Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az interjúztató szakemberek azért szeretik beszéltetni a jelentkezőt, mert sok minden kiderül számukra abból, mennyire összeszedetten fogalmaz, valóban felkészült-e a vállalatból, a várható feladatokból, mennyire magabiztos, ha a saját érdekeiről van szó, illetve, meg tudja-e pontosan, tömören fogalmazni a benne felmerült kérdéseket.

Nagyon fontos tehát, hogy készüljünk arra a pillanatra, amikor az interjúztató nekünk szegezi a lehetőséget, tegyük fel kérdéseinket a céggel, a munkakörülményekkel kapcsolatban. Amennyiben itt nem fagyunk le, sokat javulnak az esélyeink. Lássuk, miket érdemes megkérdezni!

Amikor a pályázó kérdezhet

Mit vár a vállalat az ideális munkatárstól? Ez a kérdés azt erősíti az interjúztatóban, hogy mindent szeretnénk megtenni, hogy megfeleljünk az elvárásoknak.

- Szakmai szempontból mi mit nyerünk azzal, ha a cégnek dolgozunk? Persze, fontos a fizetés meg a rugalmas munkaidő, de jó, ha látják, hogy szakmailag is fejlődni kívánunk az évek során.

- Milyen nagyszabású projektekben vehetünk részt a munka során? Ez kapcsolódik az előző felvetéshez, mutassunk lelkes érdeklődést a ránk váró feladatok iránt!

Milyen előrelépési lehetőségek vannak a cégnél? Nem kell szégyellnünk vagy titkolnunk, hogy igenis karriert akarunk építeni, nem ciki rákérdezi, hogy optimális esetben hol tarthatunk néhány év múlva.

Milyen a cégvezető munkastílusa? Illetve a mi közvetlen főnökünk? Fontos szempont, hogy még a munkába állás előtt megtudjunk fontos dolgokat a felettünk állók vezetési stílusáról, munkamoráljáról. A HR-es őszintén fog válaszolni, ez szinte biztos.

Amennyiben élni tudunk a felkínált lehetőséggel, és kölcsönösen tartalmas beszélgetéssé tudjuk formálni az állásinterjút, nem csupán értékes információkhoz jutunk, de nagy lépést teszünk afelé is, hogy jó benyomást tegyünk.

Azért, hogy minél több személyes interjún tudjuk kamatoztatni az itt leírtakat, már az álláskeresés fázisában használjuk személyre szabott beállításainkat, és kérjünk hírlevelet és Facebook-értesítést!

Készítette: Papp Sándor

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala