Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Reggel elalszunk, magunkra borítjuk a kávét, lekéssük a buszt, elkésünk egy fontos találkozóról, és még sorolhatnánk azokat a bosszantó kellemetlenségeket, amik egy pillanat alatt el tudják rontani a napunkat. Bosszankodva érkezünk meg az irodába, még az emailjeinket is félünk megnézni, ki tudja, milyen rossz hír vár ránk ott is...

Az ilyen napokon, egyetlen dolgot tehetünk. (És nem, nem arra gondolunk, hogy sunnyogjunk haza, és húzzuk a fejünkre a takarót!). Amire szükségünk van, azok apró, de lelkesítő kis győzelmek. Olyan produktív és hasznos dolgokra, amiknél a legkisebb az esély arra, hogy rosszul sülhetnek el. Íme néhány tipp, amikkel jobb kedvre deríthetjük magunkat, attól függően, hogy éppen mennyi szabad idő áll a rendelkezésünkre.

Ha csak 5 percünk van

Készítsünk egy kávét magunknak, és egy kedves kollégánknak

Ha valami kedvességet teszünk magunknak, illetve másoknak, az szinte sosem sülhet el rosszul. Rúgjunk ki a hámból, és tegyünk annak a kávénak a tetejére tejszínhabot, kakaóport, vagy akár egy kis csokiszirupot!

Gyors kapcsolatépítés

A munkába temetkezve a kapcsolattartás sokszor a háttérbe szorul. Most fogalmazzunk meg gyorsan egy kedves üzenetet egy régi ügyfelünknek, akiről már egy ideje nem hallottunk, vagy egy volt kollégánknak, akitől esetleg a jövőben jól jöhet némi segítség.

Levegőzzünk egyet

A friss levegő és a környezetváltozás biztosan jó hatással lesz a kimerültségünkre és ingerültségünkre. Néhány nagy levegő, és máris jobban érezzük majd magunkat.

Bókoljunk

Bókot adni legalább olyan jó dolog, mint kapni. Dicsérjük meg egy munkatársunk munkáját, gratuláljunk neki a legutóbbi sikereihez. Sosem árt egy kis pozitív energiát sugározni a környezetünk felé.

Borúra derű

Ha 20 percünk van

Takarítsunk

Na nem egy tavaszi nagytakarításra kell gondolni, csupán egy gyors telefon és laptop fertőtlenítésre. Állítólag a telefonunkon tízszer annyi bacilus letelepszik, mint egy wc ülőkén... Nem túl jó hír, igaz? Ragadjunk gyorsan egy fertőtlenítő kendőt, és alaposan törölgessük át, a laptopunk billentyűzetével együtt!

Takarítsunk még egy kicsit

Ha már úgyis ott van az a kendő a kezünkben, semmiből nem tart az asztalunkat is letakarítani! Itt a remek alkalom, hogy egy kicsit rendszerezzük a kallódó papírjainkat, megszabaduljunk a felesleges helyet foglaló kacatoktól. Ha magunk körül rendet teszünk, nagy esély van rá, hogy magunkban is a helyére kerülnek a dolgok.

Olvassunk!

Biztosan mindenkinek van a tarsolyában jónéhány olyan cikk, amit már régen el szeretett volna olvasni, de valahogy soha nem jutott rá idő. Na most keressük vissza ezeket, és feledkezzünk beléjük egy 20 percre!

Ha van 1 óránk

Rendszerezzünk

Vegyük sorra a mappáinkat, dokumentumainkat, és tegyük rendbe őket. Találjunk ki egy számunkra könnyen átlátható rendszert, és csoportosítunk mindent az alapján, illetve töröljük, ami felesleges. Képzeljük csak el, milyen jó lesz egy szép, letisztított számítógéppel és felhasználói fiókkal elindítani a munkát.

Bejövő levelek takarítás

A beérkezett leveleinket is rendszerezhetjük, felcímkézhetjük. Ha zavar minket az 187 olvasatlan email, essünk neki, és nézzük át őket!

Ebédeljünk együtt egy kollégával/baráttal

Ha már reggel látjuk, hogy kellemetlen napunk lesz, gyorsan beszéljünk le egy ebédet valamelyik közeli étterembe vagy kávézóba valakivel, akivel nagyon szívesen töltünk együtt időt. Egyrészt, így lesz mit várni a délelőtt folyamán, másrészt, utána feltöltődve állhatunk neki a nap további részének.

Tervezzünk

Biztosan van egy olyan projekt, vagy feladat, amit már régóta halogatunk, mert semmi kedvünk nem volt nekiállni. Nos, hatalmas sikerélmény lehet, ha most nekiülünk, és végre elkezdünk vele foglalkozni! Ez az egyik legjobb dolog, amit tehetünk magunkért egy olyan napon, amikor szinte semmi nem jön össze!

Végül, de nem utolsó sorban, nyugodtan tehetünk valamit a jövőnk érdekében is! Legyünk naprakészek az álláspiacon, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, ha pedig a munkáltatók számára is láthatóvá válnánk, frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala