A fizetések általános szintje Magyarországon 5 éve még a - térségben inkább magasnak tekinthető - csehországi szinten volt, addig mára az elmúlt évek visszafogott fejlődése miatt inkább Szlovákiával hasonlítható össze - derült ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Kienbaum legfrissebb Bérezési tanulmányából.

2011-ről 2012-re átlagosan 5 százalékos béremelkedést tapasztaltak a hazánkban működő német cégek. Az emelés tényleges mérteke azonban jelentős mértekben függött az adott vállalattól és annak gazdasági helyzetétől, így az eltérések akar a 30 százalékot is elérték.

Ennyit kerestünk az idén

Csökken a reálkereset

A Hay Group szerint 3,9 százalék körül alakul az idei béremelés, ami a várható csaknem 6 százalékos inflációhoz képest reálbércsökkenést jelent éves szinten.

A reálkeresetek idén az első háromnegyed évben 3,7 százalékkal csökkentek, és az év egészében is hasonló mérséklődés várható a GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb (2012. január-októberre vonatkozó adatai) szerint 4,5 százalékkal nőttek a bruttó keresetek, a nettó viszont csak 1,8 százalékkal volt magasabb az előző évinél. Az infláció az év első 10 hónapjában átlagosan 5,79 százalékos volt: így tehát a reálbérek majdnem 4 százalékkal csökkentek.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 219 500 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 229 800, míg a közszférában - a nem közfoglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak átlagosan 211 700 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak átlagkeresete 73 100 forint volt.

A családi kedvezmény nélkül számított nettó átlagbér 141 800 forint volt. A fizikai munkások átlagosan 99 100, a szellemi foglalkozásúak 187 000 forintot kaptak kézhez.

Néhányan nem érezték a válságot

Sok vezető nem érti, nem érzi mások nehéz helyzetét, mivel saját cége szárnyal. Mások ugyanakkor el sem tudják képzelni, hogy vannak olyanok, akik nem válságos körülmények közepette működnek. Akár azonos szektorokon belül is jelentős eltérések mutatkoznak. Egyaránt jelen vannak a prosperáló, valamint a válságos helyzetet átélő szervezetek - derült ki a DEVISE Hungary tanácsadó cég és a Simconsult együttműködésében készült béremelési kutatásból.

Úgy tűnik, hogy a válaszadók közel harmada rossz évet fog zárni 2012-ben - hívta fel a figyelmet Dara Péter, a DEVISE vezetője. A felmérésben részt vevő munkáltatók 59 százaléka átlagosnak ítéli az idei évet, ők azok, akik úgy gondolják, hogy ,,hozni fogják" a terveket. Mindössze 13 százalékuk mondhatja el magáról, hogy a tervek túlteljesülnek, és jó évet fognak zárni. (A DEVISE 2013-ra vonatkozó bérezési kutatása január 4-ig még kitölthető.)

26 milliós fizetés

A pénzügyi, biztosítási tevékenységet végzők átlagbére volt a legmagasabb, bruttó 454 400 forintot kerestek. Az információ és kommunikáció területen bruttó 405 500, az energiaiparban pedig 387 ezer forint volt az átlagkereset - áll a KSH adataiban.

A legkevesebbet a turizmus és a vendéglátás területen dolgozók kerestek, bruttó 138 900 forintot, de a humán-egészségügyi, szociális ellátás munkavállalói (150 500 forint), illetve a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat (160 ezer forint) ágakban dolgozók sem vittek túl sokat haza.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A DUIHK elemzéséből kiderül: az ügyvezetők jelenleg közel 26 millió forintos éves teljes juttatásban részesülnek. Ennek fontos eleme a rövid tavú mozgóbér, jelenleg mintegy 22 százalékos mértékben. A termelésben dolgozó szakmunkás éves fizetése átlagosan mintegy 3 millió forint, a mozgóbér aránya esetükben mintegy 14 százalék.

A nagyvállalatoknál gyakorta 60 vagy akár 70 százalékkal is többet kereshetnek a magasabb pozíciókban lévő emberek, mint egy kisvállalkozásnál. Ám a szakemberek és a fizikai dolgozók körében nem tapasztalt ekkora különbséget a kamara.

Szerző: Durbák Ildikó