Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Álláskeresés során gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nehezen tudjuk eldönteni: valóban nekünk való-e az az állás, vagy sem.

Mai cikkünkben Tóth Éva Mária humán-menedzsment szakértő segítségével ehhez adunk olvasóinknak praktikus tippeket. Nézzük!

Erre az 5 szempontra figyeljünk, ha álláshirdetéseket böngészünk!

1. A HIRDETŐ

Nézzük meg, hogy ki hirdet: maga a szervezet, névvel, pontos adatokkal, ahogy a nagykönyvben megvan írva, vagy toborzás-kiválasztással foglalkozó cég.

De az is előfordulhat, hogy magánszemély a hirdető. Családsegítőt, például bébiszittert, házvezetőnőt, kertészt, betegápolót, személyi titkárt, gépkocsivezetőt gyakran magánszemélyek is kereshetnek átmeneti időre vagy részmunkaidőbe.

Bárki adta fel a hirdetést, győződjünk meg a hirdető megbízhatóságáról és fizetőképességéről.

Erre az 5 szempontra figyeljünk az álláshirdetéseknél - munka, álláskeresés, karrier

2. A MUNKAKÖR

Nézzük meg, hogy pontosan milyen munkakörre hirdetik az állást.

Vizsgáljuk felül a feladatokat, a munkaidő mértékét, és ha megvan adva a fizetés, azt is mérlegeljük.

A munkakörök megnevezése cégenként, cégméretenként is változhat. Lehet, hogy az egyik cégnél munkatársat keresnek, de a felelősségi kör menedzseri szint - az ehhez illő fizetéssel. Vagy fordítva. Mindenesetre ne vessük el ilyen lehetőségeket alapból!

Arra is figyeljünk, hogy valóban egyetlen munkakörre keresik-e az illetőt, vagy több munkakört kell összefognia egyetlen személynek. Nem mindegy!

Ha angol nyelvű pozícióval találkozunk, és nem értjük teljesen, hogy mit takar ez, nézzünk utána, keressünk rá a megnevezésre, és hasonlítsuk össze a jelenleg elérhető állásokkal.

Itt tudunk böngészni kulcsszavakra való kereséssel az állások között!

3. A POZÍCIÓ TARTALMA

A munkaköri feladatok és felelősségek tájékozódási alapot jelenthetnek a pályázatunk elkészítéséhez.

Az elvárásokat mindig alaposan nézzük át, ebből kiderül, hogy milyen munkatársat keresnek, és gondoljuk át azt is, hogy ezek mindegyikével – vagy többségével – valóban rendelkezünk-e. A sorrend többnyire fontosságot is jelöl, ezért mi is ezt a prioritást kövessük az anyagunkban.

Ha szintet is jelölnek, például tárgyalóképes angol nyelvtudás, akkor ezt vegyük komolyan, mert ritkán elégednek meg kevesebbel. Ám esetenként az is előfordul, hogy ugyan nem rendelkezünk minden elvárással, de a személyes találkozó során látnak bennünk potenciált, és ezért nyerjük el az állást.

4. MUNKAKÖRÜLMÉNYEK, JUTTATÁSOK

Egy álláshirdetésben nem mindig jelölik meg a konkrét fizetést, juttatásokat, ám egyre gyakoribb az is – például az itt található állások esetében –, hogy ez sem titok.

Mérlegeljük összességében a feladatokat, a ráfordított időnket és energiánkat, valamint a megjelölt jövedelmet, munkakörülményeket, juttatásokat is.

Mérjük fel, hogy például sok utazással jár-e a feladatunk, van-e benne továbbképzési és előrelépési lehetőség, mennyire versenyképes a jövedelem - ha ez nyilvános -, kapunk-e gépkocsit, mobiltelefont, laptopot, cafeteriát, és így tovább.

5. PÁLYÁZATI TÉNYEZŐK

A hirdetések azt is pontosan meghatározzák, meddig és milyen anyagokkal pályázunk! Ne rontsuk az esélyeinket azzal, hogy hiányos vagy pontatlan anyagot küldünk be!

Ügyeljünk az áttekinthető, trendeket követő önéletrajz megszerkesztésére is.

Figyeljünk a jelentkezési határidőre! Ha valamilyen dokumentumot nem tudunk beszerezni addig, akkor azt jelezzük, és ha van mód, hiánypótlásként küldjük be, vagy vigyük magunk magunkkal az első interjúra.

Figyeljünk a szakértő által összefoglalt szempontokra, így eredményesebben kereshetünk új munkát. Végezetül: ha nem találjuk meg azt az állást, ami hozzánk való, keressünk tovább! Mérjük fel a lehetőségeinket, hogy milyen igény mutatkozik más cégek részéről a munkánkra, és pályázzunk egyszerre több helyre is.

Sőt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján itt. Szánjuk ezekre a beállításokra is néhány percet, hogy utána mindig első kézből értesülhessünk: kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma