Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkánk sokféle árnyalatú lehet, mégis arra a kérdésre, hogy örömet okoz-e vagy sem, valójában az igen vagy a nem a megfelelő válasz. Amikor Sigmund Freudtól megkérdezték, mi a boldogság receptje, tömören ennyit válaszolt: "Munka és szeretet”. Ha belegondolunk, valóban jobban érezzük magunkat, ha rátalálunk az ideális hullámhosszra munkánkban és kapcsolatainkban egyaránt.

Cikkünk interjúalanya segítségével pillantsunk bele abba, amikor valaki annyira szereti a munkáját, hogy már másképp el sem tudja képzelni az életét.

"Nálam ez egy hosszabb folyamat volt – kezdi Adél (43), egy különleges virágdekorációkat készítő cég tulajdonos-ügyvezetője -, sokáig keresgéltem a helyem. Aztán egy létszámleépítés és utcára kerülés végre megadta a kezdő lökést. Mivel marketing szakmából jöttem, a válságtervem a következő volt: leültem másnap, és készítettem egy SWOT elemzést, de most önmagamra. Végig vettem, miben vagyok jó, és azt is, hogy mik a gyengeségeim. Aztán elidőztem azon, hogy van-e valami, amiben sikeresen tudnék fejlődni, és ezáltal új lehetőségek nyílnának meg számomra. A gyengeségeimet kizárólag ilyen szemüvegen át néztem, máshogy szerintem nem is szabad! De ami nem megy, azzal nem igazán kell foglalkozni. El kell fogadni, ha mondjuk nincs nyelvérzékünk. Akkor olyan tevékenységekben kell gondolkodni, amihez nem is kell, mondjuk egy folyékony angol nyelvtudás. Engem mindig is érdekelt a divat világa, órákat töltöttem look bookok és divatblogok nézegetésével. Aztán ebben a vállalkozásban öltött testet minden, ami én vagyok. Öröm minden egyes perc azóta. És a cég nyereségén is meglátszik ez.”

Egy korábbi cikkünk a SWOT-elemzés és a karrierépítés kapcsolatáról itt!

FLOW:így hívják azt a jelenséget, amit interjúalanyunk is megtapasztalt. Örömet, feltöltődést, inspirációt, alkotást, elégedettséget jelent számára a munkája, amit emiatt szinte nem is tekint munkának. Hiszen azt csinálja, amiben a legjobb, izgalmas alkotómunkaként éli meg a mindennapokat, és ráállt arra a hullámhosszra, amely során a fejlődés és a motiváció teljesen természetesen adja magát. Mintha a hobbinknak hódolnánk, igaz?

Amikor a hobbim a munkám

Pontosan így van. És éppen ettől az erőlködésmentességtől, a munkához és a munkaidőhöz való rugalmas hozzáállástól és nagyfokú szakmai alázattól válhat mindez sikeressé, és tehet bennünket elégedetté. Mivel mindez intenzív boldogsághormont is termel számunkra, pozitív értelemben függőséget alakít ki: másképp már el sem tudjuk képzelni az életünket. Ugyanis a teljes személyiségünkre és boldogságérzetünkre kihat.

Ahogy az is, ha jelenleg nem végezzük örömmel a munkánkat. Felismerésünk alapján törekedjünk arra, hogy megváltozzon a helyzet. Elképzelhető, hogy most kiégettek vagyunk, nem jól teljesítünk, de csupán azért, mert nem hagyják kreativitásunkat, önállóságra való késztetésünket megélni. Ebben az esetben egyértelműen új munkakört vagy alapvetően új munkahelyet kell keresnünk. Nem velünk és valószínűleg nem is a csapattal vagy a főnökünkkel van a baj: pusztán nem passzolunk egymáshoz. Éppen ezért felesleges időrablás erőltetni ezeket a munkahelyi együttműködéseket, mert idővel még frusztráltabbá válik mindkét oldal. Inkább lépjünk a nekünk megfelelő irányba!

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: flow, élmény, munka, élvezi