Létezik egy nagyon egyszerű, ám annál hatékonyabb kérdés, amit a mindennapok során és az álláspályázatok tengerében elfelejthetünk. Nem ezt vesszük figyelembe az új állásunkról döntve, nem ez alapján döntünk, és az eredmény: idővel csalódottá válunk, kiégünk, erőnkön felül túlvállaljuk magunkat, túlzásba visszük a túlórákat, lenyeljük a véleményünket, miközben tombol bennünk az egyet nem értés, és még az is lehet, hogy nem becsülik meg a munkánkat, az érdemeinket.

Fordítsunk ezen még ma, és válaszoljunk egyetlen kérdésre a saját magunk érdekében. Vagyis: MI AZ IGAZÁN FONTOS NEKÜNK? Nem az állásinterjúztatónak, a leendő főnökünknek, a cég részvényeseinek, a HR-esnek, a barátainknak, hanem saját magunknak. És ha elsősorban erre fókuszálunk, a negatívumok és frusztrációk zömét elkerülhetjük ezzel. Cikkünkkel segítünk ráhangolódni erre a hullámhosszra, nézzük!

Ez a sikeres álláskeresés titka

Íme, 3 vélemény a Profession.hu látogatóitól, hogy kinek mi az igazán fontos az álláspályázatoknál!

"Paraméterek terén hozom az elvárt papírformát: 5 év szakmai tapasztalat az értékesítés terén, angol nyelvtudás, kereskedelmi diploma, kiemelkedő kommunikációs képesség stb. Dőlnek is be a lehetséges álláshirdetések a telefonomra. De ami számomra a legfontosabb váltási érv lenne, hogy gyors fejlődési lehetőséget kapjak külföldi tapasztalatcserével együtt. Saját lábra szeretnék állni 3 éven belül, ennyi. Ezt persze nem verem nagydobra az állásinterjúkon, de nekem ott a legfontosabb kérdés természetesen az, hogy milyen mozgásterem van a nemzetközi trendek, tapasztalatok és piaci ismeretek megszerzése terén."

Laci (27), értékesítési munkatárs

MEGPÁLYÁZHATÓ ÉRTÉKESÍTŐI ÁLLÁSOK ITT!

"Rendszeres visszajelzés a főnöktől, egyértelműen ezt tartom a legfontosabbnak. Éppen ezért keresek most új állást, ráadásul munkanélküliként. A volt főnököm gyakorlatilag engem állított be bűnbakként, amikor kiborult a bili egy nagy projekt kapcsán. A baj az volt, hogy sosem adott visszajelzést, ha valami nem úgy sült el, ahogy várta. Ő egy tipikus konfliktuskerülő ember. Éppen ezért nem is tudtam sokáig, merre hány méter. Aztán rám kente a felelősséget, ami nem volt teljesen jogos - tekintve, hogy pályakezdőnek számítok... Aztán végül közös megegyezéssel elváltak útjaink. Most itt figyelem az álláshirdetéseket, és minden szóba jöhető állásra azonnal jelentkezem is."

Anikó (24), korábban logisztikai asszisztens

KÖZEL 700 FRISS ÁLLÁS PÁLYAKEZDŐKNEK!

"Szerintem sokszor csak akkor tudatosul bennünk, mi az igazán fontos, amikor elveszítjük azt. Én így voltam az asszisztensemmel, ő a jobb kezemként dolgozott mellettem. Így ment ez három évig. Többször szóba hozta az előrelépési lehetőségeit, de őszintén szólva én nem akartam elengedni még cégen belül sem. Aztán most már bánom, mert egyik pillanatról a másikra felmondott, mert kapott egy új állást. Nem a több fizetés miatt ment el, jól megfizettük. Hanem, hogy kikerüljön az asszisztensi címke alól, ami őt szinte a kezdetektől fogva nyomasztotta. És én ezt nem akartam tudomásul venni. Szóval nálam ez a példa a kérdés szempontjából éppen kétélű: nekem az volt fontos, hogy ő maradjon, de rájöttem, hogy ehhez tisztában kell lenni a másik preferenciáival is, mert kétoldalú a dolog, és akkor jó, ha mindkét fél elégedett. Most éppen keresek új asszisztenst, és erre is figyelek."

Bálint (35), IT vezető

ASSZISZTENSEKET KERESŐ ÁLLÁSHIRDETÉSEK GYŰJTEMÉNYE ITT!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fenti három véleményt olvasva biztosan bennünk is megfogalmazódik az a legfontosabb szempont, amit egy új állással kapcsolatban kiemelünk. Tartsuk szem előtt, megéri, a végső döntésünket is ez alapján érdemes meghozni. És továbbra se feledjük, hogy itt nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, álláskeresés, állásajánlat