Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Milyen kérdésekre adjon választ egy jó referencia?

- Milyen a munkához való hozzáállása?
- Mennyire energikus?
- Megbízható, segít-e a munkatársainak?
- Követett-e el fegyelmi vétséget?
- Mennyire veszi észre a problémákat?
- Tud-e csapatban dolgozni?
- Eléggé elkötelezett-e?
- Betartja-e a határidőket?
- Volt-e előléptetve?
- Milyen feladatai voltak?
- Irányított-e embereket?

- Mikor és hol dolgozott Önnel együtt a referenciát adó személy?
- Milyen munkakapcsolat fűzte Önhöz?
- Milyennek ismerte meg Önt?
- Mikor dolgozott Ön az adott cégnél?
- Milyen beosztásban?
- Dolgozna-e Önnel még egyszer együtt vagy választaná-e újra Önt munkatársának?

Fontos hangsúlyozni, hogy milyen pozícióba vagy milyen típusú munkára tartaná Önt a referenciát adó személy alkalmasnak.

Referencia online

A Profession.hu új szolgáltatásának köszönhetően már online is lehet referenciákat gyűjteni. Lehetőség van a közösségi oldalakon (Facebook vagy LinkedIn) lévő ismerősöktől ajánlást kérni a Profession.hu-ra feltöltött önéletrajzához. Az ajánlásokat az adatbázisban kereső munkaadók el is olvashatják, ezáltal több információt kapnak, ami komoly előny a többi álláskeresővel szemben. Ide kattintva többet is megtudhat az online referenciáról.

Referencia írásban

Nem ritka, hogy a leendő munkaadó referencialevelet kér. A referencialevél megírása nem olyan egyszerű feladat, ezért ha szükséges adjon néhány konkrét tippet, ötletet, hogy mit is kellene beleírni a levélbe.

Referencialevelet általában olyan helyről érdemes kérnünk, ahol az elmúlt években dolgoztunk. A kilencvenes évekbeli munkahelyéről már nem érdemes referenciát kérnie.

Általában 1-2, maximum 3 levelet érdemes összegyűjtenie.

A levél végén szerepeljen az ajánlást adó neve, beosztása és elérhetősége; ez teszi hitelessé a referencialevelet.

Az ajánló levél egy oldalnál ne legyen hosszabb és eredeti, céges fejléces papíron illik átadni. Állásinterjúra vigyen magával 1-2 fénymásolt példányt is, azokat ott is hagyhatja.

Általános szabály, hogy addig érdemes referencialevelet kérni, ameddig még a cégnél van, utána már nehezebb ezzel a kéréssel visszamenni. Leépítésnél, közös megegyezésnél a „csomag” része lehet az is, hogy kap egy korrekt ajánlólevelet.

Példa referencialevélre:

Kovács Péter 2008 júniusától 2011 decemberéig dolgozott a Minta Kft. budapesti irodájában ügyfélszolgálati menedzser beosztásban.

Péter fő feladata az ügyfelek megkeresése, a velük való kapcsolatfelvétel és eredményes kapcsolattartás volt. Jól képzett és megfelelő tapasztalatokkal rendelkezik, kapcsolatrendszere megbízható. A rábízott feladatokat maradéktalanul ellátta, szakmai tudása kiemelkedő.

Motivált és energikus munkatárs, aki mindig készen áll arra, hogy új ötleteivel emelje az ügyfél elégedettséget. Komoly elvárásokat támaszt saját magával szemben, folyamatosan képezi magát. Péter ambiciózus szakember, akinek határozott céljai vannak, melyek megvalósításáért hajlandó is tenni.

Kommunikációs készsége kiemelkedő, szóban különösen meggyőző.

Munkatársaival és feletteseivel is korrekt munkakapcsolatban állt, munkájára és segítségére lehetett számítani. határozott egyéniség, aki az elképzeléseihez ragaszkodik és hajlandó másokat is meggyőzni a saját igazáról.

Véleményem szerint ügyfélszolgálati területen, esetleg értékesítésben is ragyogóan megállja a helyét.

Szabó Bálint
Minta Kft.
ügyfélkapcsolati igazgató


Referencia szóban

Fontos, hogy a referenciaszeméllyel, - akinek az elérhetőségét megadja a potenciális munkaadójának előre egyeztessen. Kérdezze meg, hogy egyáltalán hajlandó-e referenciát adni Önről? Megadhatja-e a nevét és elérhetőségét? Mesélje el, hogy milyen pozícióra és hová jelentkezett, nehogy az illető félreértsen valamit és kommunikációs zavar keletkezzen, mert az bizony nagyon kellemetlen tud lenni és rosszul is elsülhet a dolog!

A referenciát kérő cég felé adja meg a referenciát adó személy nevét, jelenlegi beosztását és munkahelyét, elérhetőségét valamint azt, hogy mikor, hol dolgoztak együtt és milyen viszonylatban (közvetlen felettese vagy munkatársa, esetleg beosztottja volt Önnek). Általában közvetlen felettest vagy a felettes felettesét szokták referencia személyként megjelölni.

Értelemszerűen csak akkor kérjen referenciát, ha az adott személlyel jó volt a kapcsolata és az adott munkahelyet békében hagyta el.

Ha szóbeli referenciát kértek Öntől, akkor a referenciát adó személynek mindig jelezze, hogy várhatóan mikor fogják felhívni, hogy ő is átgondolhassa, mit is fog mondani. Néhány nap múlva érdemes rákérdezni, hogy valóban keresték-e.

A referenciaadás egyfajta szívesség is, fogadja gesztusként, és ha vállalható, – legközelebb viszonozza Ön is.

A referencia akár írásban akár szóban adják, erősítheti, de gyengítheti is az Ön helyzetét egy állás megszerzésénél, ezért gondolja át, hogy kit kér fel referenciát adó személynek!