"Ha munkanélküliek vagyunk, végezzük az álláskeresést főállásként!” – hangzik a jól ismert tanács, arról azonban már kevesebb szó esik, hogy a hétvégéken érdemes-e "szabadnapra” mennünk a főállású álláskeresésből. Ha eddig úgy gondolkodtunk, hogy az ünnepnapokon vagy egyéb munkaszüneti napokon nincs sok értelme munkát keresni, akkor ideje, hogy változtassunk ezen a stratégián.

Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy a hétvége nem holt időszak karrier szempontjából, sorra vesszük a 3 leggyakoribb tévhitet és meg is cáfoljuk őket:

1. tévhit: a hétvégén benyújtott pályázatokat nem veszi komolyan a munkaadó

Valóság: a munkaadó nem tesz különbséget, hogy valaki hétfőn délelőtt, vagy vasárnap este nyújtja be jelentkezését. Az egyetlen döntő szempont az lesz, hogy az önéletrajz alapján vajon megfelelünk-e a meghatározott kritériumoknak.

Attól a ponttól kezdve, hogy jelentkezésünket online benyújtottuk, pályázatunkat az első adandó alkalommal feldolgozzák, a továbbiakban pedig már nem foglalkoznak vele, hogy azt pontosan melyik nap és hány órakor nyújtottuk be. A HR-osztály ráadásul nagy valószínűséggel hétfőn reggel pont a hétvégén benyújtott jelentkezéseket látja meg először, hiszen azok lesznek a lista élén, nem pedig a pénteken délután elküldött pályázati anyagok.

álláskeresés

2. tévhit: hétvégén nem kerülnek új állásajánlatok a rendszerbe

Valóság: a mai interaktív világban az állítani, hogy a hétvége holt időszak, amikor nem jelennek meg új állásajánlatok olyan, mintha azt feltéteznénk, hogy a hétvégén nem jelennek meg hírek a hírportálokon. Lehetséges, hogy a HR-esek nem ülnek az irodában, de időzíthetnek olyan állásajánlatokat, amelyek a hétvégén jelennek meg, vagy éppen a mi böngészőnkben éppen a hétvégén kerülnek a lista élére egy keresésnek köszönhetően.

Hasonló a helyzet az álláskereső oldalakkal is. Lehetséges, hogy éppen a hétvégén jelennek meg olyan cikkek a karrier oldalon, amelyekben éppen a nekünk való állásajánlatra vezet egy link. A Profession.hu Álláskeresési tanácsok oldalán például tematikusan megtaláljuk az elmúlt hetek cikkeit, érdemes ezeket a hétvégén átnézni, mert a cikkekben található linkek segítségével olyan állásajánlatokra bukkanhatunk, amelyek felett a főoldalon való keresés közben elsiklott a figyelmünk. Különösen igaz ez, ha hétköznap nem volt időnk minden karrier cikket elolvasni az oldalon, és szeretnénk nyugodt körülmények között átnézni a számunkra érdekes írásokat.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

3. tévhit: a hétvégén nem érdemes munkaügyekkel foglalkozni

Valóság: a fenti állítás igaz lehet, ha egy stresszes munkahelyen már a kiégés határán állunk, de semmiképpen sem érdemes megfogadni, ha éppen új állást keresünk, vagy váltani szeretnénk. A munkaszüneti napok során mindenki egy kicsit lazább, hajlamosak vagyunk ilyenkor összegezni, átgondolni céljainkat és másik nézőpontból tekinteni karrierünkre. Nem véletlen, hogy sokan a hétvégét tekintik az ideális álláskeresési időszaknak, ilyenkor ugyanis nem hajtanak minket a határidők, több időt tölthetünk felkészüléssel és alaposabban utánajárhatunk egy-egy lehetőségnek.

Használjuk ki ezeket a napokat arra, hogy egy kicsit utánanézzünk azoknak a cégeknek, ahová szívesen benyújtanánk jelentkezésünket. Tudtuk például, hogy több neves vállalatnak Munkáltatói Márka oldala van a Profession.hu-n? Ide kattintva többet megtudhatunk a vállalati kultúráról és betekintést nyerhetünk a cégek filozófiájába.

Iratkozzunk fel a Profession hírlevelére, illetve látogassuk meg a Profession.hu Facebook-oldalait is és osszuk meg véleményünket, tanácsainkat másokkal, vagy akár küldjünk tovább egy-egy érdekes álláshirdetést barátainknak.

A Profession.hu Facebook-oldalai itt találhatók!

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Ezekkel az apró lépésekkel rengeteget tehetünk karrierünk érdekében, és ha szorgalmasak vagyunk, a hosszú hétvége akár az álomállás elnyeréséhez is vezethet!

Készítette: Khojaste K

Címkék: munka, álláskeresés, hétvége, tippek