Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A felszabadult kacagások nem csakhogy stresszlevezetésnek kiválóak, de közösségépítőek is.  Egy munkatársakkal megosztott vicc, vagy youtube videó serkentheti a kreatív gondolkodást, és löketet adhat a hosszú munkanapokhoz. Ha azok közé tartozunk, akik nem szégyellnek néha hangosan fel-felkacagni, és szívesen megnevettetnek másokat is, íme néhány karrier út, ami kifejezetten nekünk való lehet.

Portré fotózás

Pózolni és kényszeredetten a kamerába mosolyogni hosszú perceken keresztül nem éppen a legszórakoztatóbb élmény, legalábbis a legtöbbünk számára. Ahhoz, hogy feszengés helyett felszabadultan és jól érezzük magunkat, illetve, hogy valóban őszinte legyen az a mosoly az arcunkon, a kamera mögött álló fotósnak kell ügyesen helyt állnia. Egy jól elkapott, valós pillanatért bizony meg kell dolgozni. Éppen ezért egy portré fotós számára a fényképezőgépe mellett, a humora és a kedvessége kell, hogy a legerősebb fegyvere legyen.

A fotózást kitanulhatjuk akár a napi 8 órás munkánk mellett, esti, vagy éppen hétvégi képzéseken. Érdemes körbenézni az OKJ-s tanfolyamok között is!

Kreatív menedzser

A reklám-, illetve a kreatív szakmákban a humor szinte nélkülözhetetlen! Egyrészt belegondolni is rossz, hogy milyen lenne végigcsinálni egy prezentációt, vagy egy meetinget karótnyelten, egyetlen mosoly nélkül. Megnevettetni az ügyfelet, együtt viccelni egy jót, nagyon sokat dob a közös munka kimenetelén. Másrészt, a kreatív kampányok során is nagyon fontos szempont, hogy a megszokottól eltérően, némi humorral közelítsük meg a problémakört, illetve feladatot. A legsikeresebb reklámok, plakátok azok, amelyek kizökkentik, megnevettetik a célközönséget.

Vezetőként sem árt, ha humorunknál vagyunk – stresszes helyzetekben, hosszabb munkanapokon sokat oldhatunk a hangulaton, ha felszabadultan, mosolyogva kommunikálunk a csapatunkkal.

Közönségkapcsolati menedzser

Közvetítőnek lenni egy márka, vagy szolgáltatás, illetve az azt felhasználó közönség között, nem mindig a leghálásabb feladat. Panaszok kezelése, felháborodott, elégedetlen vevők, vagy ügyfelek megnyugtatása... Bátorság, önbizalom és rengeteg türelem szükséges ehhez a pozícióhoz, illetve, nem utolsósorban humor! Fontos hangsúlyozni, hogy semmi esetre sem kinevetésről van szó! A lényeg, hogy megfelelő lazasággal, és kedves, széles mosollyal tudjuk kezelni a problémát és az ügyfelet. Két ember között a legrövidebb út a mosoly, használjuk ki ezt a lehetőséget!

Egy megfelelő időben elsütött vicc, vagy vicces anekdota még egy morcos ügyfél arcára is mosolyt csalhat, márpedig onnantól kezdve nyert ügyünk van.

Hivatások, ahol nem árt a humorérzék

Nővér, Ápoló

Orvosi rendelőben, vagy éppen kórházban dolgozni természetesen, szó szerint komoly munka, de ez mégsem jelenti azt, hogy nincs szükség némi humorra. Egy kicsit ugyan más típusú humorérzéket, illetve hozzáállást követelnek meg ezek a szakmák, de gondoljunk csak bele, nem hiába olyan sikeresek a Doktor Bohócok! Itt nyer igazán jelentőséget a fenti gondolat: „A nevetés a legjobb orvosság.” A humor segíthet feldolgozni a feszült, vagy éppen váratlan helyzeteket, amik bizony gyakran előfordulnak az orvos rendelőkben, kórházi osztályokon.

Újságíró, TV bemondó

A tudósítás bármely formája egyszerre kíván profizmust és némi játékosságot. A kettő megfelelő egyensúlyát ugyan nem könnyű megtalálni, de, ha egyszer sikerül, igazán sikeresek lehetünk ebben a szakmában! Mi is a legfontosabb feladat? Az olvasók, illetve a nézők informatív, mégis szórakoztató lekötése. Sok esetben a szarkasztikus humor az, amit a műsorvezetők, riporterek alkalmaznak, hiszen ez az a humorfajta, ami némi komolyságot is megenged.

Érdemes kicsit elgondolkodni rajta, hogy hogyan tudjuk hasznosítani a humort jelenlegi munkahelyünkön, hogyan tudunk egy vidámságot csempészni a hétköznapokba!

Készítette: Profession.hu