Eljön a pont, amikor az elkészült önéletrajzban túllépve a munkaköri feladatok felsorolásán, valódi eredményeinket említjük meg egy-egy múltbéli munka kapcsán. Ha ezt megtettük, még nem dőlhetünk hátra. Eredményeinket hatásos történetekké kell alakítanunk a kísérőlevélbe és főleg az állásinterjúra, ahol nem ismételhetjük meg egy az egyben a szóban leírtakat.

A történeteknek három elemet kell tartalmazniuk ahhoz, hogy az álláskeresési stratégiánkat a legjobban szolgálják:

1. Kell, hogy legyen eleje, közepe és vége
2. Tartalmaznia kell valamilyen érzelmet: izgatottság, humor
3. Fel kell keltenie az érdeklődést az olvasóban/hallgatóban, kíváncsivá kell tenni

Hogyan "készítsünk" történeteket?

A Careerbuilder szakértői cikkében arról ír, hogy különbséget kell tennünk az önéletrajzban és az állásinterjún elhangzott "sztori" felépítése között. Az írásos változatban egy-egy munkahely esetén az eredményekről szóló történet nem lehet több 3-4 sornál. A szerző szerint vegyük példaként egy internetes újságcikk felépítését, mely egy piramisra emlékeztet. Előre kerülnek a legújabb, legfrissebb információk, ezeket követik a részletek és a cikk végén a háttér információ és kiegészítések. Az önéletrajzban egy-egy álláshoz kapcsolódó történet nem lehet hosszabb egy internetes cikk első bekezdésénél, amikor az állásinterjún kell beszélnünk ugyanerről a történetről, akkor az első 2-3 bekezdés legyen a hosszúság.

Ne kövessük el azt a hibát, hogy amikor az interjún szót kapunk, hosszú, terjedelmes történetbe kezdünk, melyben felesleges részletekkel traktáljuk az interjúztatót. Az sem elfogadható ugyanakkor, ha 30-40 másodperces válaszokat adunk, ilyenkor ugyanis úgy tűnik, hogy nincs mondanivalónk és egyáltalán nem keltjük fel az interjúztató érdeklődését.

Így adjuk elő a sikertörténeteinket az állásinterjún

Bármilyen módon is szerkesztjük meg a történeteket, mindenképpen kell, hogy legyen valami a tarsolyunkba. A szakértő szerint elég gyakran előfordul, hogy egy pályakezdő kijelenti, hogy "eddig még nincsenek munkahelyi eredményeim", vagy egy több évtizedes szakmai múlttal rendelkező jelölt kijelenti, hogy "csak végeztem a munkámat".

Önéletrajz "történetek"

Jellemzően 3-4 soros rövid összefoglalót jelentenek, melynek során alkalmazzuk a "kihívás-cselekvés-eredmény" felépítést.

Például ha építésvezető pozícióba jelentkezünk:

"Országhatáron kívüli megrendelés megszervezése és végrehajtása 2-3 napos határidővel. Sikeresen elhárítottam a felmerült akadályokat, melynek eredményeképpen a dolgozók időben kiértek a megadott helyszínre és a feltételeknek megfelelően készen álltak a munkavégzésre."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Interjú történetek

Az interjú során az önéletrajzot átnézve a HR menedzser érdeklődését felkeltheti egy-egy jó történet, melyre részletesebben is kíváncsi lehet. Ebben az esetben hangzik el a "mondjon egy pár szót..." kezdetű kérdés.

Az alábbi felépítést alkalmazzuk:

 - nyitó mondat (pl: én irányítottam a menedzserek és a dolgozók továbbképzését)
 - a nyitó mondat megerősítése, részletezése (legfontosabb feladatom új, tapasztalatokra építő tréning programok kidolgozása volt)
- példák (egy új, munkavállalói orientációs tréning programot hoztam létre, részletek)
- példák (vezetői javaslatnak megfelelően a menedzseri meetingek hatékonyságát növelő tréningfeladatokat építettem be)
- összefoglalás (a kidolgozott tréningprogramok mindegyikére rendkívül pozitív visszajelzést kaptam és kiváló volt a képzések látogatottsága is)

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, önéletrajz, kommunikáció

Szemlézte: Fogas Krisztina