Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A hőmérő higanyszála néhány nap leforgása alatt szaladt harminc fok fölé: alig több mint egy hete még őszies volt az időjárás, ma pedig már szinte a nyári ruhát is soknak érezzük. A hirtelen váltás feltehetően sokakat megvisel, abban azonban már lényeges különbségeket tapasztalhatunk, ki mennyire örül a verőfényes napsütésnek. Egyesek imádják, mások ki nem állhatják, és bizony az eltérő tűréspontok olykor a munkahelyen is konfliktusokhoz vezetnek, nem is beszélve az iroda ideálisnak ítélt hőmérsékletéről. Négy nyár-típus következik – aki magára ismer, bátran mosolyogjon, jókedvűen ugyanis még a forró hónapokat is könnyebb elviselni!

Az elvágyódó

Ennek a típusnak a legfőbb jellemzője, hogy a nyár beköszöntével nehezen tud a feladataira, munkahelyi kötelességeire fókuszálni, és bárhol lenne, csak ott nem, ahol lennie kell, ráadásul minden nap szinte reggeltől estig. Aki ebbe a táborba tartozik, annak bizony nem könnyű magában tartania csalódottságát, és nem ritkán már reggel kiszalad a száján egy sóhaj, és ha társakra talál, a monológ akár a munkaidő végéig is kitarthat.

Amit tehet: A legjobb, ha szabadságából legalább három hetet a nyárra időzít, hogy enyhítse a munka nyomását. Amennyiben ilyen hosszú időre nem hagyhatja el az izzasztó irodát, néhány hosszú hétvégével próbálja rövidíteni a munkával töltött időt, és a hétköznap estékre szervezett szabadtéri programok is jóleső várakozással villanyozhatják fel.

Hőség az irodában: lelkesek vs. panaszkodók

A tél szerelmese

Tegye fel a kezét, akit már a nyár gondolatától is kiver a víz, vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy az, aki húsz fok alatt érzi igazán elemében magát. A tél hamisítatlan szerelmesei még tavasszal és ősszel is egészen jól elvannak, a hűs fuvallatok, a borús reggelek szinte feltöltik őket, de a havas-jegyes hónapokban jön el az ő idejük. Nem is értik, mit lehet szeretni a nyárban, mi több, meg sem hallják az erre vonatkozó érvelést.

Amit tehet: Aki magára ismert, annak ajánlott jó előre fixálnia a nyári utazását valahova északra. Az Alpok hegyei, a skandináv vidék vagy a holland tengerpart tökéletes úticélul szolgálhatnak számára, ha pedig valamilyen okból nyáron is dolgoznia kell, olyan munkahelyet válasszon, ahol a légkondi alapfelszereltség, mi több, már májusban tizennyolc fokra állíthatja.

Az óvintézkedő

Ha az előrelátók vagy óvintézkedők táborát gyarapítjuk, valószínűleg már a tavasz első napjaiban készenlétbe helyezzük nyári ruhatárunkat, és elérhető közelsége készítjük az asztali ventilátort, hogy ha váratlanul beüt a kánikula, minden adott legyen a munkahelyi túlélésre. Hűtött vízzel, nyakban törölközővel vészeljük át a munkaidőt, mert úgy érezzük, ezek nélkül vagy a vérnyomásunk fogna padlót, vagy a fejünk robbanna szét.

Amit tehet: Vízpart, árnyék, kalap, naptej, és állandó folyadékutánpótlás – vagyis amikor csak lehet, hűsöljünk a habokban, vagy egy napernyő alatt. A nyárestéket is érdemes kiaknáznunk, amikor lágy szellő teszi elviselhetőbbé a meleget és a leégéstől sem kell tartanunk. Amennyiben muszáj dolgoznunk, használjuk ki a frissebb reggeli órákat, vagy a hűsebb estéket.

Hőség az irodában: lelkesek vs. panaszkodók

Az igazi rajongó

Imádja a nyarat, a jó időt, mi több, a munkában is turbó sebességre kapcsol, ha reggelente simogatják arcát a napsugarak. Teste-lelke új erőre kap harminc fok fölött, és amikor csak ideje engedi, napfürdővel jutalmazza magát. A nyár minden percét igyekszik kihasználni, legyen szó vízi sportokról, teraszokon ücsörgésről vagy kerti sütögetésről.

Amit tehet: Azt hiszem, ennek a típusnak nincs szüksége tanácsra, hiszen pontosan látja az évszak szépségeit, és igyekszik feltöltődni belőlük az év hidegebb időszakára.

Amennyiben épp állás nélkül vagyunk, adjunk magunknak némi időt a pihenésre, hogy aztán újult erővel és lendülettel lépjünk a munkaerőpiacra. Tisztázzuk személyes prioritásainkat, majd ezután kezdjünk el szemezgetni a több ezer lehetőség között. A számunkra tökéletes munkahely biztosan létezik, ha kérünk hírlevelet és Facebook értesítést, garantáltan nem maradunk le róla.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, nyár, kánikula, szabadság