Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

 

A kulcsszó: céltudatosságSokunk álma megtalálni azt a szakmát, amiben igazán jók vagyunk. Azzal foglalkozni nap mint nap, amiben komfortosan érezzük magunkat, amiben folyamatos a sikerélmény, és ami nem, hogy nehezünkre esne, de kifejezetten élvezzük is. Páger Mátyásnak, a Duna House egyik szakmai vezetőjének és franchise tulajdonosának mind a munkájában, mind pedig a magánéletben sikerült megvalósítania ezt az álmot. A DH Régi Posta utcai irodájának megálmodója és tulajdonosa, maszekban pedig borász, borszakértő – vele beszélgettünk.

Hogy került az értékesítési területre? Előtte mivel foglalkozott?

„Ahogy mondani szokás, voltam én már minden, csak akasztott ember nem. Közvetlenül előtte az ékszer szakmában dolgoztam, mint becsüs és eladó. Aztán egy ismerős által belecsöppentem az ingatlanértékesítés világába, 24 évesen. Rögtön éreztem, hogy itt a Duna House-nál valami olyan szakmát találtam, ahol az ambíció kifizetődő.”

Milyen egy jó értékesítő Ön szerint?

„Céltudatos. Talán ez a legfontosabb ebben a szakmában. Ha valakiben ez meg van, az sikereket tud elérni. Minden más elsajátítható. Persze itt is vannak őstehetségek, akiknek vérükben van az értékesítés, de még ők is el tudnak vérezni, céltudatosság nélkül.”

Milyen tulajdonságok, személyiségjegyek elengedhetetlenek ehhez a szakmához?

„Ismét első helyen a céltudatosságot említeném, de fontos az empátia, a higgadtság, a szorgalom, és a kudarctűrő képesség. Mindig tudni kell egy sikertelen üzlet után is felállni, és folytatni.”

Milyen előre lépési lehetőségek vannak ebben a szakmában?

„Mondhatom, hogy én a 12 év alatt végigjártam a ranglétrát az aljától. Ami a legjobb ebben, hogy nem a főnökünk jóindulatán múlik az előremenetel, hanem csakis a saját teljesítményünkön. Ha oda tesszük magunkat, meg van bennünk a szakma iránti alázat, és nem vagyunk restek tanulni, gyakorlatilag egyenes utunk van az irodavezetői, akár felsővezetői pozíciókig. Én pár évig csak értékesítettem, voltam az iroda legjobbja is, még 2008-ban. Ezek után tűztem ki célul az irodavezetést, amit hamarosan el is értem.

Az, hogy később irodatulajdonos, sőt több irodás franchise partner lettem alig harminc évesen, egy kitartó, tudatos munka eredménye volt. Persze volt ebben szerencse is, de csak annak adatik meg a szerencse, aki hajlandó kihasználni az adott lehetőségeket, és ha még egy kicsit nagynak is érzi azt a kabátot, amit az élet ráadott, próbál belenőni.”

Milyen nehézségekkel néz szembe nap, mint nap?

„Az ingatlanértékesítő, és általában egy értékesítő első sorban emberekkel foglalkozik, és ez számos nehézséggel jár. Nagy koncentrációt igénylő munka ez, ami alapvetően a bizalomépítésről szól. Ha ez nem sikerül, sokszor nem is kapunk pontos visszajelzést, hol is csúszott el a dolog. Kell egy egészséges önkritika, hogy ki tudjuk analizálni az esetleges rosszul elsült szituációkat is, hogy ha már anyagi hasznunk nem is származik belőle, legalább többet ne kövessük el azt a hibát.

Aztán ott van a jutalékos rendszer is, ami egy kétélű kard, van akinek nehézséget jelent, nem adja meg a kellő anyagi biztonságot. Nálam ez pont másképp működik. Kifejezetten megnyugtat, hogy csakis rajtam múlik a bevételem és annak mértéke!”

Hogy néz ki egy napja? Milyen feladatai vannak?

„Az ingatlanértékesítésben nagyon fontos, hogy jól gazdálkodjon az ember az idejével, és az energiájával. Sokszor belecsúsznak kezdő értékesítők (is) abba a hibába, hogy az „ügyfél az első” felkiáltással nem ragaszkodnak egy napirendhez. Nyilván tudni kell igazodni, és rugalmasnak lenni bizonyos szituációkban, de nem árt, ha vannak az ember napjában olyan sarokkövek, amiket csak legvégső esetben helyez át.

Én minden nap reggelét a e-mailjeim elolvasásával kezdem, amit rögtön az adatbázisba bekerült új ingatlanok átnézése követ. Ha bármi arra érdemeset találok, azt kiajánlom, meghirdetem.

Egy tapasztaltabb kolléga mondta nekem még az elején, hogy ha a délelőttöt kapcsolattartással, ügyfélszerzéssel töltjük, az bőven megszervezi a délutánunkat. Én nagyjából ehhez tartom magam. Nyilván, ahogy már említettem, vannak fontos, nem halasztható feladatok minden nap, de ennek a szakmának a szépsége a pörgés. És ha elkapja az ember a flow-t akkor az egész nap egy intenzív élménnyé válik, aminek a végén ott lesz egy elégedett mosollyal kísért kellemes fáradtság.

Persze lehet, hogy mások „to do” lista szerint élik a mindennapjaikat, én pont ezért is választottam ezt a szakmát, mert itt a munkastílusát maga választhatja meg mindenki. Sőt ezt csak így lehet, mivel így lesz hiteles, és ez az egyik legfontosabb a bizalomépítéshez, ami az értékesítés alapja.

Az egyetlen amiből nem engedek, az ebédem. Az mindig szent és sérthetetlen.”

A kulcsszó: céltudatosság

Mi okozza az Ön számára a legnagyobb sikerélményt?

„Amikor valaki elkezd egy munkát, meg kell határozni annak produktumát. Ha ez meg van, meg tudja azt is mondani, mikor sikeres.

Az én munkám produktuma az elégedett ügyfél. És a legnagyobb siker, ha elégedetten távoznak az emberek egy általam levezényelt üzletből.”

Ha valaki az értékesítő szakmán gondolkozik, miket tanácsolna neki?

„Hogy nézzen magába! Tegye fel a következő kérdéseket:

Mi a célom? Hajlandó vagyok e ennek érdekében elhagyni a komfortzónám? Van-e elegendő alázat és tudásvágy, hogy egy új szakmát elsajátítsak?

Csak bátorítani tudok mindenkit, mivel ez az a szakma, ami nagyon sok készséget fejleszt, és nem csak a munkában, de az élet bármely területén hasznát tudja venni az itt megszerzett tudásnak. Hisz ebben a világban a siker fontos eszköze az önmarketing, a tárgyalástechnikák, a kommunikáció és produktum orientált munka.”

Mi az, amivel teljesen le tudja ereszteni a gőzt, amivel ki tud kapcsolni egy kicsit?

„Az én másik szerelem szakmám a borászkodás. Egy kis pincészetet építgetek a Mátrában, ahol a szőlőben, pincében teljesen el tudom engedni az esetleges felgyülemlett feszültséget. Mindenkinek kell valami, ami lelazítja, és fontos az életben ezek egyensúlya is.”

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala