Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"Beadtam 10-12 helyre az önéletrajzomat az elmúlt két hétben - egyetlen helyről sem kaptam visszajelzést." - írja egyik olvasónk. 

"Örülnék, ha legalább annyit írnának, hogy 'Kösz, megkaptuk.' De nem, úgyhogy csak reménykedem, előbb-utóbb mégis behívnak valahova."  

Ha megpályáztunk egy állást, előfordulhat, hogy csak abban az esetben veszi fel velünk a kapcsolatot az adott cég, ha be akarnak hívni interjúra. Ez frusztráló, hiszen nem tudhatjuk, meddig érdemes várnunk a válaszra. Különösen akkor okozhat fejfájást a várakozás, ha már túl vagyunk az interjún és már csak az igenre várunk. Van azonban, hogy hetekig, vagy akár soha nem érkezik visszajelzés, aminek több oka is lehet.

Nincs kapacitás

A nagyobb cégek általában egy külön szoftver szoftvert használnak, ami automatikusan értesíti a jelentkezőket arról, hogy jelenleg hol tartanak a jelentkezési folyamatban. Kisebb cégeknek azonban nem biztos, hogy van elég kapacitása arra, hogy mindenkinek egyesével visszajelezzenek, főleg ha egy olyan pozícióról van szó, ahová rengetegen jelentkeztek. Ilyenkor sajnos előfordul, hogy csak azokkal veszik fel a kapcsolatot, akiket be szeretnének hívni állásinterjúra.

Hosszú a kiválasztási folyamat

A cégek általában kitűznek egy jelentkezési határidőt, és különösen nagyvállalatok esetén bizony megeshet, hogy egészen addig nem foglalkoznak a korábban beérkezett önéletrajzokkal. Lehet, hogy hosszabb ideig aktív egy álláshirdetés, összevárják a jelentkezéseket és csak a legvégén küldik ki az értesítéseket. Ez persze a munkavállalók szempontjából nem ideális, hiszen nem lehet tudni, meddig fog tartani ez a folyamat és érdemes-e még várakoznunk, vagy folytassuk az álláskeresést. Emiatt álláskeresőként a legjobb amit tehetünk, hogy nyitottak vagyunk és jelentkezünk minden érdekes állásra mindaddig, míg meg nem találtuk új helyünket.

Nem feleltünk meg

Ha nem értesítenek, az sajnos a legtöbb esetben azt jelenti, hogy nem tartottak megfelelőnek a pozíció betöltésére valamilyen oknál fogva. Lehet, hogy nem feleltünk meg minden kritériumnak, ami az álláshirdetésben szerepelt, vagy nem küldtünk el minden dokumentumot, amit kértek. Az is lehet, hogy az önéletrajzunk nem volt naprakész és jól formázott (ehhez itt adunk segítséget). Ha például nyelvtani hibák és elgépelések vannak benne, szinte biztos, hogy nem fognak behívni. Az is előfordulhat, hogy valami hátráltatja a felvételt a cégnél, ami miatt ugyan továbbra is keresnek munkaerőt, de a kiválasztási folyamat elhúzódhat.

Érdeklődjünk!

Előfordulhat, hogy már túl vagyunk az első kör állásinterjún, de még nem kerestek meg minket a válasszal. Ilyenkor érdemes egy follow-up e-mailt kiküldenünk, de egy-két hetet mindenképp várjunk ezzel. Még jobb, ha már az interjún megkérdezzük, hogy mikor számíthatunk visszajelzésre, így ha mégsem keresnek minket, erre hivatkozhatunk az e-mailben. Arra is rákérdezhetünk, hogy mikortól akarják betölteni a pozíciót, így legalább megtudjuk, hogy meddig érdemes várnunk a válaszra.

Ne hagyjuk abba az álláskeresést!

Ha nem jeleznek vissza azonnal, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem fognak minket megkeresni. Elképzelhető, hogy ajánlatot tettek valaki másnak és éppen a választ várják, de ha ő nemet mond, kettes számú jelöltként velünk terveznek. Nem ritka az sem, hogy külső tényezők lassítják a folyamatot. Legyünk türelmesek, de ne hagyjuk abba az álláskeresést! Csak akkor tekinthetjük véglegesnek a kiválasztási folyamatot, ha már aláírtuk a szerződést, addig viszont érdemes minél több helyre beadnunk az önéletrajzunk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala