Álláskeresés: a magasabb fizetést választjuk

A fizetés alapján döntött volna két állásajánlat között a megkérdezett magyarok 41 százaléka - derült ki a Randstad Award 2014-es adataiból. A válság idején a hosszú távú, biztonságos munkahely volt fontosabb a munkavállalóknak, a gazdaság megerősödésével a pillanatnyi fizetés vált az elsődleges szemponttá - mondta Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

A Profession.hu-n kínált legjobban fizető munkalehetőségeket itt találjuk!

Álláskeresés: a magasabb fizetést választjuk

Az autóipar a legjobb szakembereket várja

Változást várnak a szakemberek az iparági preferenciákban is. Tavaly minden második magyar szeretett volna az autóiparban dolgozni, hatalmas várakozással tekintettek az Audi és a Mercedes beruházásaira az emberek, valamint az Opel- és a Suzuki-gyár is kínál állásokat. Az autóipar vonzereje nem csökkent az elmúlt egy évben, de várhatóan idén már kiegyenlítettebb lesz a szektorok megítélése. (A Profession.hu-n ilyen autóipari munkákat találhatunk!)

Az Audi a potenciális jelöltek közül az idén is egy toborzó rendezvény keretében válogatja ki a legjobb autóipari szakembereket. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, a jelentkezők közül 60 pályázó kap meghívást az egyedülálló programra. "Vállalatunk dinamikus fejlődésének tanúbizonysága, hogy folyamatosan újabb és újabb munkatársakat keresünk. Magyarország 'Legvonzóbb Munkáltatójaként' innovatív feladatokkal és kihívásokkal teli, hosszú távú karrierlehetőséget kínálunk a pályázóknak" - mondta Dr. Knáb Erzsébet, az autógyártó cég személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A gyártó-termelő cégek ilyen állásokat kínálnak!

Idén a gyártástechnológia-tervezés, a villamos gépek és járműhajtások, a mechanikus megmunkálás valamint a motorlogisztika területén tapasztalattal rendelkező érdeklődők nyerhetnek bepillantást a világ legnagyobb motorgyárának és egyik legkorszerűbb autógyárának működésébe. A személyes villáminterjúk során a meghívottak megismerhetik a vállalat felvételi rendszerét, szakmai perspektíváját, ezáltal nagyobb eséllyel jelentkezhetnek a meghirdetett állásajánlatokra.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A nőknek biztonság, a férfiaknak karrier kell

A különböző demográfiai csoportok munkahelyi elvárásai között olyan lényeges különbségek voltak tavaly, amelyet a munkáltatóknak is érdemes figyelembe venniük az állások meghirdetésénél - derül ki a kutatásból. A nemek elvárásai közti különbségeket vizsgálva kiderült, hogy a férfiakat az átlagosnál jobban vonzzák az előrelépési lehetőségek, de a munkahelyi légkör kevésbé fontos a számukra.

A hölgyeket ezzel szemben a rugalmas munkavégzés lehetőségével, a munka és magánélet közötti egyensúly elősegítésével lehet a vállalathoz csábítani.

Részmunkaidős állásokat ITT, távmunkát pedig ITT találunk. Vannak olyan munkaadók is, amelyek figyelmet fordítanak a munka-magánélet összehangolására: az ő állásajánlataikat itt böngészhetjük!

Ha az a cél, hogy olyan embereket vegyen fel egy vállalat, akiknek fontos az előrelépés, érdemes hangsúlyozni a karrierépítés támogatását akár nemzetközi szinten is, valamint inspiráló munkahelyi környezetet biztosítani. "Ha azonban sok alacsonyabb végzettségű dolgozót kell gyorsan felvenni például betanított munkára, akkor a telephely megközelítésében érdemes segítséget felajánlani" - javasolta Baja Sándor.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: fizetés, bér, autóipar, gyártó cég, karrier, álláskeresés, állásajánlat