Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szinte mindegyikünk keresett már állást, készített önéletrajzot és motivációs levelet, járt állásinterjún, és így tovább. Azonban időről időre kizökkenhetünk ennek a gyakorlatából, hiszen jó esetben csupán egy rövidebb időtartamot kell szánnunk erre a feladatra. Így hasznos segítség lehet mindazoknak, akik jelenleg keresnek állást, hogy milyen tényezőkre szánjuk megfelelő időt és figyelmet az eredményes álláskeresés érdekében. Nézzük!

Íme, az 5 legfontosabb tényező az álláskeresés során:

1.) Határozzuk meg a stratégiát!

Mivel fontos a rendszeresség, ezért szabjunk magunknak kereteket, így biztosan szánunk rá elegendő figyelmet és időt. Ez lehet például napi félórás keresés a neten, 3-5 barát megkérdezése, egy szakmai rendezvényen való kapcsolatépítés, fejvadász ismerőseink felkeresése, stb.  

Álláskeresési tippek

2.) Szánjunk időt a pályázati anyagunkra!

A sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz és motivációs levél nélkülözhetetlen! Ha tanácstalanok vagyunk, érdemes ezeket a lehetőségeket kipróbálnunk:

- Ezzel a rövid kérdőívvel pillanatok alatt le tudjuk ellenőrizni önéletrajzunkat, szükséges-e módosítanunk rajta.

- Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk.

- Profession.hu önéletrajzkészítőjéért ide klikkeljünk.

A motivációs levélhez ebben és ebben a cikkben hasznos információkról és tippekről olvashatunk.

3.) Szűkítsük a lehetőségeket!

Általában azt hihetjük, hogy minél nagyobb a kínálat, annál könnyebb döntést hoznunk. Ám a gyakorlat azt mutatja, hogy érdemes leszűkíteni, specializálni a keresésünket pontos munkakörökre, cégméretre, településre, és az állással várhatóan együtt járó potenciálokra, például fejlődési lehetőségekre is. Ha minden lehetséges állást vaktában megpályázunk, azzal nemcsak túl sok időnk megy el, hanem félő, hogy egyik pályázatunkat sem tudjuk igazán az adott hirdetésre szabni. Ezzel pedig az esélyeinket drasztikusan csökkenthetjük. Keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján.

4.) Használjuk a legújabb módszereket, platformokat is!

Éljünk ezzel a fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra.

Letöltés Androidra itt, iPhone-ra itt!

Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Emellett kipróbálhatjuk a legfrissebb alkalmazást, a Mobilmunkát, ahol földrajzi hely alapján is gyorsan kereshetünk és még önéletrajzot sem kérnek.

5.) Ne adjuk fel!

Lehet, hogy több szimpatikus állást találunk első nekifutásra, de ahogy belemélyedünk a részletekbe, érezzük, hogy még nem ezt keressük. Az is előfordul, hogy lelkesen pályázunk, de egyelőre semmilyen eredménye nincs. Semmi gond, folytassuk tovább! Végül is csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk.

Alkalmazzuk a fentieket és fogadjuk meg a tanácsokat! Sikeres álláskeresést kívánunk olvasóinknak!

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma