Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértők aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal hétről hétre.

Következzenek ezen a héten Al Pacino bölcs tanácsai a munkához való hozzáállásról, a szakmai alázatról és a folyamatos tanulásról, fejlődésről!

„Azt hiszem, én voltam az egyetlen szállítómunkás, aki volt, hogy taxival érkezett dolgozni. Egyszer ugyanis a többiek megjegyezték, hogy késtem egy kicsit, mire én legközelebb száguldó taxin érkeztem, hogy pontosan a megbeszélt időben kezdhessek el feltornászni egy zongorát az emeletre, óránként három dollárért.”

„Az én felelősségem a figura, akit alakítok, a szerep, amelyet eljátszom, nem pedig egy olyan ügy, amelyről nem áll módomban érdemi véleményt nyilvánítani.”

„Nem a pénzért játszom. És azt hiszem, soha nem csakis a pénzért fogok játszani. Szívesen játszom az off-Broadwayn, noha mindössze kétszázötven dollárt kapok érte hetente.”

KÖZEL 9.000 ÚJ, MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSAJÁNLAT ITT!

„Azért tértem vissza a színházhoz, mert így tudtam megbirkózni a sikerrel, amelyet elértem. Így voltam képes túltenni magam rajta. Egyfajta menekülés volt a körülöttem zajló események miatti felelősség elől.”

„Boldogság nem létezik. Csak figyelem van. Ha az ember odafigyel, boldog. Ahhoz hasonlóan, mint amikor az ember nem gondol magára. Olyankor többnyire boldog.”

   Al Pacino 7 gondolata a szakmai alázatról    

„A színészek ugyanattól a problémától szenvednek, mint a legtöbb híresség: meg kell tanulniuk együtt élni a hírnévvel és a közfigyelemmel. Ez nagy ellentmondás. Az egyik oldalon a színész szakmájából adódóan megfigyelő és anonim, mert csak így végezheti szabadon és pártatlanul a munkáját. Néha azonban behálózza a hírnév, és az összes létező szirén dala csábítja. Sokan elmerültek az effajta fény tengerében, és azóta is ott úszkálnak benne.”

 „Nagyszerű dolog olyan emberekkel együtt dolgozni, akik azt csinálják, amire születtek.”

Gondoljuk végig a fentieket és fogadjuk meg a szakember tanácsait! És ne feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most! Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

 

Forrás: Lawrence Grobel: Al Pacino - Életem

Készítette: Posta Renáta

Címkék: karrier, munka, szakmai alázat, fizetés, Al Pacino