Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Segítünk, hogy oldhatjuk meg okosan ezt, és hogyan fejlődhetünk az általunk választott szakmában.

A megfelelő információgyűjtés minden esetben a legfontosabb. Amikor keressük, milyen szakma érdekelne minket, amikor már tanuljuk a szakmát, és maga az álláskeresés szakaszában is ez az elsődleges lépés. Először is fel kell mérnünk a munkaerőpiac helyzetét, ennek megfelelően kitanulhatunk olyan szakmát, amelyre igazán van kereslet a munkaerőpiacon.

Álláskeresés aktívan

Tervezzünk

Amikor éppen álláskeresési időszakban vagyunk, és esetleg több szabadidőnk van, akkor is töltsük aktívan a napjainkat. Nem szabad, hogy otthon üljünk, a munkaerőpiacon a legjobb formában lévő emberekre van szükségük a cégeknek. Állítsunk fel minden napra tervet, hogy mit fogunk csinálni, és mit teszünk meg azért, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb szakmát. Vezessünk határidőnaplót, amibe a napi feladatainkat felírjuk.

Olvassunk

Legyünk tudatosak, figyeljük az olyan tartalmakat, amelyek a választott szakmánkhoz kapcsolódnak. Fussuk át a napi híreket és tájékozódjunk. Folyamatosan böngésszük a szakmai tartalmakat és szívjuk magunkba az információkat, mire kell figyelni az adott területen. Gondoljuk át az adott szakmához tartozó feladatokat, hogy mi hogyan oldanánk meg, milyen erősségeink lennének és mi az, amiben még fejlődnünk kellene. Kulcsszó: tanuljunk autodidakta módon.

Kutassunk és teremtsünk kapcsolatot

Keressük fel a gyártói oldalakat, amelyek a szakmához kapcsolódnak. Ilyen módon nem csak a gyártó cégeket ismerhetjük meg, de technikai ismeretekre is szert tehetünk. Tudásunk minden esetben előnyt fog jelenteni, amikor bemegyünk az állásinterjúra.

Felkészültségünk által sokkal esélyesebbek lehetünk a többi munkavállalóval szemben folytatott versenyben. Akár azzal is megpróbálkozhatunk, hogy konzultációs időpontot kérünk a szakmában egy-egy releváns szakértőhöz, akivel beszélgethetünk. Számtalan értékes információt találhatunk ilyen módon.

Szakmai és életrajzi könyvekben, illetve az interneten is számos olyan sikertörténetet olvashatunk szakemberekkel kapcsolatban, akik önmagukat építették fel és maguk sajátították el szakmai ismereteiket. Nézzük meg, ők hogyan fogtak hozzá, mit mesélnek el a történetükről, milyen állomásokon mentek keresztül, milyen nehézségeik voltak. Információkat és erőt is meríthetünk a szakmabeli emberek életéből, ezzel megkönnyítve magunk számára is azt az időszakot, amikor még várakozási pozícióban vagyunk, egy új munka elvállalás előtt.

Álláskeresés aktívan

Teszteljük magunkat

Sok esetben kell segítség a döntésünk meghozatalához, mert esetleg nem tudjuk magunktól, pontosan melyik szakmai terület irányába induljunk el. ide kattintva tájékozódhatunk és feltérképezhetjük milyen munka is való nekünk. Ezzel a teszt kitöltésével pedig könnyebben megtalálhatjuk, hogy milyen szakma is érdekel minket és miben érdemes magunkat képeznünk. Legfontosabb, hogy olvassuk el figyelmesen a tesztet és mindenre őszintén válaszoljunk, hiszen csak így kaphatunk valós eredményeket.

Naponta nézzünk szét bátran a legfrissebb álláslehetőségek között is!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala