A vállalkozások kétharmada tervez beruházást és növelné a foglalkoztattak számát az elkövetkező három évben - derül ki a Tolna megyei Területi Operatív Program kérdőíves felméréséből, amelyben 350 cég vett részt.

A válaszadók közel fele 1-10 millió, egyharmada 10-50 millió forint közötti beruházást tervez, a fejlesztések értéke alig több mint tíz százalékuknál lenne ennél nagyobb - írja az MTI. Szinte mindegyikük igényelne hozzá valamilyen támogatást: a cégek felének vissza nem térítendő forrásra lenne szüksége, és csaknem ennyien vannak azok, amelyeknek a kedvezményes hitel is megfelelő segítség lenne.

Azt, hogy rendelkezésre áll-e majd megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő, közepesre értékelték. Tolna megyében közel 200 állást kínálnak!

Csaknem 200 állás Tolna megyében

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal legfrissebb, májusi adatai szerint Tolna megyében 12 ezer nyilvántartott álláskereső van, közülük 1700-an pályakezdők. A munkát keresők negyede tartósan, legalább egy éve nem tud elhelyezkedni. 

Ilyen állásokat kínálnak Tolna megyében

A legtöbb állásajánlatot a közigazgatás területén találhatjuk, a Profession.hu-n meghirdetett pozícióknak több mint fele a közszférába keres új dolgozókat. Főként pedagógusoknak, tanároknak ajánlanak állást, de például szociális területre is keresnek szakembereket.

Az egészségügy területén is találhatunk lehetőségeket, a kórházba keresnek orvosokat és szakorvosokat, illetve ovoslátogatói munkát is kínálnak a munkaadók. Védőnőket és logopédusokat is keresnek.

A versenyszférában az értékesítés, kereskedelem területén találjuk a legtöbb állást: eladók és értékesítők jelentkezését is várják.

Gyártó cégek állásajánlatait itt találjuk. Nemcsak diplomásokat - mérnököt vagy informatikust -, hanem például CNC-programozót is keresnek a vállalkozások.

Szakmunkákat, fizikai munkákat is kínálnak, de rengeteg vezetői pozíciót is.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, munkahely, Tolna megye