríthetjük: keressünk rá a Munkatársaim.hu közösségi oldalon a kiválasztott cég oldalára! Az alkalmazottak ugyanis itt elárulják, hogy mit tartanak nagyon jónak a munkahelyükben. Ez megkönnyíti a választást, ha több, megfelelőnek tűnő pozíciót is találtunk!

Így válasszuk ki a legjobb munkahelyet!

A jó példák

Könnyű parkolási lehetőség és könnyen megközelíthető iroda, távmunka lehetősége, több étterem a cég közelében, kávézó és étkező a munkahelyen belül, profi munkaeszközök, sportolási lehetőség a közelben - az IT Services dolgozói ezt emelték ki a munkahelyük kapcsán a Munkatársaim.hu kutatása alapján. A munkaadó fiatalos és barátságos csapatot, folyamatos fejlődési lehetőséget és modern munkakörnyezetet kínál. 

Az iroda könnyű megközelíthetősége a Vodafone dolgozói számára is nagyon fontos, emellett az étkezési és közlekedési támogatás, az átlag feletti munkakörülmények és fizetés, az erkölcsi elismerés, az elkötelezett, kitartó és lelkesítő csapat, a karrierlehetőség, a képzések, a munka-magánélet összeegyeztethetősége, a stabil, biztonságos munkahely miatt szeretnek itt dolgozni. A cég a korlátlan telefonhasználatot, az otthoni munka lehetőségét és a nemzetközi kapcsolatokat emelte ki.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Másképp kell megszólítani a fiatalokat

Sámson Dorottya, a Profession.hu karrier-tanácsadója, az állásportál toborzási szolgáltatások divíziójának vezetője elmondta, hogy a saját adataik alapján egy pályakezdő programozó bére átlagosan bruttó 250-300 ezer forint, ha pedig az egyetemi évei alatt elkezdett dolgozni, akkor a fizetési igénye nettó 400 ezerre is emelkedhet. Ezt általában meg is kapja, mert már olyan kutatásokban, fejlesztésében vett részt, olyan gyakorlati tudást szerzett, amelyek értékesek a munkaadó szemében. Az ilyen fiatalokból lesz az iparág vezető szakembere, ha továbbra is fejleszti a tudását.

A szakértő szerint az Y és a Z generáció (az 1980-1995, valamint az utánuk született fiatalok) megszólítása munkáltatói oldalról új hozzáállást kíván. A gazdaság legdinamikusabban fejlődő ágazata az IT, mégis globális probléma a munkaerőhiány. Sámson Dorottya hozzátette, hogy bizonyos pozíciókat (például IT helpdesk) már nem IT-szakemberek, hanem bölcsészek töltenek be.

A Profession.hu-n jelenleg is közel 1200 szabad pozícióra várják a jelentkezőket a munkaadók.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, munkakeresés, IT, telekommunikáció, programozó, fejlesztő