Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Még a múlt század derekán Katharine Briggs washingtoni háziasszony Jung személyiségpszichológiájának mentén kidolgozott, hogy minél jobban megismerhesse leendő vejét. Mindez annyira jól sikerült, hogy néhány évvel később publikálta is a személyiségtesztek szülőanyját, amelyet ma már az egész világ Myers-Briggs típusindikátorként használ. Mire jó mindez? És mi köze a munkahelyi konfliktusokhoz?

A tesztből kiderülnek az alapszemélyiségek, és ezek különböző kombinációi alapján meghatározhatjuk saját magunkat és másokat is. Mindennek négy fő skálája van:

1. Energiaforrás: legfontosabb jellemzője, hogy a kifelé forduló (extrovertált) emberek kapcsolataikból, míg a befelé fordulók (introvertáltak) saját ötleteikből és elgondolásaikból merítik energiájukat.

2. Információbefogadás: Az érzékelők a tényekben és a részletekben bíznak, míg az intuitív személyek összefüggéseket keresnek, és a lehetőségekre fókuszálnak.

3. Információfeldolgozás: A gondolkodók racionális módon, elemzés alapján döntenek, míg az érzők döntéseik során az összhangra törekednek.

4. A külvilággal való kapcsolat: Az ítélkezők szervezett, rendszerező és módszeres emberek, míg az érzékelők inkább spontán és rugalmas személyiségek, akik, amíg csak lehet, nyitva tartják a lehetőségeket.

Ha csak a fenti 4 kategória két végletét tekintjük, egyértelmű, hogy mennyire eltérően gondolkodunk és cselekszünk másokhoz képest. De ehhez még vegyük hozzá azt is, hogy a fenti 4 alaptípus két-két pólusa összesen 16 személyiségtípusba sorolja az embereket. Így igen változatos közösségek jöhetnek létre a munkahelyünkön és a magánéletünkben egyaránt!

  Személyiségjegyek  

Állásinterjúk során gyakran találkozhatunk ezzel a típusú kérdőívvel vagy éppen hasonló kérdésekkel a beszélgetések során. Ám a munkahelyünkön se feledjük el ennek lényegét, ugyanis nagymértékben megkönnyíti az egymáshoz való alkalmazkodást és mások különbözőségének elfogadását! És még valami: a személyiségelemzés lényege nem az, hogy pontosan illik-e ránk az adott kategória, hanem sokkal fontosabb felismerés az, hogy mennyire különbözően működhetünk mindannyian.

Próbáljuk megérteni a másikat!

Az extrovertáltak gyakran nehezen értik meg az introvertáltakat. Félénknek tartják őket, zárkózottságukat pedig tévesen arroganciának vagy hozzá nem értésnek minősítik. A befelé fordulók viszont felületesnek, szertelennek és bőbeszédűnek látják az extrovertáltakat.  Vagy egy másik ellentét: a megítélő típusú emberek a határidőt szem előtt tartva szervezik a munkájukat, ugyanakkor őrületbe kergeti őket az észlelő típusú kolléga folyamatos halogatása – és fordítva.

Íme, 2-2 típus a még érzékelhetőbb példa kedvéért, akik csupán az energiaforrásuk terén (intro- vagy extrovertált) különböznek egymástól!

1.) ISTJ: introvertált

Nyugodt és komoly, sikere alaposságán és megbízhatóságán nyugszik. Gyakorlatias beállítottságú, józan, realista és felelősségteljes. Döntései ésszerűek, szisztematikusan törekszik céljai elérésére, és nem hagyja magát eltéríteni. Élvezi, hogy élete, otthona és munkája jól szervezett. Fontosnak tartja a hagyományt és a lojalitást.

Ehhez a típushoz passzoló munkalehetőségek többek között:

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

biztosító, bróker, banki munkatárs

termeléssel kapcsolatos munkakörök

A most következő, 2-es típus személyiségjegyei annyiban változnak az 1-es típushoz képest, hogy az illető nem intro-, hanem extrovertált, a többi fő skála megegyezik. Nézzük, milyen különbözőségek jellemzik ebben az esetben azt, aki ide tartozik!

2.) ESTJ: extrovertált

Rugalmas, toleráns, a feladatokat pragmatikusan közelíti meg. A közvetlen megoldásokat kedveli. Az elméletek és a filozofikus fejtegetések untatják – cselekvésre és problémamegoldásra törekszik. A jelenben él, rendkívül spontán, és élvezi, ha másokkal együttműködhet. Fontosnak tartja a kényelmet és a stílust. A gyakorlatban, a cselekvésen keresztül tanul.

Ehhez a típushoz passzoló munkalehetőségek többek között:

építész, ingatlanos

értékesítő, kereskedő

raktáros, szakmunkás

3.) INTP: introvertált

Mindenben, ami érdekli, a logikus magyarázatot kedveli. Teoretikusan és elvontan gondolkodik, a társas interakcióknál jobban érdeklik az ötletek. Csendes, visszafogott, rugalmas, alkalmazkodó, és rendkívüli módon képes elmélyülni a problémamegoldásban. Szkeptikus, néha kritikus, és mindig analitikus.

Ehhez a típushoz passzoló munkalehetőségek többek között:

programozó, informatikus, fejlesztő

ügyvéd, jogi tanácsadó

közigazgatási munkakörök

A most következő, 4-es típus személyiségjegyei annyiban változnak a 3-as típushoz képest, hogy az illető nem intro-, hanem extrovertált, a többi fő skála megegyezik. Nézzük, milyen különbözőségek jellemzik ebben az esetben azt, aki ide tartozik!

4.) ENTP: introvertált

Gyors, szellemes, ösztönző, figyelmes, egyenes, a problémamegoldás terén pedig kreatív. Alaposan kidolgozza és stratégiailag elemzi a lehetőségeket. Jó emberismerő. A rutin untatja, és ritkán hajt végre feladatokat ugyanúgy. Minden újdonság érdekli.

Ehhez a típushoz passzoló munkalehetőségek többek között:

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

Érdemes átgondolni a fentieket, és ennek megfelelően újragondolni a kollégáinkhoz, főnökünkhöz való viszonyunkat is. Ám ha jelenleg nem találunk elég kihívást a feladatainkban, nézzünk körbe ITT és ITT is! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

 

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma