Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szabadság, felelősség, kooperáció – ezek a startupokban folyó munka legfőbb elvei. Merőben más a szemlélet, mint egy nagyvállalatnál. „Egy startupnál mindenki szabad kezet kap a saját ötletei megvalósítására, így sokkal többet hozzátehet a cég működéséhez, és sokkal inkább magunkáénak is érzi a kihívásokat és eredményeket. Gyakran a dolgozók részesedést is kapnak belépéskor, ami további motivációt jelent. Szembetűnő különbség még a nagyvállalatokkal szemben, hogy ebben a szektorban a feladatok elvégzése, a problémák megoldása jelentősebb gyorsabb, akár néhány óra vagy nap alatt reagálunk a helyzetekre” – foglalja össze Hámori Ferenc, a RisingStack marketing vezetője. A három évvel ezelőtt indult startup egy nagyvállalatoknak szánt saját szoftver fejlesztése mellett tanácsadást és tréning-szolgáltatásokat nyújt. Jelenleg 16 fő alkotja a csapatukat.

Közös felelősség

A nagyobb cégek esetében, ahol akár több száz főt is alkalmaznak, egy-egy területtel önálló osztályok foglalkoznak, és jól körülhatárolhatóak az egyes munkavállalók feladatai. „Nálunk én vagyok az egyszemélyes marketing csapat, ami számomra rendkívül izgalmas, mert sokszínűvé teszi a munkám, de ha kell a marketing-stratégia kidolgozása mellett a weboldalunk kódjába is belenyúlok, vagy épp videót vágok, képet szerkesztek. Mindez igaz a kollégáimra is. A fejlesztők sem csak fejlesztenek, ők is kiveszik a részüket a marketingből, például posztokat írnak a blogunkra, webináriumot vezetnek vagy követőket toboroznak” – osztja meg gyakorlatukat a fiatal szakember.

Élet egy startupban - álláskeresés, karrier, startup

A felelősség közös, így a motiváció is, hogy együtt a lehető legtöbbet hozzák ki a cégből: „mi valóban közösen dolgozunk, szem előtt tartva a rövidtávú céljainkat, így a csapat fogalma is felértékelődik, amibe az alapító-vezetőnk is beletartozik. Ő is ír szöveges tartalmakat, vagy épp értékesít, attól függően, hogy mire van épp szükség. Hetente szoktuk átbeszélni a teendőket, illetve bemutatjuk azt is, hol tartanak a folyamataink, így mindannyian átlátjuk az aktualitásokat.

Támogató körülmények

Az iroda is az együtt gondolkodást és cselekvést segíti. „Egy légtérben ülünk, ami nagyban megkönnyíti a kommunikációt köztünk. Tárgyalóink üvegfalúak, így mindig tudjuk, mi zajlik épp az irodában. Minden pénteken közös reggelivel kezdjük a napot, rendszeresen eljárunk csapatot építeni, sörözni, és a hét megadott napján gyümölcsök várnak minket a közös asztalon” – részletezi Ferenc.

Szigorú légkör helyett barátságosabb és rugalmasabb feltételek adják a munkavégzés kereteit. „A munkaidőnk elméletileg nyolc óra, de senki nem szól bele, hogy mikor jövünk vagy megyünk. Reggel tíz és délután négy között kell elérhetőnek lennünk, de ha valaki egy nap csak tizenegy órakor tud bejönni, abból sincs probléma. Természetesen előfordul, hogy esetleg otthonról is dolgozunk, vagy ha hétvégén adódik egy probléma, akkor azt mihamarabb orvosoljuk. A rugalmasság tehát kétoldalú, a feladatorientált szemlélet ezt kívánja meg” – avat be a marketinges.

Határ a Szilícium-völgy

Egy startupba bekerülni általában ajánlás útján, vagyis jól felépített és ápolt kapcsolatrendszeren keresztül lehet, illetve a szakmai események is jó platformot adnak a toborzáshoz. „Ha fejlesztőket keresünk, az általunk szervezett meetupok jelentik az elsődleges felszívó erőt. Nálunk nem nyúlik el hosszú hónapokra a felvételi folyamat, arra koncentrálunk, hogy mennyire lelkes az illető, nyitott-e a tanulásra, illetve milyen tapasztalattal rendelkezik. Ha a cég kultúrájához is illik, akkor tud hozzánk csatlakozni” – mesél a kiválasztásról Ferenc.

Aki jól kezeli a bizonytalanságot, gyorsan reagál a változásokra, kedveli a pörgést és kellően extrovertált, komoly karrierre számíthat, főleg a technológiai startuponál. „Úgy gondolom, több okból is megéri egy startupnál dolgozni. Itt senki nem a létra alján kezdi a pályáját, és könnyebb is feljebb lépni. A korrekt fizetésen túl számomra motiváló, hogy a céggel együtt fejlődhetek és új kihívások várnak rám hétről-hétre. A közeljövőben például új szolgáltatások bevezetésén és egy ütős marketingcsapat felépítésén kell majd keményen dolgoznom. Szerintem a startupban megszerzett innovatív tudás és szemléletmód a legértékesebb, valamint a külföldi kapcsolódások. Én jártam már konferencián San Franciscóban és Texasban is. És ha egy startupnak sikerül komolyan befutni, akár még Szilícium-völgy is nyitva állhat előtte” - vázolja a lehetőségeket a bennfentes.

Legyünk tehát naprakészek, építsük kapcsolatainkat és vegyünk részt minél több szakmai eseményen. Nézzünk szét itt is az IT területén kínált állások között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Kérjünk hírlevelet, Facebook értesítést, és töltsük fel önéletrajzunkat ide! Ha pedig CV nélkül pályáznánk, használjuk a Mobilmunkát.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék:álláskeresés, munka, karrier, IT, startup