Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Lehet, hogy minket épp nem visel meg annyira a nyári hőség, és szerencsés helyzetünkben inkább csak másokat sajnálunk, akiken látszik a forróságtól való elgyötörtség. Mégis, mint minden egészséget érintő helyzetben, most is legyünk a megelőzés hívei, ne várjuk meg, hogy baj legyen!

Legyünk előrelátóak!

Akár beltéren, akár a szabadban dolgozunk az első és legfontosabb, hogy sok folyadékot igyunk. Dietetikusok szerint a víz, a limonádé, a hozzáadott cukor nélküli gyümölcslé, és a tea mellett az ivójoghurt is kifejezetten ajánlott a hőségben.

Vegyünk komolyan a szakemberek véleményét, és valóban ne tartózkodjuk a napon a kiemelten veszélyes órákban. Ha munkakörünk miatt mégis kénytelenek vagyunk a forróságban dolgozni, mindenképp viseljünk megfelelő ruházatot, óvjuk bőrünket naptejjel, és fejünket védjük a napszúrás ellen. Gyakran tartsunk pihenőt, húzódjunk be az árnyékba és folyamatosan igyunk!

Munkavállalóként pár extra dolog is megillet minket kánikulában a szokásoson felül, mint például a hűtött védőital, az árnyékban eltöltött pihenőidő – ezekkel is jó tisztában lennünk.

Hőségriadó

Nemcsak fizikai jelei vannak a hőségnek

A kánikula egész egyszerűen stresszt jelent a szervezetnek, hiszen extrém forróságban kell ugyanúgy teljesítenie testünknek. Nem csoda, hogy gyorsabban elfáradunk, kimerülünk. A tikkasztó meleg kedvetlenséget és dekoncentrációt is okoz, tompábbnak és ingerültebbnek érezzük magunkat.

Ne felejtkezzünk el arról sem, hogy ezzel mások, munkatársaink is épp így vannak, így könnyebben kerülhetünk konfliktusba, ha mindkét fél érzékenyebb hangulatában van. Legyünk türelmesek magunkkal és másokkal is!

Mit tegyünk?

Végezzük el a ránk bízott feladatokat, figyeljünk oda szervezetünk jeleire, és talán ne a hőségriadó idején próbáljuk megváltani a világot. Lehetőségeinkhez mérten ne most kezdjünk bele egy teljesen új feladatba, nagyobb projektbe, hiszen sem fizikailag, sem szellemileg nem vagyunk épp a toppon. Próbáljuk meg lezárni az éppen futó dolgainkat, és tegyünk meg mindent, hogy ne menjen a munka rovására a valamelyest csökkentett fokú koncentrációnk és munkakedvünk, de pihenjünk is és vigyázzunk magunkra mindenképp a kánikula idején!

Pályamódosítás

Fontos, hogy ne feszegessük a határainkat a hőségriadóidején, hanem próbáljuk meg ügyesen átvészelni azt.

A forróság idején is szakíthatunk időt az álláskeresésre! Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala