Az álláskereső Jamie Kyle ahelyett, hogy az önéletrajzát küldözgette volna a leendő munkáltatóknak, inkább játékosra vette a figurát: kézzel készített névjegykártyákat postázott a cégeknek. A kártyácskák úgy néztek ki, mint egy kaparós sorsjegy, a férfi az elérhetőségeit ezüst festékkel fedte be, és ahhoz, hogy a neve és az e-mail címe láthatóvá váljanak, le kell kaparni a felső réteget.

Aki kaparós sorsjeggyel keres állást

A 27 éves álláskereső az Egyesült Királyságban, a Camberwell Művészeti Főiskolán szerzett diplomát 5 évvel ezelőtt, ám azóta sem sikerült teljes munkaidős állást találnia kreatív területen - írja a breakingnewspak.com.

Aki kaparós sorsjeggyel keres állást

Az ötlet pofonegyszerű volt: mivel Kyle lelkes rajongója a kaparós sorsjegyeknek, úgy gondolta, hogy ez tökéletes eszköz lehet arra, hogy felhívja magára a figyelmet, kitűnjön az álláskeresők tömegéből. 52 cégnek küldte végül el.

Aki kaparós sorsjeggyel keres állást

A projekt hatására a művész egyszerre népszerűvé vált, cikkek jelentek meg róla, a London Live TV interjút készített vele, meghívásokat kapott. Az álláskeresés azonban a blogja szerint egyre szürreálisabb: fizetés nélküli gyakornoki munkát már kínáltak neki és modellkedni is felkérték, a várva várt állásajánlat azonban eddig még nem érkezett meg.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, kreativitás, önéletrajz