Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Van, ahol bevált a négynapos munkahét

 
Az új-zélandi Perpetual Guardian ügynökség 240 munkatárssal tesztelte két hónapon keresztül a négynapos munkaheteket. A végrendeletek és ingatlanok kezelésével foglalkozó vállalat dolgozói nagyobb hatékonyságról, jobb közérzetről és alacsonyabb stresszről számoltak be a kísérlet után. Év végén egyébként is ránk férne egy kis lazítás - korábbi cikkünkben hoztunk pár tippet egy kis lassuláshoz. A kéthónapos próbaidőszak alatt a cég 16 irodájának munkatársai heti 4 napon, napi 8 órában dolgoztak - a fizetésüket ugyanakkor az eredeti, 5 napos munkahétnek megfelelően kapták. A tapasztalatok alapján a dolgozók értékelték az ajándék napot, és maguk is kivették a részüket olyan új munkafolyamatok kialakításában, ami lehetővé teszi, hogy rövidebb idő alatt végezzék el a rájuk bízott feladatokat. A cég állítólag hosszabb távon is tervezi, hogy bevezeti a rövid munkaheteket.
 
Pályamódosítás
 

Háromnapos hétvégék jöhetnek

 
Nemcsak Új-Zélandon kampányolnak a rövidebb hetek mellett: a Brit Szakszervezetek Szövetsége 150. évfordulós találkozójának egyik fontos témája volt a háromnapos hétvége lehetősége. "A 19. században a szakszervezetek a nyolcórás munkavégzésért kampányoltak. A 20. században elértük, hogy fizetett szabadság és kétnapos pihenés járjon mindenkinek" - mondta Frances O'Gradye, a Szövetség főtitkára. "Hiszem, hogy ebben az évszázadban elérjük, hogy mindenkinek méltó kereset jusson és csak négy munkanaposak legyenek a hetek." Azt is elmondta, bízik benne, hogy az automatizációval járó haszonból jut mindenkinek, nemcsak a tulajdonosok fölözik majd le a nyereséget.
 
Ha nem is vezetik be azonnal mindenütt a négynapos munkahetet, legalább pár hosszú hétvégében bízhatunk: íme a 2020-as ünnepnapok és háromnapos hétvégék listája!
 
Az is előfordulhat, annyira elegünk van már a munkahelyünkből, hogy a négynapos munkahetek gondolata sem elég lelkesítő: ez esetben érdemes mielőbb új munkahely után néznünk. Kövessük személyes prioritásainkatkeressünk aktívan, és ne felejtsünk el láthatóvá válni a munkaadók számára sem. Ha pedig tovább növelnénk esélyeinket, töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra ittiPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor rátalálhatunk a számunkra testhezálló munkára.