,,Készítettünk egy felmérést a nálunk munkát keresők - jellemzően már a Maslow piramis csúcsán lévő, multi környezethez szokottak - körében és arra kértük őket, írjanak le olyan igényeket, amiről úgy érzik, az ő közérzetüket jobbá tenné, de nagy valószínűséggel a munkáltatók azt úgysem teljesítenék" - mondta Egyed Ildikó, az Aurum Recruitment vezetője.

Színes a lista, de a pénz dominál

Nagyon színes lista állt össze a közel 300 munkavállalói ötletből. Érdemes különbséget tenni az anyagi és nem anyagi jellegű kívánságok közt. Természetesen sokan mondták azt, hogy szeretnének akár 30-50 százalékkal magasabb havi fizetést kapni, de ha más nincs, legalább dupla annyi féléves vagy éves bónuszt.

Leleményesebb munkavállalók a gyárigazgató éves bónuszának szétosztását kérték, mondván így fejezze ki ő, a cég dolgozói iránti maximális tiszteletét és odaadását, meg neki amúgy is sok van, miért is ne adhatna egy keveset - írták a kutatásban résztvevők.

Volt, aki cégen belüli nyereményjátékokat írna ki, és ha a munkatársak helyesen válaszolnának a cég életét érintő szakmai kérdésekre, pénz, vagy tárgynyeremény ütné markukat cserébe. Voltak, akik a cég részvényállományának egy részét a dolgozók között osztanák szét, természetesen ingyen, ajándékként.

Sok helyen működik a cégeknél ötletláda, jobbító javaslati rendszer, ami szintén remek alkalom arra, hogy a dolgozókat kiváló fejlesztési javaslataikért díjazzák. A legbátrabb vágy e témában az volt, hogy a javasolt fejlesztések általi megtakarítás 60 százalékát az ötletadó kolléga zsebelhesse be. Ez nem is hangzik rosszul egy több tíz milliós megtakarítás esetén.

Szellemi munkát végzők körében a céges laptop és telefon még akár büntetés is lehet, gondolhatnánk - hiszen ez valamelyest a munka rabjává tesz minket - azonban mégis voltak páran, akik nagyon örülnének annak, ha ezek a tárgyak saját tulajdonukba kerülhetnének. Telefon esetében természetesen igény volt az is, hogy a cég állja a havi előfizetést. Ki ne örülne egy céges autónak, amihez az üzemanyagkártyát is a cég adja, amit privát célokra, akár külföldi családi kiruccanásokra is használhatnának? A 294 javaslatból, 35 érintette e témát - hívta fel a figyelmet Egyed Ildikó.

Időt is sokan kérnének

Sokan vannak azok is, akiknek sokkal fontosabbak a nem anyagi jellegű dolgok, például az, hogy több időt tölthessenek családjukkal. Ők munkahelyen belüli bölcsödét, óvodát, kötetlen munkaidőt, home office lehetőséget kértek.

Jobban megy a munka, ha közben szól a zene, korlátlan az internet használat, van a cégen belül konditerem, szauna, uszoda, ,,pihi-szoba" van, ahol ki lehet engedni a gőzt. Tény, hogy a masszőrökre is szükség lenne, akik a sok feszültségtől megszabadítanak minket - olvashattuk a kívánságok közt.

Külföldre is sokan szeretnének utazni, de nem feltétlenül privát, hanem szakmai célzattal. Többen is megfogalmazták, hogy lehetőséget kellene adni a munkavállalóknak, hogy a külföldi anyacéggel közvetlenebb kapcsolatba kerülhessenek, az ottani kultúrát és környéket jobban megismerhessék. Ehhez a cégnek ,,csupán" a repülőutat, az ottani ellátást és a munkából kieső időt kellene finanszírozni.

Az elkötelezett és lojális munkavállalók számára az is fontos lenne, hogy a cégen belül megüresedett pozíciókat, vezetői posztokat első körben kizárólag az ott dolgozók közül választva töltsék be. Úgy vélték, hogy kizárólag akkor szabadna meghirdetni az üres állást, és kívülről betölteni, ha belülről nincs jelentkező, hisz az indok, hogy valaki nem felel meg, nem elfogadható.

Az ettől merészebb ötletek közé tartozott például az, hogy évenkénti szavazat alapján a dolgozók dönthessék el, hogy a főnök megy vagy marad.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

,,Mint a Mikulás, aki a gyermekek kívánságlistáját olvassa, úgy éreztem magam én is a kreatív vágyak tengerében és közben megfogalmazódott bennem pár kérdés: vajon ha teljesülnének ezek a vágyak, megváltozna a munkaadók és munkavállalók viszonya? Kevesebb lenne az elvándorlás? Nőne a munkavállalói elégedettség és felelősségtudat? Emelkedne a dolgozói teljesítmény, mindamellett több időnk maradna egymásra? A válaszok valahol megvannak... Mindenesetre egy biztos, a munkatársak vágyait, ha teljesíteni nem is tudjuk, meghallgatni mindenképpen érdemes" - összegezte a tapasztalatokat az Aurum Recruitment vezetője.