Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sok állatbarátnak felcsillan a szeme, ha olyan álláshirdetést talál, ahol kedvenceivel foglalkozhat, azonban komoly elvárásoknak kell megfelelnie annak, aki ilyen munkakörben szeretne elhelyezkedni. A kutyapanzió számtalan szolgáltatást nyújt a felelős gazdáknak, ennek megfelelően a feladatkörök és a vonatkozó követelmények is eltérőek.

„Egy-egy meghirdetett pozíciónkra több száz jelentkezés érkezik, az interjút követő próbanapon azonban sokan elbuknak. Azért, mert egy pályázó tart otthon kiskutyát, még szakmailag, erkölcsileg és megjelenését tekintve nem lesz automatikusan alkalmas. Mint bármelyik szakma esetében, nekünk is nagyon nehéz megfelelő munkaerőt találni” – vázolja a helyzetet Gárdos Péter, a Dogmopolite kutyapanzió ügyvezetője.

Felelősség, szaktudás és nyelvismeret

A kutyapanzió egy több, mint háromszáz négyzetméteres létesítmény, ahol minden szükséges eszköz megtalálható, hogy a kutyák jól érezzék magukat és biztonságban legyenek. „Az itt dolgozóknak igen komplex feladatokat kell ellátniuk. Egyrészt hozzájuk tartozik, és talán a legnehezebb a panzió és a különböző eszközök karban- és tisztán tartása. Emellett az ő feladatuk az adminisztráció kezelése: a megrendelőlapok, online foglalások rögzítése, kutya-adatlapok kitöltése, tulajdonosi nyilatkozatok rendszerezése. Idejük nagy részét természetesen a kutyákkal töltik, az ő felelősségük a kedvencek egészségének, testi épségének megőrzése, amibe beletartozik a megfelelő étrend betartása, a lemozgatás, és a játék, vagy ha valamilyen probléma merül fel, az azonnali állatorvosi intézkedés, a gazda értesítése” – részletezi Péter.  

Állások egy kutyapanzióban - álláskeresés, szakma, fizetés

Mindehhez elengedhetetlen az állatok szeretete, de szükséges az elszántság és a kitartás is. „Mivel a kutyapanzió munkatársai tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel, nélkülözhetetlen a megfelelő kommunikációs készség, jól kell tudniuk ellátni az ún. front office funkciókat. Az ügyfelek húsz százaléka hazánkban élő külföldi, ezért az angol nyelvtudás is alapkövetelmény. A rendszeretet a hatékonyság kulcsa nálunk, és előnyt jelent az állatorvosi asszisztens végzettség. Természetesen az is alap, hogy az illetőnek legyen kutyája, de emellett több éves, lekövethető tapasztalatot, fajtaismeretet is kérünk, amit például menhelyen töltött el a munkavállaló, ugyanis az esetleges krízishelyzeteket is tudni kell kezelni” – mutat rá az elvárásokra a vezető.

A panziót kiegészítő kutyakozmetikák normál munkarendben működnek, míg a panzióban két műszakkal oldják meg a lehető leghosszabb nyitva tartást, amely igazodik a kutyák bioritmusához, és az ügyfelek időbeosztásához is. A panzió területén működik napközi is, ahová a gazdák reggel elhozzák kedvenceiket, este pedig hazaviszik, az ezzel kapcsolatos teendőket is a panzió munkatársai látják el. Minden nap van egy ügyeletes kolléga is, aki éjszaka felügyel az állatokra.

Szabadúszó állások

A kutyasétáltató, kutyafelvigyázó, aktív napközi vezető, kiképző és szállító munkaköröket vállalkozóként látják el a munkavállalók. „Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a feladatok teljes munkaidőt kívánnak, így nem végezhetők kiegészítésként, munka mellett. Például egy kutyasétáltató elindul otthonról nyolc órakor, kilenctől megsétáltatja az első kutyát, majd jön a következő cím, a következő háziállattal. Így egy nap alatt általában hat-hét kutya sétáltatását tudja ellátni, és fél hat fele végez”- hívja fel a figyelmet a szakember.  

Az egyes feladatkörök általában jól körülírhatóak, és elkülönülnek egymástól. A követelményeket így összegzi a vezető: „a kutyasétáltató csak sétáltat, olykor vállal felvigyázást is. Aki ilyen munkát végez, annak ismernie kell a közterületi sétára vonatkozó jogszabályokat, és természetesen a kutyák viselkedését is.  A kiképzők esetében nagyon fontos a lekövethető referencia, a sok éves múlt, a megfelelő képesítés és a szükséges kompetenciák megléte.”

Az aktív napközi határozott személyiséget és komoly tudást igényel a szakértő elmondása szerint: „az illető kolléga furgonnal veszi fel az ebeket, vagyis megfelelő vezetői engedéllyel kell rendelkeznie, sőt akkor is a vezetésre kell tudnia figyelni, ha a kedvencek hátul ugatnak. Az egész napot erdőben, vízparton tölti a kutyákkal, majd lefárasztva viszi haza őket. Elengedhetetlen, hogy a feladatra jelentkező 10-12 ebet szabadon tudjon kezelni, tesztelni tudja a behívhatóságukat, össze tudja tartani a csapatot, és folyamatosan figyelemmel tudja tartani a kutyákat.

Környezet és juttatások

Úgy vélem, a munkakörnyezet már önmagában is kiemelkedő egy kutyapanzió esetében, hiszen nem egy nagyvállalat levegőtlen irodájában, akár több száz kollégával együtt kell dolgozni, hanem leggyakrabban a szabadban, őszinte és hálás állatok között. Aki agilis és elkötelezett a kutyák és a szakma iránt, biztosan hosszú távú lehetőséget talál. Ami a bért illeti, nálunk a bónusszal kiegészített nettó 200.000-250.000 forint számít átlagosnak, de ez természetesen függ a munkakörtől, szabadúszók esetén a vállalt feladatoktól. Ami pedig pénzben nem mérhető, az a rengeteg pozitív visszacsatolás, ami nap mint nap érkezik a kutyáktól” – foglalja össze Péter.

Ha még keressük a hozzánk leginkább illő állást, nézzünk szét a legfrissebb lehetőségek között vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítését! Növeljük esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat ide, vagy próbáljuk ki a Mobilmunkát, ahol önéletrajz nélkül is pályázhatunk.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, szakma, kutyapanzió