Előléptetésre várunk? Hibázzunk bátran!

"A legnagyobb hibád az, ha nem kérdezed meg, miben hibázol." Ez a mondat John C. Maxwelltől, a méltán híres karrier-tanácsadótól származik. Ő maga is átesett ezen, amikor még pályája elején volt. Lelkesen dolgozott, és nem foglalkozott a problémákkal, mert nem gondolta, hogy léteznének. Aztán váratlanul ott ütöttek be a nehézségek, ahol nem is várta, és nem mindig sikerült eredményesen kezelni azokat. Fogadjuk meg hát a szakértő tanácsait, és tekintsük át, hogyan érdemes felkészülni a nem várt helyzetekre.

Először is az 5 legtipikusabb tévedés a munkánk során:

1. Nem foglalkozunk azzal, mi sülhet el rosszul.
2. Azt feltételezzük, hogy a számunkra helyesnek ítélt döntések egyben tévedésektől mentesek is.
3. Ha hibázunk, nem ismerjük be magunk és mások előtt sem.
4. Nem tanulunk a hibáinkból.
5. Nem segítjük a nálunk tapasztalatlanabbakat a saját hibáink tanulságával.

Bólogattunk a fentieket olvasva? Ha igen, ez arra utalhat, hogy már bölcsebbé váltunk, és képesek vagyunk a munkánkat objektíven és realistán szemlélni. Ez nagy teljesítmény és rendkívül hasznos a minél sikeresebb karrierünk érdekében is. Ugyanis a megítélésünket nem az befolyásolja károsan, ha hibát követünk el, hanem az, ha nem ismerjük fel, és többször is elkövetjük ugyanazt.

Előléptetésre várunk? Hibázzunk bátran!

A másik tényező, amivel csak árthatunk magunknak: ha nem vállaljuk tetteinkért a felelősséget. Hibáztunk? Rossz döntést hoztunk? Nem voltunk elég körültekintőek? Nem voltunk elég tapasztaltak? Rengeteg kínos kérdést feltehetnénk magunknak egy általunk generált probléma esetén. Tegyük is fel őket! Ne szégyelljük, bárkivel bármikor történhet hasonló. Egyetlen cél lebegjen a szemünk előtt: a folyamatos fejlődés. Ha nem szembesítjük magunkat a történtekkel, nem is vonhatjuk le a megfelelő következtetéseket.

Nézzük, hogyan érdemes a hibáinkkal szembenézni!

1. Ismerjük el a hibáinkat és a gyengeségeinket!

Senki sem tökéletes, még mi sem. Minél jobban igyekszünk titkolni, ha valamiben nem vagyunk jók, annál többen fogják megtudni. Ne feltételezzük, hogy a kollégáink nem veszik észre a gyengeségeinket. Pontosan tisztában vannak velük. És ha igyekszünk eltussolni őket, azzal csak magunknak árthatunk.

2. Tekintsünk úgy a hibáinkra, mint a fejlődés szakaszaira!

Ha előrébb szeretnénk jutni, hibáznunk kell. Biztosan emlékszünk arra a szállóigére, hogy csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik. Ez nagyon igaz. Sőt! Ha új utakat, lehetőségeket, ötleteket próbálunk ki - ami kudarccal is járhat -, mindig nyerünk vele valamit. Tapasztalatot, új élményeket, új ismeretségeket - és ki tudja, talán éppen egy bónuszt vagy előléptetést is!

3. Tanuljunk a hibáinkból!

Ne ragadjunk le ott, hogy valamit elszúrtunk. Ehelyett arra fordítsuk az energiánkat és a figyelmünket, hogy felismerjük, mi történt, és megpróbáljuk felgöngyölíteni, miért így történt. A karrierünk magasabb szintjére ugyanis ezen keresztül vezet az út.

4. Vizsgáljuk meg, mi kerülte el a figyelmünket!

Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy azt feltételezzünk, mindent tudunk. Pedig csak egy szeletet ismerünk az adott területből. Ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy mi kerülte el a figyelmünket, több legyet üthetünk egy csapásra. Amellett, hogy önkritikát gyakorolunk, le is lassítunk, és elkezdjük figyelmesebben szemlélni a környezetünket és magunkat is. Ne spóroljunk ezzel!

5. Vállaljuk a vitákat és a konfliktusokat!

Gyakran azért kerülgetjük a nagy döntéseket és lépéseket, mert nem akarjuk felvállalni az ezzel járó vitákat és nézeteltéréseket. Kivételes karrierre születtünk? Akkor nyugodtan vállaljuk a konfliktusokat is. Nem kell mindenkinek mindennel egyetérteni. Sokkal eredményesebb az a csapatmunka, ahol érvek és ellenérvek találkoznak, ahol értelmes vitákra van lehetőség, és mindenki kész a legjobb tudását és tapasztalatát megosztani másokkal. Ha nem ilyen csapatban dolgozunk jelenleg, tegyünk érte, hogy ez megváltozzon.

Előléptetésre várunk? Hibázzunk bátran! TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT!
SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

És még valami: a főnökünk előtt sose próbáljuk eltussolni a saját felelősségünket. A lehető legrosszabb, amit tehetünk egy ilyen helyzetben. Gyakran elfeledkezünk arról, hogy a vezetőnk nagyobb tapasztalattal és mélyebb készségekkel rendelkezik az emberekkel való bánásmódot illetően, és könnyen azt hihetjük, hogy egy jól felépített magyarázattal az orránál fogva vezethetjük.  De a főnökök nem ostobák. Átlátnak a hazugságokon, a magyarázkodásokon még akkor is, ha azonnal nem leplezik le a szituációt. Szóval nem éri meg soha, semmilyen körülmény között. Vállaljuk a felelősséget, és többre vihetjük.

Gondoljuk át a fentieket, és teszteljük, hogyan működik a saját karrierünkre nézve. Ám ha nagyon reménytelennek látjuk a helyzetet, azt se feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Töltsük fel önéletrajzunkat, és nyerjünk 100.000 forint értékű Tesco vagy Media Markt vásárlási utalványt, egy MacBook Pro laptopot, vagy egy 400.000 Ft értékű H&M vásárlási utalványt. KLIKK IDE!

Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, karrier, előléptetés, hiba, önkritika