Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy munka akkor igazán jó, ha nemcsak a munkáltató nyer vele, hanem mi is megtaláljuk a számításunkat. Ez nem csak a juttatásokra vonatkozik, igaz a környezetre, a munkatársi közösségre, a feladatokra és a hangulatra is. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a mi hozzáállásunkon is múlik, hogy rosszkedvűen, vagy épp lelkesen, barátságosan lépünk-e be az irodába reggelente.  Rainer Egger tanácsai következnek, hogy ne csak a kezdeti időkben érezzük jól magunkat, hanem akár évek múltán is.

Ismerjük a miértet

Amikor elnyerünk egy új állást, nagy reményekkel kezdünk bele a munkába, és szinte el vagyunk varázsolva, mennyivel jobb ez a munkahely, mint ahol korábban dolgoztunk. Aztán ahogy telik az idő, mintha már más szemüvegen keresztül néznénk ugyanarra a helyre. A reális szemlélet persze nélkülözhetetlen, de nem árt olykor emlékeztetnünk magunkat, miért is választottuk ezt a munkát, és mit nyertünk vele eddig: lehet, hogy a kötetlen munkaidő által került egyensúlyba a munkánk és a magánéletünk, vagy az előrelépési lehetőség és a támogatott képzések motiváltak bennünket, esetleg a kollégákkal közös programok adnak sokat számunkra.  Ha ezek továbbra is igazak, talán nincs is annyi okunk a zsörtölődésre.

Érezzük jól magunkat a munkában - munkahely, kollégák, jó hangulat

Dolgozzunk okosan

Egyre több cégre igaz, hogy nem a munkával eltöltött időt, hanem az eredményeket értékelik. Ezt akkor is érdemes szem előtt tartanunk, ha hagyományos munkarendben dolgozunk, és nem magunk osztjuk be, mikor, hány órát foglalkozunk a feladatainkkal. Ha hatékonyságra törekszünk, újra és újra jóleső érzéssel zárjuk majd a napjainkat, és valószínűleg felettesünk is értékelni fogja igyekezetünket: szervezzük a legoptimálisabban munkánkat, működjünk együtt kollégáinkkal, keressük azokat a megoldásokat, amelyekkel gyorsíthatjuk a folyamatokat, és mindig arra fókuszáljunk, amivel épp foglalkozunk. A felszabaduló időnket akár olyan új kihívásokra is fordíthatjuk, amelyek hozzájárulhatnak szakmai előrelépésünkhöz.

Használjuk ki az ebédszünetet

Talán mindannyian beleestünk már abba a hibába, hogy az ebédünket a gép előtt ülve fogyasztottuk el, vagy rosszabb esetben ebben a fél órában-órában is dolgoztunk. Néhány alkalom még belefér, de ha rendszeresen elmarad a kikapcsolódás a munkából, szinte borítékolható, hogy egyre fásultabbá, túlterheltebbé válunk. Előzzük meg ezt! Ebédszünetben álljunk fel az asztalunktól, levegőzzünk néhány percet, beszélgessünk vagy olvasunk pár oldalt – ha hagyunk magunknak időt a kizökkenésre, a feladatmegoldás garantáltan hatékonyabb, a kedvünk pedig pozitívabb lesz.

Mosolyogjunk

Szinte minden nap történik valami a munkahelyünkön, ami okot ad a bosszankodásra, az viszont már rajtunk múlik, hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket. Az állandó idegeskedés frusztrálttá tesz – ez a legbiztosabb út ahhoz, hogy elveszítsük a munkánk iránti lelkesedésünket, ráadásul az egészségünkre is káros. Ha ismét megadja magát a nyomtatónk, vagy kollégánk sokadszorra halasztotta el a tervezett megbeszélést, esetleg egy fontos dokumentum nem érkezett meg a postával, próbáljunk nyugodtak maradni. Az elménken eluralkodó düh sem oldaná meg az aktuális problémát, és talán még további konfliktusokat is gerjesztene. Tartózkódjunk a megjegyzésektől, figyeljünk oda a pozitív kommunikációra, és bátran mosolyodjunk el, a legképtelenebb szituációkban is. Így munkatársainkkal is kiegyensúlyozottabbá válhat a viszonyunk, ráadásul a jó példa ragadós!

Próbáljuk ki a fentieket, és tegyünk egy próbát, hogy visszanyerjük, megerősítsük pozitív érzéseinket a munkánkkal kapcsolatban. Amennyiben azonban törekvéseink ellenére sem érzünk változást, frusztráltan és stresszesen telnek a mindennapjaink, ne habozzunk, váltsunk minél hamarabb! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide! Nézzünk szét a legfrissebb álláslehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munkahely, karrier, kollégák, jó hangulat